Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер монтажът на Големия Алън
Модератор: Paublo_Eskobar
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Фидер монтажът на Големия Алън
Може...хм....всъщност логично е да е точно за това, ама знае ли човек....абе накрая ще стигнем до истинатаstich написа:В конкретния случай по-скоро за предпазване от бързо протриване ... мисля!bachoivo написа:Антиоплитаща роля играе сдвояването/усукванетоtopsoft написа:От цялата работа не разбрах от къв зор да го пресуквам....

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Двойното пресукване на влакното играе ролята на патер ностер или влакното се втвърдява и от тежеста на хранилката се избутва настрани повода,като при противоуплитащите тръбички.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тоя монтаж ми се вижда прекалено сложен за Алън Скотхорн. Иначе усукването се прави на повода когато се връзва клупа се прави по-голям и се усуква, играе ролята на противооплитаща тръбичка.
Мога да ви кажа един друг монтаж на Скотхорн. Това е фиксиран или полу - фиксиран монтаж и се прави като първо нанизвате два силиконови стопера след това вирбела с хранилката и още два силиконови стопера. Идеята е да местите хранилката нагоре и надолу като удължавате повода без да сменяте повода т.е. може да удължавате или скъсявате разтоянието между куката и хранилката в зависимост от случая.
Мога да ви кажа един друг монтаж на Скотхорн. Това е фиксиран или полу - фиксиран монтаж и се прави като първо нанизвате два силиконови стопера след това вирбела с хранилката и още два силиконови стопера. Идеята е да местите хранилката нагоре и надолу като удължавате повода без да сменяте повода т.е. може да удължавате или скъсявате разтоянието между куката и хранилката в зависимост от случая.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Бобката и Мат Хейс ловят с хранилка за белки и монтаж хеликоптер, кефят !Paublo_Eskobar написа:Незнам Алън как ги лови,ама Бобката Нъд ги сеца с кошничка за бял червей!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Незнам не рабирам много от риболова на дъно,но можеби този монтаж е истината...Ribko написа: Бобката и Мат Хейс ловят с хранилка за белки и монтаж хеликоптер, кефят.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- slayder
- ще става разбирач

Не ви трябва пресукване, просто ползвайте 70-80 см подебело влакно 0,35 мм
Това е монтаж-Шейтанов(защото аз съм го измислил)

Дава ли? И дава и взема.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
bachoivo написа:Монтажът е много лесен за направа. Първо закачам клипс за бърза замяна към хранилката, а за него закачам вирбел №16 с диамантено око (ромбоидна форма). Вирбелът трябва да е с диамантено око, за да може монтажът да работи правилно – благодарение на това той ще се “спъва” във възела на монтажа. След това поставям хранилката на основното влакно. След като поставя хранилката на влакното, нанизвам и едно мънисто с вирбел и сдвоявам края на влакното, т.е. прегъвам 30 см от края на влакното. Хващам удвоения отрязък и усуквам двете влакна заедно, като ги връзвам с обикновен двоен възел на 6 см над мънистото. Плъзвам хранилката обратно надолу върху усуканото влакно, така че тя да застане до мънистото. Накрая към вирбела с мънистото закачам повода и монтажът е готов.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В случая пресуканото влакно не играе никаква роля.Хранилката няма такова местене по влакното за да го претрие,нещо куца този превод.Преди много години въпросният монтаж бе публикуван на страниците на една медия и е точно по начина ,който съм описал.Служи за патер ностер.Между впрочем-от както моя приятел г-н Шейтанов ми сподели монтажа си ,ловя само с него/99% е сигурен,че няма оплитания при замятане и пропадане до дъното/,в редки случаи с още два монтажа изключително прости.И с риск да се повторя-използвайте по-опростените монтажи.Не вярвайте ,че на еди кой си монтаж платиката взимала по-добре.Споделям от опит,а не заради това,че не гледам в клавиатурата като пиша поста си.
butnik написа:В случая пресуканото влакно не играе никаква роля.Хранилката няма такова местене по влакното за да го претрие,нещо куца този превод.Преди много години въпросният монтаж бе публикуван на страниците на една медия и е точно по начина ,който съм описал.Служи за патер ностер.Между впрочем-от както моя приятел г-н Шейтанов ми сподели монтажа си ,ловя само с него/99% е сигурен,че няма оплитания при замятане и пропадане до дъното/,в редки случаи с още два монтажа изключително прости.И с риск да се повторя-използвайте по-опростените монтажи.Не вярвайте ,че на еди кой си монтаж платиката взимала по-добре.Споделям от опит,а не заради това,че не гледам в клавиатурата като пиша поста си.
Подкрепям с две ръце, оплитания почти липсват, само дето вместо клуп в края слагам микровирбел.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
.....вирбела е допълнителна екстра да се предпази повода от усукване при вадене на хранилката за ново презареждане.
bachoivo,
Дай да се срещнем на Дунава тези дни и да ти покажа нагледно как се пресуква влакното.
Дай да се срещнем на Дунава тези дни и да ти покажа нагледно как се пресуква влакното.
Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Над пресуканото влакно се прави клуп с размер около 20см където е монтиран преди да се направи вирбел на който ще се закачи хранилката и мънисто.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Немаш грижи колегаlfc_boy написа:bachoivo,

Усукването съм го правил на няколко пъти, на мен просто не ми беше ясно точно това, което Алан обясняваше в статия (вероятно и превода не е бил много на 6)stich написа:
А принципно аз ползвам най-простия възможен монтаж, който знам - основно влакно, стопер/сачма (к'вот има под ръка), вирбел(за хранилката), гумена перла(понякога и две слагам), стопер/сачма, вирбел, повод...... Гледам да е колкото се може по опростено - убедил съм се, че по-простото 99% е по успешно

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
Монтажите винаги трябва да се постват и в работният им вариант, преди замятане за да се вижда за какво става въпрос. Ето това е работният вариант на горната картинка; лидерът(монтажа) е от флуорокарбон 0.35:Ribko написа:Намерих подобен на монтажа на ''Великия Алън'' ето го и негоСамо дето той усуква часта след манистото до клуба за повода !