Макара за дунава!!!

Модератор: sapuna

NITro`bE
фен клуб-скобар

Re: Макара за дунава!!!

Мнение от NITro`bE »

Значи по Дунав ловя със 200 грамови олова + топката качамак още 100 грама стават 300 :) та
доста макари при навиването на тези тежест запъват :lol: нагледал съм се на какви ли не изпълнения
Но за Дунав си трябва сериозна макара със здрав бигел защото не се знае какъв дънер ще закачиш ... и т.н
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

В спора се ражда Истината, а Вие идвате към НЕЯ EU... :D
ИзображениеИзображение
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Румен Александров написа:В спора се ражда Истината, а Вие идвате към НЕЯ EU... :D
Стига , че ще кажат че сме им дистрибутори :lol: :lol: :lol:

П.П. С цел да сме в помощ на колегата, няма да е зле ако някой е доволен от някой конкретен модел и марка в ценовия диапазон да сподели мнение , алтернативно на нашето с колегата.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Не съм дистрибутор, Но вече няма да давам пари за "МАРКИ"....да мисли кой какво ще... :wink:
ИзображениеИзображение
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Румен Александров написа:Не съм дистрибутор, Но вече няма да давам пари за "МАРКИ"....да мисли кой какво ще... :wink:
По-добре им пусни снимката с амура, мисля е достатъчно красноречива в подкрепа на думите ти :wink: :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Утре ще ги кача, че не са в компа...Изображение една 6 ца имам...
ИзображениеИзображение
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Общо взето е ясно, че не може да се сравнява със скъпа маркова макара, то марките и аз ги знам въпреки че отскоро сам в това хоби. Но мисалта ми когато пусках тази тема беше ,че исках мнение за качеството на съответната цена, защтото е факт че по реките условиата са по сурови отколкото по язовирите особенно по Дунава. И по този начин да не треперя над нея все едно претижавам реликва. А относно капацитета проучих че ЕУ 5000 събира 280м 0.40 което мисля ми е достатъчно и за реката и за язовирите. Благодаря за хубавият спор който си спретнахте много добре ме ориентира. Все пак http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160 тази Тика е на приемлива цена.
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Все пак http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160 тази Тика е на приемлива цена.[/quote]
ЗАЛИТАШ... :D :D :D
ИзображениеИзображение
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

shtilio написа: няма да е зле ако някой е доволен от някой конкретен модел и марка в ценовия диапазон да сподели мнение , алтернативно на нашето с колегата.
martineti написа:Аз за Дунава ползвам http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6404 и съм безкрайно доволен. Иначе за тези ЕУ съм чувал добри думи.
За тиката лошо няма да кажа! Аз от Този сезон съм с нея и съм безкрайно доволен. Бъди сигурен ,че ако ще даваш някой лев отгоре няма да останеш разочарован.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

dgeto написа:Интересуваме какво ви е мнението за тази макара. Надеждна ли е за риболов по Дунава и същевременно и на едри шарани по язовирите? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-EU.
По точно въпросат ми е за модел Line Winder EU5000 4.5:1 0.65-100m 636g. 54лв.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3459
Колега ако не съм закъснял ето я твоята макара за Дунава и за големи шарани по язовирите,да найстена е евтина но не цената определя качеството ,аз имам 8 макари такива и не са мръднали продължение на 3 години,не се притеснявай че ще имаш тежест 300г.и на горе просто го вадиш с лекота ,сом 4 килограма го вадя на водни ски с тая макара,другото предимвство е ,че запчатките вътре за железни и нямат умиране,да найстена е малко тежка макара за язовир трудно ще постигаш дистанций с нея ,но си мисля ако си 0,25 и тежест 80-100г.-100-120 метра нети мърдат,пък за дунава и товарния влак да закачиш няма проблем ,КЪСМЕТ В НАЧИНАНИЕТО :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Макара без STOP не поглеждам,па ако ще и да е без пари! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Колега наѝ-доброто в момента на пазара като качесво и до тези пари!И върши перфекна работа на Дунава от 4 години , няма луфвт няма скърцане а има доста 20+ извадени!
Ето ти реални снимки на макарата!Модела е ТЕВ500!8 лагера +метална шпула35лв на дребно
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

Колега я пиши на колегата "Sapuna"да те ореди с хубава макара :wink: Мисля че преди време предлагаше FL 3 броя на доста хубава цена
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Drebens:

"Е то с всякаква макара можеш и паве да докараш до брега.Друг е въпроса че при много силно течение и бордюр да сложиш тоя е смисъла.Едва ли може да сравниш 300 грама олово с 20 килограмова риба.А и тежеста се вади с въдицата,макарата служи само да събира влакното."

Е, как на всяко презамятане ще вадя оловото 200 гр. само с пръта?С пръта се вади риба, не олово.Все едно като ловиш на фидер на дунава и като презамяташ 120гр. хранилка през 7-8 мин. да я вадя с пръта.... ще падне голямо вадене :lol:
Above us only sky
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

lfc_boy написа:

Е, как на всяко презамятане ще вадя оловото 200 гр. само с пръта?С пръта се вади риба, не олово.Все едно като ловиш на фидер на дунава и като презамяташ 120гр. хранилка през 7-8 мин. да я вадя с пръта.... ще падне голямо вадене :lol:
Ами аз не съм сее доизразил правилно,да,прав си,просто ако имаш затруднения при ваденето ползваш пръта.Но при дистанция на някой язовир примерно от 200 метра,с тинесто дъно,трябва да ти кажа че и 70 грама тежест си е проблем докато го изкараш и доста трябва да си помагаш с пръта.Мисълта ми беше че не виждам разлика в макара за Дунав и макара за който и да било друг водоем. :wink:
Заключено

Обратно към “Риболов на тежко”