Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- bate ivo
- новобранец
- Обратна връзка:
Е колеги,за това че се гледа като декоративна и аз съм го чувал,а и не били претенциозни към храната!А иначе и аз съм си взимал от ях за ядебе и са доста добри на вкус със белото си месо!И се чистят лесно,направо(както каза един колега преди)с главата и карантията им изчезва!Иначе дребните съм използвал за стръв за костур и става,само ако не се сабират още слънчавки! 

ако и тук се ловяха такива по кило и отгоре както в родината им нямаше толко да я плювате
ама сега си е напас направо
толко малки че чак прозрачни и толко нахални че пръта ще ти отскубнат от ръцете
абе гадни са като ги видиш как са се струпали по брега единствената ти мисъл е как да ги изтребиш до перка

ама сега си е напас направо
толко малки че чак прозрачни и толко нахални че пръта ще ти отскубнат от ръцете

абе гадни са като ги видиш как са се струпали по брега единствената ти мисъл е как да ги изтребиш до перка

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Просто още един фактор затрудняващ "нормалния" риболов
.
Най-много ме дразни когато глътне куката дълбоооко и се налага да правя хирургически интервенции, вместо да ловя риба
И аз не мисля, че има начин да се изчисти напълно от водоемите, но пък ако нищо не кълве, човек може да се позабавлява.
Иначе като го хвана, ако няма да го ползвам за стръв го разполагам на брега да съхне.

Най-много ме дразни когато глътне куката дълбоооко и се налага да правя хирургически интервенции, вместо да ловя риба

И аз не мисля, че има начин да се изчисти напълно от водоемите, но пък ако нищо не кълве, човек може да се позабавлява.
Иначе като го хвана, ако няма да го ползвам за стръв го разполагам на брега да съхне.
Аз бих я сложил в аквариума с по-големи "декоративни" щуки е така за красотапрепорачително е да си гледа с други по големи декоративни видове риби.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА
колега да знаеш че слънчока се яде.Има вкус на кустур.Поборников написа:На много колеги се е случвало докъто си ловят дребна рибка да хванат и слънчак а дори по някога е истинска напаст.Аз винаги ги изхвърлям на брега да ги хапват там разни птички.До колкото знам тя се храни и с хаивера на другите риби и така намалява популацията им.Та всеки един от нас кагато хване слънчак и го изхвърли на брега предполагам че ще намалим значително популацията на този вредител.![]()

Ние ги ядемCarp Master написа:Van Helsing написа:Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!Хвърляш на жито(за каракуда и червеноперка)и немаш ядове(МАКАР ЧЕ И НА ЖИТО 1 ПЪТ ХВАНАХ СЛЪНЧАК
)

Прочетох всичките ви мнения по темата до момента, но май аз съм върха на сладоледа
!!!Това лято на нощен риболов направо ме побъркаха
-на три нули кука и огромен грозд земни червеи направо ме влудиха:от 12 часа до сутринта сигурно към 20 броя!Защо не спят нощно време?Нали уж само през деня са гадовете?

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ееее при голяма кука и червеи на грозд, слънчаците няма как да заспят като им е паднал такъв сгоден случай да късат нерви
. Звучи наистина ужасно, само си представям как стръвно дърпат висящите краища на червяците без никакъв шанс да се хванат.... УЖАС
. Нещо бута на въдицата и очакваш сом, а то ... нощната смяна закусва
.