Бракониер или престъпник???

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Бракониер или престъпник???

Мнение от sunnen »

:vom: Пич драйфа ми се от изказването ти. Било гот да бракониерстваш и разграбваш чуждата собственост. Едва ли ще твърдиш така, ако някой ти обере бостана с дините. Чиста проба кражба, па макар и на мутри или не! И ти си за едно хладно място!
vui4o1
новобранец
новобранец

Мнение от vui4o1 »

Що тая злоба бе хора, що така се нападате?За да има бракониери, сме виновни и ние.
За да ги има,значи някой им го позволява от към закона,а казвам и ние, в това число и аз, защото вече взех да губя надежда.Водя ги приятели мераклии с мене.Взеха да се учат да си купуват билети, хубави такъми, да пускат маломерките и т.н., ама на пенсионера отсреща му викам: абе защо ги прибираш тия шаранчета по 200гр., а той ми вика:Ебал съм му мамата, те довечера ша ги опоскат с мрежите.И приятелите ме питат защо си ги купуват тия билети тогава?
Е , аз какво да им кажа,а?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

vui4o1 написа:Що тая злоба бе хора, що така се нападате?За да има бракониери, сме виновни и ние.
За да ги има,значи някой им го позволява от към закона,а казвам и ние, в това число и аз, защото вече взех да губя надежда.Водя ги приятели мераклии с мене.Взеха да се учат да си купуват билети, хубави такъми, да пускат маломерките и т.н., ама на пенсионера отсреща му викам: абе защо ги прибираш тия шаранчета по 200гр., а той ми вика:Ебал съм му мамата, те довечера ша ги опоскат с мрежите.И приятелите ме питат защо си ги купуват тия билети тогава?
Е , аз какво да им кажа,а?
Ами кажи им, че първо грешката си е в самия човек и в мисленето му :evil: . Той когат няма акъл да се сети че има закон за спазване и 100 санкции да му хакнеш :axe: , па си е тази/за справка статията в линка/, а че и тези де трябва да раздават санкции не си гледат работата като хората и това е вярно :evil: . Изобщо :oops: СРАМ някъде по-горе или на друго място свестен човек бе предложил за билета да се държи изпит. Бива, но при нас и това ще го корумпират тъпанарите.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

Случвало ми се е на непристъпни скалисти брегове да минавам и с лодката събера 20-30 хвърлени на дъно влакна,кое навито на шише друго на празни флакони от силикон и ги нарежа. Един ден тъкмо ги режех и се появи бракониера който ги беше хвърлил и започна да се кара,на всичкото отгоре и колеги с лодка се застъпиха за него .Е докога ще ги подкрепяте? Специално на този съм му нарязал за три дни/ през ден в седмицата/ над 50 хвърлени на дъно на рибета -шишета.Всяка година от пролетта през забраната /и тогава съм му рязал влакна/ до средата на лятото той си е там - вечер зарежда с рибета/въдиците/ и изчезва,сутрин идва и започва да ги вади и така от Март до към края на Юни.После пада нивото на водата и вече неможе да бракониерства. Сигурен съм ,че месните си го знаят ,но всеки се е свил и си трайка.А щом си трайка значи и на него не му е чиста работата. Дайте да се обединим срещу бракониерите и когато някой се е изправил срещу тях да го потдържаме,а не обратното. Последната случка е с горенаписаното за изваждане на мрежа. Извадихме мрежата с колега /с двете лодки защото ,мрежата беше голяма / и на брега започнахме да я палим и се появиха колеги и викат не я палете - на един му трябвали тежестите на друг парче от мрежата,на трети тапите и въжето и тн. Да ама не, изгорихме я и съм доволен. :wink:
Риболовец Гб
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Риболовец Гб »

[/quote] а че и тези де трябва да раздават санкции не си гледат работата като хората и това е вярно :evil: .[/quote]

Сигурно има и такива, ама какъв стимул имат да си я вършат :?: :?: :?: Не говоря за финансов такъв, а за това, че закона не дава достатъчно адекватни наказания за бракониерите, а за съдебната система да не говорим, щом започнаха да им връщат мрежите и лодките :shock: - имам предвид конкретно случая със заловения и то за пореден път бракониер на "Ал. Стамболийски" тази пролет.
Общо взето всичко е навързано, но аз все се надявам да се промени нещо и то към по-добро.
Съдбата рано ни излъгала,
живота сграбчил ни отвред
и х*й подложил ни на ъгъла,
за туй вървим с г*за напред.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”