ИАРА Кърджали лови скумрия в язовир Кърджали

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ИАРА Кърджали лови скумрия в язовир Кърджали

Мнение от evgeniboy »

Кърцата написа:Ей, много глупости се изписаха...
Пределно ясно е, че това е отмъщение на ядосан бракониер.
В ИАРА Кърджали са бесни, предполагат кой може да е и го дебнат яко.
ДАно много още бракониери изгорят покрай него. В момента проверките са денонощни и безпощадни.
Същия този човек си вади и чисти мрежите посред бял ден , и няма кой да му каже "копче"...така че не ги оправдавай ИАРА :evil:
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Кърца,предлагам по-бързичко да затриеш тази тема,щото ще се изпишат купчина глупости от недоразбралите....на клипа си личи как се смее инспектора като извади първата скумрия...дано скъсат гъза на бъзикчията инспекторите...
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

С Бате Дончо 2 пъти сме ги викали и веднага се отзовават точно тези от ИАРА Кърджали.Точно защото много си вършат работата някой от засегнатите бракониери им е скроил кофти номер.Това е най-оживеното място на язовира,с плаващи кръчми корабчета и садки,с много рибари по брега защото е достъпно.Точно там никой няма да сложи мрежа.Има много спокойни заливи който няма как да намерят мрежата.Направена им е постановка за да ги злепоставят.А за чистенето на мрежата какво да направят,да я изрежат ли само?Нали трябва да я извадят,да я опишат,да опишат и живата и мъртвата риба.Прави се протокол и се вписва всичко.Е изписаха се доста глупости,но не ги обвинявайте излишно момчетата.Вършат си работата.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

undergrounder написа:С Бате Дончо 2 пъти сме ги викали и веднага се отзовават точно тези от ИАРА Кърджали.Точно защото много си вършат работата някой от засегнатите бракониери им е скроил кофти номер.Това е най-оживеното място на язовира,с плаващи кръчми корабчета и садки,с много рибари по брега защото е достъпно.Точно там никой няма да сложи мрежа.Има много спокойни заливи който няма как да намерят мрежата.Направена им е постановка за да ги злепоставят.А за чистенето на мрежата какво да направят,да я изрежат ли само?Нали трябва да я извадят,да я опишат,да опишат и живата и мъртвата риба.Прави се протокол и се вписва всичко.Е изписаха се доста глупости,но не ги обвинявайте излишно момчетата.Вършат си работата.

Точно си я вършат-както споменах преди няколко дена в една друга тема, се срещнахме с единия от проверяващите в съда.Имаха дело.Хванали го, съставили му акт и....................... в съда/ама това в съда е вече друга тема :D/
Последно промяна от Антон Тонев на Сря Дек 21, 2011 10:53 pm, променено общо 1 път.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Много хора не знаят,кой царува на корабчето "Емона",от това настъпва объркването и неправилната реакция,специално ИАРА-Кърджали на фона на неработещите в държавата подразделения на всякакви контролни органи,работи доста интензивно и заслужава похвала.Клипчето е чиста провокация на тиквеник от сорта на Мишо,така,че,майната им,интензивно вървят към затваряне на обекта,ама още не го знаят :)
arkartofa
новобранец
новобранец

Мнение от arkartofa »

Абе той Мишо толкова много е опоскал, че и заведенията да му вземат е нищо. Това е бъзик, който показва колко жалки са ИАРА. На Енчец , пък и по целия яз. Кърджали ги пукат с мрежите всеки ден. Който твърди, че ИАРА си върши работата не само тук, но на който и да е водоем, да ми пише и да поспорим. Това е поредното доказателство, че законите в БГ не работят. Във всеки един миг, ако ИАРА проверят зоната около това ;лобно място;, ще открият толкова много мрежи, че трябва да викат помощ. Те го знаят, но не го правят, защото или ги е страх, или са зависими. Оставям изводите за вас и чакам въпроси!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

arkartofa написа:Абе той Мишо толкова много е опоскал, че и заведенията да му вземат е нищо. Това е бъзик, който показва колко жалки са ИАРА. На Енчец , пък и по целия яз. Кърджали ги пукат с мрежите всеки ден. Който твърди, че ИАРА си върши работата не само тук, но на който и да е водоем, да ми пише и да поспорим. Това е поредното доказателство, че законите в БГ не работят. Във всеки един миг, ако ИАРА проверят зоната около това ;лобно място;, ще открият толкова много мрежи, че трябва да викат помощ. Те го знаят, но не го правят, защото или ги е страх, или са зависими. Оставям изводите за вас и чакам въпроси!
Законите в БГ-то,по отношение на бракониерите не са на нужното ниво, но да ми казваш че ги е страх или че са зависими - де да знам-докажи го!?.Или пиши с факти и дати, или не драскай в темата неподготвен.След идването на Миро, тая служба наистина работи.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Антон Тонев написа:
arkartofa написа:Абе той Мишо толкова много е опоскал, че и заведенията да му вземат е нищо. Това е бъзик, който показва колко жалки са ИАРА. На Енчец , пък и по целия яз. Кърджали ги пукат с мрежите всеки ден. Който твърди, че ИАРА си върши работата не само тук, но на който и да е водоем, да ми пише и да поспорим. Това е поредното доказателство, че законите в БГ не работят. Във всеки един миг, ако ИАРА проверят зоната около това ;лобно място;, ще открият толкова много мрежи, че трябва да викат помощ. Те го знаят, но не го правят, защото или ги е страх, или са зависими. Оставям изводите за вас и чакам въпроси!
Законите в БГ-то,по отношение на бракониерите не са на нужното ниво, но да ми казваш че ги е страх или че са зависими - де да знам-докажи го!?.Или пиши с факти и дати, или не драскай в темата неподготвен.След идването на Миро, тая служба наистина работи.
Да оставим мрежите настрана...но целия понтон е опасан с над 40 коша за раци и всеки ден се вадят по 2-3 кофи малки и големи раци...не съм запознат точно с разрешеното количество , нито с разрешените начини за улова им, но съм сигурен , че това не е съвсем законно...Ето ти пример...
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

evgeniboy написа:
Антон Тонев написа:
Да оставим мрежите настрана...но целия понтон е опасан с над 40 коша за раци и всеки ден се вадят по 2-3 кофи малки и големи раци...не съм запознат точно с разрешеното количество , нито с разрешените начини за улова им, но съм сигурен , че това не е съвсем законно...Ето ти пример...

Да примера е важен.Ето ти отговор.
Хващат кошовете, пишат акта, и в съда приятел заявява че кошовете са негови.Просто ги бил изтървал в язовира.И какво правим- всичко в съда пада на основание чл 57 от ЗАН.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
kapitan djalikra
новобранец
новобранец

Мнение от kapitan djalikra »

Е х Тони тонев не разбрах тоя член но ако го разяшниш бих го използвал на яз Студен Кладенец,когато и аз видях кошове обадих се на иара и кво извадиха ги и нищооо :ANAL:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

kapitan djalikra написа:Е х Тони тонев не разбрах тоя член но ако го разяшниш бих го използвал на яз Студен Кладенец,когато и аз видях кошове обадих се на иара и кво извадиха ги и нищооо :ANAL:

От Януари 2011 всички държавни институции занимаващи се с контролно дейност работят по ЗАН/Закон за Административните нарушения/Стъпките са три
1.Протокол
2.Акт за установяване на адмн наришение
3.Наказателно постановление

След установявне на нарушението се пише протокол/сам по себе си и и адмн той е нищо/.
След това се пише Акт и след това Наказателно Постановление
Пример;

Хващат бракониер.Пишат протокол, след това Акт и накрая НП.

ПП Най важното е че от 2011 глобите влизат в съда.Там вече адвоката е важен.Да миналата година глобите се налагаха от съответния ръководител
Всичко това има определени реквизити, които по спуснати от министерства матрици нямат всички необходими реквизити.
Адвоката знае това и го атакува в съда
В частност чл 57 указва/место на нарушението, доказателствен материал,Кой го е извършил ,точното место на извършване/.

Матриците на Нак Постановления/точно те се атакуват в съда/, нямат всички необходими за това реквизити.Или пък някой се явява в съда и казва че случайно той е изтървал мрежите или кошовете.Да обаче ИАРА са хванали не него е друг и става един омагьосан кръг.
Надявам се че съм пояснил :D :D

ПП Миналата година не беше така.Не се работеше по закон, а по административни постановления
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Това е отговора на ИАРА:
http://rodopi24.blogspot.com/2011/12/bl ... _2312.html
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Добре си работят момчетата мрежи е имало и ще продължава да има но вече не са километрични както преди
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

haga написа:Това е отговора на ИАРА:
http://rodopi24.blogspot.com/2011/12/bl ... _2312.html
Ангел Д. А.??? Не беше ли Мишо Ц-аря???
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Ангел е собственика на Моби Дик а Мишо си е Мишо отдясно на Мобито .А уклей никой не гледа в садки а се предлага в кръчмите от къде е.......
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”