КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

xborox
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от xborox »

Майтап няма, вкусни са тези гадини. Дори съм си правил кюфтенца от тях. А за прочистването на язовирите, не мисля, че има начин. Просто трябва да си свикнем с него.
Виждал съм как при източен за близо месец язовир, след като бе напълнен отново, пак се появиха набързо.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Абе как ги консумирате тези гадини, :shock: тава да не е някъв СЪРВАИВЪЛ аз само като и вида този отровен цвят ми става лошо. :twisted: Нека кои каквото хване да изхвърля на брега и това е. :wink:
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Поборников написа:Абе как ги консумирате тези гадини, :shock: тава да не е някъв СЪРВАИВЪЛ аз само като и вида този отровен цвят ми става лошо. :twisted: Нека кои каквото хване да изхвърля на брега и това е. :wink:

сагласен сам че са гади аз сащо ги хажарлям прав си и за шарките им(ожасни са) :smt013 :smt078 :axe:
Аватар
gorgoon54
новобранец
новобранец

Мнение от gorgoon54 »

слънчевката освен като деликатес е много интересна и като декоративна за гледане в аквариум.съперничи по красота на скъпите дискоси.препорачително е да си гледа с други по големи декоративни видове риби. :!: :!:
Аватар
bate ivo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bate ivo »

Е колеги,за това че се гледа като декоративна и аз съм го чувал,а и не били претенциозни към храната!А иначе и аз съм си взимал от ях за ядебе и са доста добри на вкус със белото си месо!И се чистят лесно,направо(както каза един колега преди)с главата и карантията им изчезва!Иначе дребните съм използвал за стръв за костур и става,само ако не се сабират още слънчавки! :?
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

ако и тук се ловяха такива по кило и отгоре както в родината им нямаше толко да я плювате :lol:
ама сега си е напас направо
толко малки че чак прозрачни и толко нахални че пръта ще ти отскубнат от ръцете :x
абе гадни са като ги видиш как са се струпали по брега единствената ти мисъл е как да ги изтребиш до перка
Изображение
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Просто още един фактор затрудняващ "нормалния" риболов :D .
Най-много ме дразни когато глътне куката дълбоооко и се налага да правя хирургически интервенции, вместо да ловя риба :evil:
И аз не мисля, че има начин да се изчисти напълно от водоемите, но пък ако нищо не кълве, човек може да се позабавлява.
Иначе като го хвана, ако няма да го ползвам за стръв го разполагам на брега да съхне.
препорачително е да си гледа с други по големи декоративни видове риби.
Аз бих я сложил в аквариума с по-големи "декоративни" щуки е така за красота :D :D :D :D
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Никакво на брега- препържен в тигана и 4 бири отстрани! :smt038 :smt045 :smt109 :smt098 :rock:
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Е К'ВО ДА ПРАИШ КАТО НЯМА ДРУГА РИБА И СЛЪНЧАКА Е РИБА :smt045
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Стоян
новобранец
новобранец

Re: КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА

Мнение от Стоян »

Поборников написа:На много колеги се е случвало докъто си ловят дребна рибка да хванат и слънчак а дори по някога е истинска напаст.Аз винаги ги изхвърлям на брега да ги хапват там разни птички.До колкото знам тя се храни и с хаивера на другите риби и така намалява популацията им.Та всеки един от нас кагато хване слънчак и го изхвърли на брега предполагам че ще намалим значително популацията на този вредител. :idea: :wink:
колега да знаеш че слънчока се яде.Има вкус на кустур. :wink: :wink: :wink: :wink:
Стоян
новобранец
новобранец

Мнение от Стоян »

Carp Master написа:
Van Helsing написа:Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!
:smt023 Хвърляш на жито(за каракуда и червеноперка)и немаш ядове(МАКАР ЧЕ И НА ЖИТО 1 ПЪТ ХВАНАХ СЛЪНЧАК :evil: )
Ние ги ядем :wink: :wink: :wink:
Anita
новобранец
новобранец

Мнение от Anita »

Прочетох всичките ви мнения по темата до момента, но май аз съм върха на сладоледа :D !!!Това лято на нощен риболов направо ме побъркаха :shock: -на три нули кука и огромен грозд земни червеи направо ме влудиха:от 12 часа до сутринта сигурно към 20 броя!Защо не спят нощно време?Нали уж само през деня са гадовете? :?: :?: :?:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ееее при голяма кука и червеи на грозд, слънчаците няма как да заспят като им е паднал такъв сгоден случай да късат нерви :D :D :D :D . Звучи наистина ужасно, само си представям как стръвно дърпат висящите краища на червяците без никакъв шанс да се хванат.... УЖАС :x . Нещо бута на въдицата и очакваш сом, а то ... нощната смяна закусва :D :D :D .
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

В САЩ слънчака е една от най желаните риби и една от малкото,които масово се задържат от риболовцит,понеже се смята за вкусна и е.Такива стълпотворения съм виждал специално при лова му...За сметка на това щарана е смятан за плевелна риба и често го оставят на брега ...
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

най долната от всички риби. по ботевградския край е на всякаде във огромни количества . за 3 часа съм ловил около4 килограма като се има предвит че е гърчава като сомалийско бебе
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”