Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Мнение за двигател Selva
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Мнение за двигател Selva
Колега не обиждай Ямахата с Мерцедесjanhonda написа:yamaha е Мерцедеса

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абсолютно поддържам мнението на колегата. Мерцедес е единствената марка, която дава само една година гаранция. По надеждност изобщо не може да стои редом с която и да е японска марка автомобили.MARLIN написа:Колега не обиждай Ямахата с Мерцедесjanhonda написа:yamaha е Мерцедеса, че от новите Мерц. глава боли.
Yamaha пo скоро е Lexus , че са японци и двамата. А Selva 6 к.с. 2Т. имахме купихме го от Италия запазен ами неостанахме с много добри впечетления от него . Заменихме го с един фен на Selva, който имаше същата марка лодка и ни даде Evinrude 6 к.с. 2Т. , но малко по стар, като си мислеше, че много ни е набутал
... но Еvinruda работи ,като часовник за ралика от Selvata .
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Не една година гаранция от Мерц. а цели две години
http://www.mercedes-benz.bg/content/bul ... ntees.html Aми то мамалигите Дачия дават повече 3 год. http://www.dacia.bg/services/Warranty.aspx
А джапанките ''само'' пет години гаранция .

- Поморийския
- ще става разбирач
Оставете мерцовете и джапаните да се върнем към селвата .Но да пишат колеги които имат такива и какви проблеми са имали с тях.Хубаво е да се чешат езици ама от тук чул от там разбрал ама едикой си казал моля конкретни примери.
Kонкретно Selvata при нас беше капризна от към палене. Като, че ли имаше някъкъв скрит неин си начин . А два пъти отказа да запали и то в морето в рамките на 2 месеца ей така реши ... Първия път бяхме близо до буните. Но втория вятъра ни отнесе на 3 км добре, че беше североизток и ни изхвърли с прибоя на брега като мокри мишки . Преди това ходи по майстори и то двама ралични казваха, че е ОК. ''Можела да не пали от раз ама си палела'' това им бяха думите. Ама ако ще играем на червено - черно дали ще запали или не мерси... Повтарям мотора беше 2Т 6 к.с. Друга Selva не съм имал незнам от майсторите ли е от мотора ли е, но с такива спомени останах.
- Поморийския
- ще става разбирач
Колега това лято гледах притежатели на ямаха и евинруд как по 1 час им се молеха и се откъсваха от дърпане да запалят моторите бяха 2 тк.Старите модели са си стари нека някой който има 4 тк да сподели .Имам приятел който е с Парсън от 3 г има навъртяни поне 300м. ч. и няма ядове
-
- новобранец
Имам SELVA ,четеритактов,4 коня от 2008г-нов. До сега не съм имал никакви проблеми за тези близо четири години.За мен единствения проблем е ,че е 4 коня .Ще го сменям за 8 или 10 .Но без претенции и пак да е SELVA.Мисля че и тук важи правило за колата и жената -каквито се паднат.За всяка една марка съм чувал и хубави и лоши неща.Така че....
Ами то старото колега се е доказало с времето, а новото сега му предстои... А такива дето не палят и дърпат като луди обикновенно са ''майстори'' дето разбират от всичко. И аз съм ги гледал как отварят капака и почват основен ремонт на средата на морето. Щото не им се дава някой лев за ремонт и профилактика и през ден разгобяват и побългаряват. Има двигатели на по 25 години работят перфектно има и нови които са зле . Ако се отнасяш добре с машината и тя ти отвръща със същото. Според мен всичко е хубаво, когато се e доказало . А дали е Парсън или ....... др. няма значение.Поморийския написа:Колега това лято гледах притежатели на ямаха и евинруд как по 1 час им се молеха и се откъсваха от дърпане да запалят моторите бяха 2 тк.Старите модели са си стари нека някой който има 4 тк да сподели .Имам приятел който е с Парсън от 3 г има навъртяни поне 300м. ч. и няма ядове
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това за Мерцедесите ми звучи като лисицата с киселето грозде......
Тойота е на първо място по бройка но на трето по пари изкарани от продажби!
Що ли...???
Що ли...???
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Не му е мястото тук и да не си говорим празни приказки погледни къде е нареден Мерца. пробвахме от гроздето не е кисело, а направо горчиcomplast написа:Това за Мерцедесите ми звучи като лисицата с киселето грозде......
Що ли...???

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Такива платени класации бол!Основната класация я прави пазара!MARLIN написа:Не му е мястото тук и да не си говорим празни приказки погледни къде е нареден Мерца. пробвахме от гроздето не е кисело, а направо горчиcomplast написа:Това за Мерцедесите ми звучи като лисицата с киселето грозде......
Що ли...???http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg Старите бяха здрави .... И какво да им гледаме колко пари са изкарали от продажби не сме данъчни, а рибари
![]()
А ето и списъка на финалистите за световен автомобил на годината!Ще бъде обявен на 05.04.2012г в Ню Йорк.Чудно що нема нито една джапанка.Ей много прост народ:
Па може ли нито един лексус да не включат!!!!Как може в единия списък да напишат 7 германски коли а в другия 6.И това ако не е заговор на дойчовците...Ако не разбираш руски ще ти преведа.

http://www.autonews.ru/autobusiness/new ... 02/1718919
А ето и нещо за твоята любима марка.
http://www.autonews.ru/autobusiness/new ... 26/1718103
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Complast незнам колко коли си карал и подържал, но ти пожелавам поне една от тези нови немски бирници
Ама със сигурност ще ти се наложи да продадеш лодката и къщата за да им смогнеш. Аз работя в тази сфера вече 14 години и ти го казвам от опит и наблюдения . Тази класация, която гледаш Е ЗА спортен автомобил и кола на годината ! НЕ Е ЗА НАЙ-ЗДРАВ АВТОМОБИЛ ! А и щом самите шваби си го ПРИЗНАВАТ или и това е платена реклама
, излишно е да пишем http://www.dnevnik.bg/skorost/2012/01/0 ... vani_koli/ А и в Росия Тойота им чупи рекордите по продажба или и те са " глупав народ " както казваш
.. http://www.autonews.ru/automarket_news/ ... 14/1720588 Ами хибриди серийно производство с 2 литра бенин на 100 км. http://www.autonews.ru/automarket_news/ ... 2307#start Тук швабите са вън от играта и още ги сънуват , а там е бъдещето . И хайде вече по темата за SELVA . Имам един колега от Добрич с такъв 7,5 к. 4Т. тези дни ще се видим и ако не забравя ще го питам какви са му впечетленията. Беше доволен като го купи,но все пак ще го питам...

- icko741
- научил се да хвърля
Здравейте колеги.Купих си SELVA NAXOS 15к 2т 2007г.пр-тво, преди 3 г.от един колега от Варна.Миналата година започна да ми прави и на мен същите проблеми с паленето не само като е студен.И понеже от както го закупих ходя основно на тролинг риболов,а там се кара почти на най-бавната скорост,започна от време на време както си карам да спира единия цилиндър и след няколко секунди се оправя.И така 2-3 излета.Направи ми обаче впечатление, че когато го гася самия бутон за гасене не сработваше добре.След което си закупих нов,смених си го сам защото не е голяма философия и до сега нямам никакви проблеми.Отворих стария и вътре беше целия в ръжда.Мисля че беше капсулован но не съм сигурен.Явно е влязла вода от някъде.
-
- новобранец
Да се обадя и аз , понеже се занимавам с вякъкви двигатели и имам наблюдения върху ползвателите на на такива ще ви кажа че няма кола или какъвто и да е вид превозно средство което е направено от производителя така че да не работи
Всички двигатели са направени да работят . Това че двигателя не пали след продължителна работа на ниски обороти е напълно нормално ,щото дадения двигател е проектиран произведен и настроен да работи от 2000 до 5000 оборота (примерно) обаче ние го палиме и почваме да се движиме с 1000 оборота в продължение на часове. После сецаме тои не пали(значи е скапан) и се чудиме кво става
Да не говориме за подръжката. Та в
българия най хубавите неща са дуракоустоичивите ,обаче дуракоустоичивите машинки са такива за сметка на нещо друго, като разход тежест и др.
Принципно за всичко си има лек , тунинговането (на български е; настроиване) и правилното подържане на даден двигател според начина му на ползване е напълно нормално нещо.
Относно мерцедесите и тоиотите ,сравнениеята са като да сравняваш бял и типов хляб

Принципно за всичко си има лек , тунинговането (на български е; настроиване) и правилното подържане на даден двигател според начина му на ползване е напълно нормално нещо.
Относно мерцедесите и тоиотите ,сравнениеята са като да сравняваш бял и типов хляб

...""Да се обадя и аз , понеже се занимавам с вякъкви двигатели и имам наблюдения върху ползвателите на на такива ще ви кажа че няма кола или какъвто и да е вид превозно средство което е направено от производителя така че да не работи""" .......... Първо Много ми хареса това изказване
Второ кой е казал, че го пали и започва да кара само на 1000 оборoта , аз в морето не съм виждал такива да почват да тролят примерно... За мен е факт че го караме в 4000-5000 оборота и като изтине беше капризен. Трето винаги, аз поне винаги ходя на профилактика и то при компетентни техници, а те са малко за съжаление. Четвърто дори и типовия хляб е по-здравословен от белия...
И темата с колите ''коя е по-здрава.. японска или немска'' да я отавим наи-добре, че тя не е за ТУК мнения много един е съгласен друг не и е много дълга... Мнения за SELVA конкретно ако има ...