Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Силиконово примамки - въпроси за тях
Колега ,изполвзвай лубрикант за презервативи с предпочитания от теб аромат......seeker2 написа:Ще питам тук ,за да не пускам нова тема.... Предлага ли се някъде смазка за силиконите или нещо подобно? От стояне по кутийте и хапане ,доста бойци са станали на чирус
Re: Силиконово примамки - въпроси за тях
Силиконови примамки работят добре на река Дунав.....
определено белият цвят е предпочитан /лично мнение/ !
Обаче....нещо се случва с реката ?....рибата си е там но ни се присмива !
Може и да е за нова тема но от година две нещата се задълбочават в ...не кълване !
определено белият цвят е предпочитан /лично мнение/ !
Обаче....нещо се случва с реката ?....рибата си е там но ни се присмива !
Може и да е за нова тема но от година две нещата се задълбочават в ...не кълване !

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Джиг риболов,как,къде и какво?
Здравейте колеги,наскоро в главата ми се завърта идеята да се насоча основно към спининг риболова.Тези дни на един дъх изчетох всички теми маркирани като важни за този вид риболов.Благодарен съм на колегата Павел Иванов че е отделил специално внимание на всяка една част от спининговия риболов.То не е за воблери,блесни,макари,пръти та чак до кордата.Единствено не видях специална тема за риболова със силиконови примамки,мисля че тук излиза на яве истинския майсторлък,професионализъм.Не знам дали съм прав но израстването на спинингиста почва с въртележките и завършва със силикона.
Та Павле един апел под формата на въпрос.Дай малко яснота по въпроса как да водим тези мистериозни примамки,както в другите теми да разнищим всичката мистерия около тях,та на повечето от нас не само да ни се мандахерцат в кутиите,а и да ловим на тях.Та и ако може да се поразвие тази тема ще стане чудесно,тъй като тези гуменки присъстват във всяка кутия,но има много колеги като мен,боси на тема джиг.
Та Павле един апел под формата на въпрос.Дай малко яснота по въпроса как да водим тези мистериозни примамки,както в другите теми да разнищим всичката мистерия около тях,та на повечето от нас не само да ни се мандахерцат в кутиите,а и да ловим на тях.Та и ако може да се поразвие тази тема ще стане чудесно,тъй като тези гуменки присъстват във всяка кутия,но има много колеги като мен,боси на тема джиг.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Re: Джиг риболов,как,къде и какво?
Ха,любопитно!
Ще следя темата на четири очи (и осем уши
),че последните дни и аз измъчвам едни силиконки!
Ще следя темата на четири очи (и осем уши

- skyboy_krasi
- новобранец
Хубаво е запитшането за силиконивите примамки мисля че няма такава тема и ако има с удоволствие бих следил мнения и коментари .
Габровска Наслука - само на мойта кука . НАСЛУКА
- antivik
- кандидат преподавател
Полезна тема, а ако има и некви чалъми при монтажите има и се споделят и при к`ви условия, бая народ ще има де да я посещава.
Признавам и моите гуми само си седят в кутиите и до сета при к`вото и ползнаване ни`кви резултати.
Признавам и моите гуми само си седят в кутиите и до сета при к`вото и ползнаване ни`кви резултати.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- vankata81
- ще става разбирач
Имам няколко риби на силикон но мисля че си беше чиста случайност. Ще ми е интересно да разбера какви размери и цветове се използват и са най-уловисти за различните видове хищник.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Силикона не ми е страст и го ползвам изключително рядко та в случаят няма да съм особено полезен . Бих препоръчал за такава тема да се обърнеш към адаша , колегата модератор на подфорума .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
ами нека компетентните колеги да се включат,има доста неща които да се изпишат и дост тънкости които да са полезни на невежите като мен
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Vid
- кандидат преподавател
Също чета темата с интерес и очаквам нещо ново по нея, защото сега е най актуална... И, надявам се тук да не се цитират професорските изказвания на руските кирифеи на джига, които сме ги чели всички.
Инак, собствения си опит съм го споделил вече в други теми.
Разбирам защо много колеги не харесват този риболов, но си държат по някоя силиконка и са пробвали ей тъй, колкот да не е без ич... То е защото джиг риболова е статичен, няма движение, газене и активно търсене на рибата, минава доста време в чакане докато примамката потъне и пак да потъне и пак..., Но за сметка на това психическото напрежение е много голямо, особено ако има активни кълвания и то се изразява в готовността за моментална засечка при усет за кълване... ако не, пиши я бегала...
По моему няма супер уловисти и неуловисти примамки, няма няКви кой знае какви специфични техники, всичко опира до усет и наличието на активни риби.
п.п. Днес отново направихме добър риболов с общо 13 кг. бяла за двама човека, като най голямата беше 4,3кг.
Надявам се темата да се развие, като вземат отношение някои приятели-съфорумци (ловящи по 15-20 риби за следобед), които за мен са си големи майстори в този риболов. Жалко, че пишат все по рядко тук.
Инак, собствения си опит съм го споделил вече в други теми.
Разбирам защо много колеги не харесват този риболов, но си държат по някоя силиконка и са пробвали ей тъй, колкот да не е без ич... То е защото джиг риболова е статичен, няма движение, газене и активно търсене на рибата, минава доста време в чакане докато примамката потъне и пак да потъне и пак..., Но за сметка на това психическото напрежение е много голямо, особено ако има активни кълвания и то се изразява в готовността за моментална засечка при усет за кълване... ако не, пиши я бегала...
По моему няма супер уловисти и неуловисти примамки, няма няКви кой знае какви специфични техники, всичко опира до усет и наличието на активни риби.
п.п. Днес отново направихме добър риболов с общо 13 кг. бяла за двама човека, като най голямата беше 4,3кг.
Надявам се темата да се развие, като вземат отношение някои приятели-съфорумци (ловящи по 15-20 риби за следобед), които за мен са си големи майстори в този риболов. Жалко, че пишат все по рядко тук.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
Наздраве на всички, с този силиконов дип! 

-
- ще става разбирач
Vid написа:.....
Разбирам защо много колеги не харесват този риболов, но си държат по някоя силиконка и са пробвали ей тъй, колкот да не е без ич... То е защото джиг риболова е статичен, няма движение, газене и активно търсене на рибата, минава доста време в чакане докато примамката потъне и пак да потъне и пак... По моему няма супер уловисти и неуловисти примамки, няма няКви кой знае какви специфични техники, всичко опира до усет и наличието на активни риби. ...
Повечето от тези,които ,,не харесват,, джигинг-техниката,всъщност ги мързи да се учат и развиват.Самата техника има много страни и дава огромен простор пред въображението.
Ако има нещо статично тук,то това е човекът,който дреме с часове на едно място и се чуди защо не му кълве.Можеш да ловиш и докато танцуваш,ако щеш,на добър танцьор със сигурност нещо ще му клъвне..

Колега Димитър,задай конкретни въпроси и ще опитам да отговоря.
Прощавай,но всичко наведнъж няма как да научиш.

Koлега Речен човек, бихте ли казали кой цвят лови най-много и каква е масата на универсалната тежест на куката, защото като начинаещ темата буди нескрит интерес и в мен? Благодаря Ви предварително!
Последно промяна от Мунчо на Пон Ное 26, 2012 9:13 am, променено общо 1 път.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Това е така и също не съвсем така. Ще дам един пример-лових преди време с един колега, с една и съща марка въдица, с една и съща марка влакно, с една и съща примамка (която колегата най любезно ми предостави), на едно и също място, като замятахме на разтояние 1 метър от цопването на примамките.... Резултатът беше следния - колегата изкара точно 10 бели риби за 1,5 ч. риболов, а моя милост 0 риби. Това беше един пролетен много тегав (и неприятен за мен) риболов, къде рибите кълват във вода до кръста на 0-та на язовира в залетите от пролетните води треви и храсти и т.н. Та, с най голям срам и отегчение си тръгнах от водоема, нормално за един надъхан начинаещ джигаджия...Речния човек написа:Можеш да ловиш и докато танцуваш,ако щеш,на добър танцьор със сигурност нещо ще му клъвне..Когато имаш много риби пред себе си,все някоя ще ти клъвне рано или късно,

Сега, ловим много хора риби на малко място, но малко сме тия дето ловим резултатно. Как става? Де да знам...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Това ми прилича на затишие пред буря. И още нещо, колеги-" Совите не са това, което са."Мунчо написа:Koлега Речен човек, бихте ли казали кой цвят лови най-много и каква е масата на универсалната тежест на куката, тъй като начинаещ темата буди нескрит интерес и в мен? Благодаря Ви предварително!