Калкан на Перла по... шопски!

Модератори: emo vasilev, alekst

durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Уважаеми, Доценте ! с най голямо удоволствие приемам идеята за едно рандеву на ПЕРЛА ...тва 1во

като 2ро ... малко е прибързана и повърхностна преценката ви за "дърлене" или за мерене на ку..:lol: .. калканите де :wink: - в графата може да се впише само дълбокоценената и ненапускаща форумното ми съзнание личност - Батката Милен - мотива е ясен - аз съм от "Твърдица , той е от Париж"[цитата може да ви е познат] :wink:
... и като Север и Юг... освен да се дърлим (а ний си заглаждаме чувството за хумор) имаме доста несподелени "интимни" :lol: :lol: :lol: в рибарско отношение задявки.

....3то - няма!

с Уважение!

...п.с. не съм фен на кибиченето до пръчки - ама ще дойда - вий си ловете калканите - аз мойто :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Като цяло предложението е добро,риба я има я няма,но може да си спретнем хубав уикенд.
Ако времето позволи ще разпалим барбекюто и .......... :lol: :lol: нашите гости от севера едва ли ще останат разочаровани от дремането до пръчките.
Уговаряйте дата, пък ние със Колю Сървайвара ще уредим виното и печенака 8) 8)
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Mart0
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Mart0 »

А някои би ли ми обяснил каде се намира това Перла 4е не мога да се сетя :wink:
Няма невъзможни неща!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

...по -добре не питай :lol: :lol: :lol: ... че кат'чуя и ме засърбяват "пръчките" :lol: :lol: :lol:

...абе тръгваш и отиваш някъде TAM ... малко грубичко ти го обяснявам ... ама питай за резиденцията "ПЕРЛА" - хората щи'кажат :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

За състезанието

Мнение от docenta »

Колеги,
Аз сериозно си поддържам идеята за състезание по калкан и друга морска риба на "Перла" - удобен е уикенда 27 и 28 януари, събота и неделя, за да можем да пътуваме на 26 петък - мога да уредя хотел при много сносни условия в близост до резиденцията. За бургазлии не виждам проблем - хотела ще е за варналии, софиянци, заралии и от по-далеко. 27 януари е първа четвърт на Луната и според един американски сайт за прогнозиране на кълването дънните морски риби ще са ОК! Виното и печенака от Стрижок и Колю Сървайвъра, но и ние ще се включим - кой с кво може, така беше и на нова година и не ни се тръгваше :D
Давайте мнения :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

ще е участваме :smt041
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Пържолите вече са в соса,27-28.01. е добра дата.
Къде е батко.......................... :D :D :D -Бат Милене, къде си :?:
ще ни трябва помощ за виното и пържолите 8) 8) .
ТАМ СМЕ, само да не валят камъни че много боли :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Регламента

Мнение от docenta »

Здравейте колеги!
Днес говорих с управителя на хотелчето, където бяхме и му обясних, че на 27 и 28 първи има вероятност да направим състезание. Стая за двама е 30 лева, т.е. по 15 лева на човек. Храната и пиенето си го носим и ресторанта ни е на разположение, без допълнителни такси! Стаите са отоплени, кабелна тв 60 канала, но мисля,че няма да стигнем до тв.
Предлагам срещата да е с такъв дневен ред:
26.1 -16-20 часа. Пристигане в хотел "Екзотик" в Приморско и разквартироване. Хотелът е на 1-ва линия до Конната база в Приморско, това е най-близкият хотел до буната на "Перла"
20-23 часа. Опознавателна среща-вечеря на участниците в ресторанта на хотела.
27.1. - 7-8 часа. Ставане и закуска.
8-8,30. Придвижване до буната на Перла
8,30 - 9 часа - теглене на жребий и подготовка.
9 - 12,30 първи тур на риболова
12,30 - 13 часа обедна почивка и жребий за 2 тур
13 - 16,30 часа. 2 тур на риболова
16,30 - 17 часа. Мерене на рибата и обявяване на челната тройка. Понеже нямаме спонсори, предлагам всеки участник да даде символична лепта от 5 лева, та да наберем някакъв награден фонд.
19-23 часа - гала вечеря с подръчни средства, победителите задължително да почерпят!
28. 1. 8-12,30 часа. Трети тур - абсолютно свободен регламент без жребий, всеки лови, с каквото може и където завари. Няма кантар и победители - само лакърдии и закачки!
Следобед - кой накъде е, че за някои ще има доста път!

Два тура поне са необходими, защото ще разместим секторите, веднъж да ни се падне да ловим от външната и веднъж от вътрешната страна на буната!
Предлагам всеки да има право на 2 въдици в сектора си, независимо как ще ги ползва - на дъно, леко или спининг.
Хванатите риби се държат в живарник до измерването, мери се всичко - калкани, попчета, платерини и т.н. След измерването маломерните калкани се пускат обратно!

Ако някой има градивни предложения по така предложената програма и регламента да ги дава вовреме, че януари напредва!
Предлагам и някой от модераторите да направи една бланка за желаещите да се регистрират за срещата, та да знаем кой откъде и колко стаи да резервираме в хотела?
Подаваме знак и на евентуалните спонсори от бранша, че това състезание ще бъде добре отразено в медиите!
Хайде наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво доценте...ама оня ден ходих на буничката пред Перла...хвърлих 17 такъма пръчки волти...общо 34 куки на вода за калкан и попче...НИЩО...никакъв удар...а имах 4-5 вида мезета...и пресни таранчици също, солени иларийки,цаци,граци...барбунски глави и скарида и т.н. неще нещо рибата да пипа...а как ще кълве като времето беше пролетно...само за пикник, едно разпалено барбекю само ми липсваше... :lol: с надиплени глезотийки връз него...хахаха... :lol:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Барбекюто и глезотийките ще са там, събираме участници за ....................лапането :D :D :D .И без туй скоро морска риба не съм хващал, май и ти Бат Милене :lol: :lol: , поне ПИКНИКА да си направим, пък и опит да обменим - да научим нещо ново от колегите.
Нали човек се учи докато е жив. За събота 27.01. е ясно според плана на Доцента, не знам само пак според неговия план какво и как ще правим след гала вечерята..... 8) 8) 8)
ТАМ СМЕ с барбекюто и глезотийките :D
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”