Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Макара за дунава!!!
Модератор: sapuna
Re: Макара за дунава!!!
Значи по Дунав ловя със 200 грамови олова + топката качамак още 100 грама стават 300
та
доста макари при навиването на тези тежест запъват
нагледал съм се на какви ли не изпълнения
Но за Дунав си трябва сериозна макара със здрав бигел защото не се знае какъв дънер ще закачиш ... и т.н

доста макари при навиването на тези тежест запъват

Но за Дунав си трябва сериозна макара със здрав бигел защото не се знае какъв дънер ще закачиш ... и т.н
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Стига , че ще кажат че сме им дистрибуториРумен Александров написа:В спора се ражда Истината, а Вие идвате към НЕЯ EU...

П.П. С цел да сме в помощ на колегата, няма да е зле ако някой е доволен от някой конкретен модел и марка в ценовия диапазон да сподели мнение , алтернативно на нашето с колегата.
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Не съм дистрибутор, Но вече няма да давам пари за "МАРКИ"....да мисли кой какво ще... 

По-добре им пусни снимката с амура, мисля е достатъчно красноречива в подкрепа на думите тиРумен Александров написа:Не съм дистрибутор, Но вече няма да давам пари за "МАРКИ"....да мисли кой какво ще...

- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Общо взето е ясно, че не може да се сравнява със скъпа маркова макара, то марките и аз ги знам въпреки че отскоро сам в това хоби. Но мисалта ми когато пусках тази тема беше ,че исках мнение за качеството на съответната цена, защтото е факт че по реките условиата са по сурови отколкото по язовирите особенно по Дунава. И по този начин да не треперя над нея все едно претижавам реликва. А относно капацитета проучих че ЕУ 5000 събира 280м 0.40 което мисля ми е достатъчно и за реката и за язовирите. Благодаря за хубавият спор който си спретнахте много добре ме ориентира. Все пак http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160 тази Тика е на приемлива цена.
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Все пак http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160 тази Тика е на приемлива цена.[/quote]
ЗАЛИТАШ...

ЗАЛИТАШ...

shtilio написа: няма да е зле ако някой е доволен от някой конкретен модел и марка в ценовия диапазон да сподели мнение , алтернативно на нашето с колегата.
За тиката лошо няма да кажа! Аз от Този сезон съм с нея и съм безкрайно доволен. Бъди сигурен ,че ако ще даваш някой лев отгоре няма да останеш разочарован.martineti написа:Аз за Дунава ползвам http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6404 и съм безкрайно доволен. Иначе за тези ЕУ съм чувал добри думи.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3459dgeto написа:Интересуваме какво ви е мнението за тази макара. Надеждна ли е за риболов по Дунава и същевременно и на едри шарани по язовирите? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-EU.
По точно въпросат ми е за модел Line Winder EU5000 4.5:1 0.65-100m 636g. 54лв.
Колега ако не съм закъснял ето я твоята макара за Дунава и за големи шарани по язовирите,да найстена е евтина но не цената определя качеството ,аз имам 8 макари такива и не са мръднали продължение на 3 години,не се притеснявай че ще имаш тежест 300г.и на горе просто го вадиш с лекота ,сом 4 килограма го вадя на водни ски с тая макара,другото предимвство е ,че запчатките вътре за железни и нямат умиране,да найстена е малко тежка макара за язовир трудно ще постигаш дистанций с нея ,но си мисля ако си 0,25 и тежест 80-100г.-100-120 метра нети мърдат,пък за дунава и товарния влак да закачиш няма проблем ,КЪСМЕТ В НАЧИНАНИЕТО

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Макара без STOP не поглеждам,па ако ще и да е без пари! 

Колега я пиши на колегата "Sapuna"да те ореди с хубава макара
Мисля че преди време предлагаше FL 3 броя на доста хубава цена

Drebens:
"Е то с всякаква макара можеш и паве да докараш до брега.Друг е въпроса че при много силно течение и бордюр да сложиш тоя е смисъла.Едва ли може да сравниш 300 грама олово с 20 килограмова риба.А и тежеста се вади с въдицата,макарата служи само да събира влакното."
Е, как на всяко презамятане ще вадя оловото 200 гр. само с пръта?С пръта се вади риба, не олово.Все едно като ловиш на фидер на дунава и като презамяташ 120гр. хранилка през 7-8 мин. да я вадя с пръта.... ще падне голямо вадене
"Е то с всякаква макара можеш и паве да докараш до брега.Друг е въпроса че при много силно течение и бордюр да сложиш тоя е смисъла.Едва ли може да сравниш 300 грама олово с 20 килограмова риба.А и тежеста се вади с въдицата,макарата служи само да събира влакното."
Е, как на всяко презамятане ще вадя оловото 200 гр. само с пръта?С пръта се вади риба, не олово.Все едно като ловиш на фидер на дунава и като презамяташ 120гр. хранилка през 7-8 мин. да я вадя с пръта.... ще падне голямо вадене

Above us only sky
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами аз не съм сее доизразил правилно,да,прав си,просто ако имаш затруднения при ваденето ползваш пръта.Но при дистанция на някой язовир примерно от 200 метра,с тинесто дъно,трябва да ти кажа че и 70 грама тежест си е проблем докато го изкараш и доста трябва да си помагаш с пръта.Мисълта ми беше че не виждам разлика в макара за Дунав и макара за който и да било друг водоем.lfc_boy написа: