Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Ей тоя кльонк бе-е-е-е!!!!
Модератор: bobopeli
Ммммда май за тва ставаше на въпрос .
Средно голям сом ? За България ? Е ти майтапиш ли се

То това нещо и в НИСИ не могат да ти го кажат

Много благодаря на всички отговорили и включили се в дискусията. Май започва да става интересна.
Имам един кардинален въпрос /дано не се смеете много/: Как мислите, дали наистина, сома се мами от този звук или това си е просто една заблуда. Та в тази връзка - пробвал ли е някой да пуска от лодка за сом без да кльонка, да види дали се лъже?
И още нещо /към баш-майсторите на този риболов/:
Как мислите - колко удара трябва да се правят, че нещо ми е много мътна и кървава в това отношение.
Към Г-н Жоро Гоцов:
Въпросното дърво "мъждравка", под какво научно име е известно и колко ще струва един такъв кльонк.
Предварително благодаря на всички отговорили. Ше ме извинявате за тъпите въпроси ама съм много начинаещ, пък изглежда меракът ми е в повече.
Ехо-о-о-о, къде сте майстори на кльонка?
Имам един кардинален въпрос /дано не се смеете много/: Как мислите, дали наистина, сома се мами от този звук или това си е просто една заблуда. Та в тази връзка - пробвал ли е някой да пуска от лодка за сом без да кльонка, да види дали се лъже?
И още нещо /към баш-майсторите на този риболов/:
Как мислите - колко удара трябва да се правят, че нещо ми е много мътна и кървава в това отношение.
Към Г-н Жоро Гоцов:
Въпросното дърво "мъждравка", под какво научно име е известно и колко ще струва един такъв кльонк.
Предварително благодаря на всички отговорили. Ше ме извинявате за тъпите въпроси ама съм много начинаещ, пък изглежда меракът ми е в повече.
Ехо-о-о-о, къде сте майстори на кльонка?
А за нащо си европейското сомче съм съгласен ( макар че бая народ си го пускат в живарниците и то за тва трудно трупа килца ) , ама за тва американското къдет при нас вирее само в рибарниците .......Човекът зарад който туните се изселват към Австралия написа: И гусин Иванов,тва 1 кило сом не е риба,и ти и аз май не го броим за такава...
Лелиии ква дискусия , ква полемика се е завихрила тука докат ме не е имало , кат гледам то сумаси народ е изневерил на Манията

ниама заглавие
кои тук от вашата организирана компаниа коиато от прочетеното разбрах че е доста задрастенна,се опитва да спори с истинските маистори на риболова,господа вие сте зле ,вземете хванете ниакоиа риба и тогава говорете ,всеки истински сомаджиа знае че за сомове се ходи на иазовир кардЯли,но вие това не го знаете за6тото сте аматиори,писна ми да говори с толкова умопомрачени хора за риболов.Да но винаги триабва даима такива като вас иначе моите приатели които продават таками по магазините 6те останат глади.Истинскиа рибар знае за какво отива на риба тои не ходи там да прави ревиу на пра4ки и таками-тои отива там за самиа риболов за удоволствието а за мен то е като сеxа.вземете си го набиите в тапите глави и оставете маистори като стефака и бигман да ви каЯт не6то полезно света не се варти около вас ..... един савет мога само да ви дам ,,,СЛУ6АИТЕ БИГМАН И СТЕФАКА ТЕ 6ТЕ ВИ КАЙАТ КАК СЕ ХВА6ТАТ СОМОВЕ ГОЛЕМИ СОМОВЕ И АКО ВИСТИСКА ОТ ЗАД ЕЛАТЕ И ГИ ХВАНЕТЕ И ВИЕ ,,,но не говорете глупости за6тото не знаеете каква лудниcа е СОМ стегло над 30кила...ТОЗИ РИБОЛОВ Е ЗА МАЙЕ ПРЕCЕНЕТЕ ДАЛИ СТЕ ТАКИВА ПАРВО... СМЕ6КОВCИ:)))))))))))))
нема заглавие
Олееее,кво са ме направили-не е истина
Сиа,гледам,сноба се е засегнал
Некав пак се праи на луд,с ква муха сам ги ловил сомовете!Тва ме дразни много,Чесно!Сиа,знам ка се пише Пенн,и Хардъ знам как се пише!Ми кво да ви каЯ....... Исках да каЯ,Че ловиа на мухи,а от две години се опитвам да ловиа и сомове!Имам известен успех(с сомовете)!Ест,не ловиа с Пенн Реелс,не щот немам пари,а щот ползвам друга марка(по малко известна)!Пенн(не знам как се казваш),ела да ловим риба,кво ад спорим по некви форуми,нали така
Не искам ад се заиайдам,разбираш ли!Така и аз мога да науЧа нещо от теб,а и ти от мен
Да преварнем риболова в удоволствие,а не в некви дразги,ако искаш!Аз не ловиа за слава,а за собстевно удоволствие!Малиии,Косето до мен е бесне,не знам кви ги пише
Ми така ше е,колко пати сме разказвали играта на известни и проЧути маистори!А инаЧе по форумите и списаниата са много отворени!Пенн,влизаш ли в Чата,да се Чуем онлине,както се казва!Неам нищо против да се Чуем,и извиниаваи ако сам те обидил Че сам ти казал &яуот;сноб&яуот;!Ти маи не си в БГ,за тва се отвариаш толко,а!Еми,ела в Бг-то,обади се,да излезнем некаде,а!На кав риболов да се пробваме,кажи само!Недеи праи грешка а ми казваш риболов с муха,или флъ фишинг,както му се вика по некои други места,които си приписват,Че там било измислен риболова с мухи!Всащност парвите данни са от Македониа!Както и да е,отплеснах се много!ЗнаЧи,последно искам да каЯ-Пенн,немам нищо против теб,мога да пиша,ела да ловим заедно!Тва е!

пак нема заглавие
А,ве,Пенн,сиа проЧетох и другите твои писаниа-ти си бил мноооо туп ве!Аре духаи,деба самохвалкото!Ела ти разкаЯ играта,тогава ше говорим!Аз не висиа по форумите и да се хвалиа с cени,за тва ти викам сноб!Смотан сноб си ти,тва си е!Говорил зад гарба ми!Аре сиcтир ве,кат се науЧиш да ловиш,ела!Само Че тука нема акули и пирани,тука е Бг-то,брат!Не е като на запад-ред риба,ред вода!Наи се дразниа от такива самоуверени самохвалковcи!Кво да му каЯ-тои си е далеЧе от истината,да ходи по иахтите,пални с шампанско и курви,и да си мисли,Че е на риболов!Друго нема!Каде ги е вийдал теа сомове,не знам!А,сигурно по ласкавите списаниа!Тука,тиа форуми са за обмиана на неква информаcиа,не за ижварлиане кат Чекиа на пиасак!Грозно е тва,грозно е!На фона на нашата деиствителност!За тва му викам-да доиде,да го видим кво мойе!Сигурен сам,Че дайе не разпознава рибите,обаЧе да се ижварлиа мойе!То,кат гледам,тва си му е в кравта,а!Ми,тва е от мен!
ТВ Центрум Груп
...Колеги защо спорите?....всеки има право сам да си избира такъмите!!!...когато обаче сома му счупи тоягата или му скъса влакното да си се сърди на себе си, че е бил много скръндза в покупката си! ...Адреса на Абу Гарсия го знае колегата...там са Бъркли влакната който издържат по 50кг даже и + !!! Имат си и цена 130лв. ...на кой му се плащат такива цени?.......но нямаш избор ако искаш сом....даваш пари за яко влакно...и не само? ....Имаме бая изпотрошени пръчки и доста изпокъсани влакна....затова опита учи...изгаряш няколко пъти и после вече знаеш какво купуваш и защо точно това, а не друго!...Нека обясня на колегата дали имам грешка за годините на съхнене на дървото за кльонк така: добрите цигулки не се правят от всяко дърво !!!!!!!!! .....А Мъждравката за която не е чувал колегата е вид Дъб. На всяка отрязана клонка е маркирана годината на рязане. Затова и след направата звука е особен : ясен и чист като Стадивариус...а сме виждали много кльонкове....така че.... 

"С въдица и пушка вие сте на мушка"
...Колеги чета и не вярвам на очите си ! ...явно имате желание да спорите повечко, а не да се учите!!! Ще ви внеса малко пояснение по въпроса....на линията няма вирбели, поводи и други подобни глупости!!!...тя е цяла без възли по нея...има само едно олово около 160-180 гр със стопер под него и два броя куки идна под друга....горната - еденична (титанова) а долната е тройка Оунър. Това е ....куките са вързани на едно влакно, а плетено или монофил избирате вие!....ако е монофил гледайте да е 0.80 - 1мм няма нужда от по дебело! Иначе става груба работата...За пръчките две думи: има две световни школи по тоя въпрос за риболов с къса и за риболов с дълга пръчка. Аз ползвам и двата варианта. Късите са цяли без втулка, а дългите имат...но са специални. Стръв: малки каракудки, слънчевки, шаранчета или кефалчета...около 10 см големина. ИЗБИРАЙТЕ САМО ЖИЗНЕНИ РИБКИ, а не омърлушени и умиращи! На кило каракуда никой не лови....нали знаете приказките за гълъби, врабчета и др. Те са само за тъпанари които имат време за губене, а вие не искате да сте такива навярно !!! ...затова слушайте !!! Кльонк: само не и метален...уморява ръката адски бързо, а кльонкането продължава с часове...те са за изложба не за работа и ако го изпуснеш потъва...метална цигулка няма ....нали?
Канджа: според мен ако някой ви каже какъв сом ще удари тая нощ ше ви излъже: така че голямата е за предпочитане...(виж сн. яз Ивайловград) моята е от сукано арматурно желязо с контра около 8 см дълга 1.20м с голяма дъга която точно обгръща сома....не се забива където и да е, а в хрилото и назад към тялото там е сърцето - сома умира незабавно...което е хуманно!!! Парашут :задължителен !!!!!!!! Влизане във водата : около 17ч. Пускане на въдиците 18 ч. Първи удари към 19ч продължават до 23ч , след това са случайни и ние си тръгваме към брега....но сме имали удар и в 01.30ч....още какво искате да знаете....????????????????????????????

Ми тъй де ш си траеш кви са тия работи от тебеСнобът му ниеден написа:Ами то освен да си трая друго неостана.Мъжете майстори на риболова обасниха всичко по темата.Парад на пръчки няма да се прави,рибата ще се лови само от майсторите,а ние унопомрачените ще си траеме.

Фиксере ш ме извиняваш ама верно от време на време позабравяш за форума

[яуоте=&яуот;ПЕНН&яуот;]Няма да е по темата не се боите.Павка земи се регистрирай да го караме на лична че само ни гледат сеира и ни се [яуоте]
ПЕНН, хиЧ не се впрЯгай, На &яуот;пиЧовете&яуот; нЯма да можеш да угодиш. Още от момента в който са те разбрали Че ловиш акули из УС само ще гледат как да те копнат. Може би секретарките им да не са спортистки , а да са деблиЧки, застарЯващи лелки и това да ги муЧи.
Казваш Че щели да останат постинги от по едно изреЧение.....Много си прав и това се вижда от много места, но не пишат така защото ги е страх да не се засегне нЯкой, а защото те ПОВЕCХЕ НЕ МОГАТ и нищо не знаЯт.
Виж Жоро. Той даде много прилиЧна информаcиЯ за сома. И аз му благодарЯ. Само пустиЯ клйонк да знаех как изглежда...... но пук наоколо за какво ли ще ми вурши работа :Д
ПЕНН, хиЧ не се впрЯгай, На &яуот;пиЧовете&яуот; нЯма да можеш да угодиш. Още от момента в който са те разбрали Че ловиш акули из УС само ще гледат как да те копнат. Може би секретарките им да не са спортистки , а да са деблиЧки, застарЯващи лелки и това да ги муЧи.
Казваш Че щели да останат постинги от по едно изреЧение.....Много си прав и това се вижда от много места, но не пишат така защото ги е страх да не се засегне нЯкой, а защото те ПОВЕCХЕ НЕ МОГАТ и нищо не знаЯт.
Виж Жоро. Той даде много прилиЧна информаcиЯ за сома. И аз му благодарЯ. Само пустиЯ клйонк да знаех как изглежда...... но пук наоколо за какво ли ще ми вурши работа :Д
Ми аз съм уе Асене и в Манията съм си се аз , не ми ли личи по стила ? Те удеве таман кат улутех в Манията глеам там си и тамън да ти пусна ЛС и ноканекшън мрежа прекъснат мрежов кабелPENN написа:Няма да е по темата не се боите.Павка земи се регистрирай да го караме на лична че само ни гледат сеира и ни се радват-най-вече на мен.Няма как да ти пиша ако си гост и трябва да изтипосвам тук всичко.Има един регистриран с твоето име в Манията,ти ли си да не взема да стресна някои като му драсна нещо?Да им заформя ли една тема и да им обърна представата малко или няма смисъл?РЕГИСТРИРАЙ СЕ БЕ.Гостенин,кафе ли ще искаш???

Та сега и аз малце офф топик

Ауе Коте къде се загуби бе

Апропо : Асене бъркаш ме нещо с кафето

-
- новобранец
Абе пичове, като чета някои писания/плод на капаcитети/ и ми стана сме6но само заради това че тази дискусия бе пусната за да клавнат &яуот;маисторите&яуот;, да се направят на много отворени и ето го и резултата :то за глупака капана веднага сработи!!! БИГМАН, о ти невероятен капаcитет такав ако си бе направил труда да се поинтересува6 каде са уловени наи-големите/ рекордни/ сомове в Булгария вооб6те нямаше да пише6 за язовир КардЯли. Никои не ти е виновен че не мойе6 да изкара6 пари да си купи6 хубав такам, а отгоре на вси4ко дори не мойе6 и да чете6 правилно. 30кг ли ти е сме6ния рекорд 6то не вземе6 да попита6 бате Милко как се вади 102.5кг сом или маи напални га6тите?
А сега на Стефака другия &яуот;маистор&яуот; на големи риби. Пи4 слушаи, ти ако види6 какво представлява риболов с яхта в океана на живо друга песен 6те пее6, тук я хване6 някои около 100кг/изклучителна рядкост/ то там такива риби са ейедневие. Това за курвите и шампанското не те прави по малко риболовеc, а е вапрос на вазмойности. Като има6 някаква информаcия я сподели с другите тук не е място да ти слушаме cвету6тия ре4ник!!!
Това е от мен ,наслука на вси4ки нека бадем колегиални и наи-вече васпитани!!!
А сега на Стефака другия &яуот;маистор&яуот; на големи риби. Пи4 слушаи, ти ако види6 какво представлява риболов с яхта в океана на живо друга песен 6те пее6, тук я хване6 някои около 100кг/изклучителна рядкост/ то там такива риби са ейедневие. Това за курвите и шампанското не те прави по малко риболовеc, а е вапрос на вазмойности. Като има6 някаква информаcия я сподели с другите тук не е място да ти слушаме cвету6тия ре4ник!!!
Това е от мен ,наслука на вси4ки нека бадем колегиални и наи-вече васпитани!!!