Щука

Модератор: sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Щука

Мнение от INCUBUS »

Тъй,тъй,свали гребена,то е ясно,че целогодишно може по принцип да се хваща всичко като щуката,ми нали и малко морал трябва да има в тоя риболов ?Нали не мислиш,че тоя хищник е безкраен и се произвежда от тинята?
s_v_gergov
новобранец
новобранец

Мнение от s_v_gergov »

INCUBUS написа:Тъй,тъй,свали гребена,то е ясно,че целогодишно може по принцип да се хваща всичко като щуката,ми нали и малко морал трябва да има в тоя риболов ?Нали не мислиш,че тоя хищник е безкраен и се произвежда от тинята?
За гребен и дума не ставаше ;)

Странно, но аз досега си мислех, че от тинята се "произвежда" :? .Никога не е късно човек да научи нещо ;).
Разбирам ти принципната позиция, но само с морал нали виждаме всички до къде я докарахме!
Трябват и ЗАКОНИ!

А според теб по-морално ли е да се показва нагледно как се ловят бели риби в периода във който мъжките пазят гнездата си и атакуват всичко което мине покрай тях? Със сигурност не е незаконно!

Хубаво е, че ми се накара преди да разбереш какво искам да кажа ;).
人 川
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не се карам и съм много далеч от подобни настроения в последните дни от годината,ама ми се ще да напомня да прегледаш това, писаното за щуката тук във форума,а то е много :)Още повече,че щуките не са толкова ,колкото белите риби,а и навиците и настройките на тези два различни вида се разминават с много,че да ги смесваме.Жив и здрав и весело посрещане на Новата година! :drinkers:
rado888
новобранец
новобранец

Мнение от rado888 »

МНОГО СПАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
stapos
новобранец
новобранец

Мнение от stapos »

Ако сега ловиш на жива рибка ето и моите съвети.
1) Убий рибето .... :) дано вдигна настроението на хората
2) Закачи го така че опашката да е нагоре а главата надолу. Ако ще висиш на едно място може да я закачиш както си искаш.
3) Ползвай плувка която предварително си нагласил след като си премерил дълбочината. Може да се наложи да е подвижна.
4) Дръж стръвта в близост до дъното на около 20-30 см. над него.
5) Оловото да е подвижно.
6) След като заметнеш дръж влакното изпънато, като през определени интервали правиш резки движения със стръвта назад. Опъваш малко по-рязко, отпускаш, навиваш. Така при всяко замятане. От време на време може да комбинираш и с бавно навиване.
7) Сменяй позицията през около половин час.
....успех
Изображение
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

По повод на седемте точки по-горе, мога само да добавя по първата точка, че вместо да убиваш рибето, по-добре е да закачиш на куката срязана надве диагонално през корема морска риба - сардина, малка скумрия и т.н. Ползва се частта с опашката и се закачва близо до опашката а куката да мине непосредствено до централната кост за повече устойчивост. можеш да направиш и една две закрепващи витки с монофилно влакно около куката и врязващ възел, за да не пада лесно стръвта. Що се отнася до забранителния период за щуката, отдавна е ясно, че не бива да е през април май, а през февруари и половината от март, но толкова им разбират тиквите на законодателите.
Наслука.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”