Писалка от съботната разходка :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Писалка от съботната разходка :)

Мнение от G.Petkov »

dunavski написа:Разбирам, че имате нужда от признание, но от последните снимки нямаше нужда. :smt011 :smt011
Защо колега?
И аз имам такива трофеи, препарирани с формалин, останали са ми като спомен от времената, когато нямах цифров фотоапарат и не виждам нищо лошо в това.
Цял музей имаше на БЛРС с трофеи, в цял свят ловци и риболовци дават сериозни средства за да си направят трофеи след успешен излет.
Не разбирам твоят негативизъм към темата!
Още първобитните човеци са рисували в пещерите какво са убили по време на лова!
Още повече - трофеите на xt33m33 са много добре направени!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Нещо не схващам :? . Трябва ли ловците да се срамуват, кога си правят трофеи от рога и черепи на гръмнати от тях животни :?: . Що да не може риболовец да си направи трофей ако улова му е в и над законовите норми ако е маломерка разбирам-директно да си плува, но иначе...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Ей това да са ти писалките. :lol: :smt038
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Нямам нищо против колегите да си препарират каквото си искат, но в мондерния спортен риболов основната етична норма е уловената риба да се пусне обратно да не говорим, че в някои страни това е рагламентирано със закон. За съжаление това у нас още е много труден и болезнен процес. Не ми е приятно да чета репортажи със уловени хубави риби и по-долу изкормени и обезглавени. И не давайте примери с ловците защотото там животното неизбежно умира, а при риболова не е така.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Е няма такава държава.Тука също има закон и ограничение,в билета си го пише,друг е въпроса дали някой го спазва.И аз си правех едно време такива трофеи ама сега се снимам с фотоапарата.А само оспамихме темата за готината щука на колегата.
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Щуката е невероятна! Пожелавам на колегата много такива трофеи да има.
иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от иво2 »

Благодаря за съветите :) това ми е първия опит за препариране, все още се уча :)
Щуката е хваната на жива рибка по старите корита на Янтра, дълга е 85см, но нямаше с какво да я изтегля и килограмите не ги знам.
Поздрави и наслука на всички :-D
Аватар
harigt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от harigt »

Колеги,МНОГО ПРИКАЗКИ НА ПАЗАРА.Браво пич,хубава щука.Да даде Господ на всеки. :prayer: :prayer: :prayer: :supz:
Бате Хари
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batkovi kolio 3 »

Колега ти колко щтуки си хванал,и колко си пуснал?А колкото до лова в нормалните даржави ходат с фотоапарати на лов,та примера беше малко несериозен.Щтуката си е мн хубава браво колега.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

dunavski написа:Нямам нищо против колегите да си препарират каквото си искат, но в мондерния спортен риболов основната етична норма е уловената риба да се пусне обратно да не говорим, че в някои страни това е рагламентирано със закон.
Етичната норма е индивидуална за всеки!Ти не можеш да налагаш своята на други хора!Така че какво се впрягаш....Реално погледнато щуката на колегата си е добра в сравнение със 36сантиметрови щуклета които запазват колеги,и се хвалят във форума....Но какво да се прави закона е безумен-мин.допустим размер-35см. за щуката :shock:
batkovi kolio 3 написа:Колега ти колко щтуки си хванал,и колко си пуснал?А колкото до лова в нормалните даржави ходат с фотоапарати на лов,та примера беше малко несериозен.Щтуката си е мн хубава браво колега.
А ти колко плати че да минеш по български? :shock:
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Сега разбирам защо по другите форуми наричат нашия форум "NaMeso.com" :lol: :lol: :lol:
Авее както и да е.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

dunavski написа:Сега разбирам защо по другите форуми наричат нашия форум "NaMeso.com" :lol: :lol: :lol:
Авее както и да е.
Ами който не го кефи не пише и не чете.Всеки е свободен.Всеки преценява какво да прави със законно уловените риби.Това е.Мен лично няма как да ме видиш да пусна риби които са законно разрешени,а на платено.....падне ли ми овца стрижем до кожа.Обичам да ям риба и си взимам.От кога станахме такива вегетарианци?
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Не вегетарианци - всеки се прави на модерен спортен риболовец. Иначе, зимата като тръгне скобара по Струма празним живарника в багажника на колата и пак продължаваме да скубем... :wink:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

dunavski написа:Сега разбирам защо по другите форуми наричат нашияфорум "NaMeso.com" :lol: :lol: :lol:
Авее както и да е.
Не е добър този пост, колега dunavski!
На мен са ми напълно достатъчни 600 гр изчистена риба в събота вечер, а съм активен член на форума " На риба".
По- добре би било да си направиш свой форум за " мондерния спортен риболов " и да пишеш в него.
Иначе, с такива мнения обиждаш и мен, а може би и много други колеги от форума.
Да, има и "месари", но не те са активната и движеща част от членовете във този форум.
Те просто се промъкват между другите, разказващи и снимащи своите риболовни изживявания сред природата, а не "месото" което са донесли.
Може би някога, риболовът ще се промени в посоката за която пишеш ти.
Но няма да е скоро!
Да приемем действителността, такава каквато е!
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Еее стига сте пълнили темата на колегата с безмислени спорове, всеки прави това с уловената мерна риба което прецени, не всеки може ( да отделя пари за риболовен излет- а после да пуска уловената риба, и накрая да минава през МЕТРО и да си купува) Тук визирам само мерните риби, а и донякъде има удоволствие да опиташ плодовете на труда си. Аз лично риба не кусвам, но понякога нося на баща ми защото той много я обича.

Иво моля те ще споделиш ли малко подробности за уловената щука, не те карам да си издаваш мястото, но поне кажи по кое време на деня я хвана, на каква примамка и най - важният въпрос " как я прилъга в тази бистра вода" защото гледа че там е станало като планински ручей прозрачно :rolleyes:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”