Река Харманлийска

Модератори: bobopeli, sapuna

desi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Река Харманлийска

Мнение от desi »

Браво за успешния риболов и релийза. А за представителите на ИАРА щом отбиват номер, следва да им отбиват и от заплатите.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

bkd написа:Евала колега за рибока............само се чудя как ти е ударил на бял :roll: :smt038 :smt039
Не е нещо небивало и на бял да беше ударил. На мен ми е удряло маломерно сомче, около 1 кг., на бял на Огняново, на 4-5 м. от брега. А що се отнася до торния, забелязал съм, че на изток от Пловдив, той е по-подходящата стръв за скобара :?:
Или скобара на бял или троха, алая- на торен :idea: :lol:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
emsi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от emsi »

bkd написа:Евала колега за рибока............само се чудя как ти е ударил на бял :roll: :smt038 :smt039
На Марица сом се хваща и на троха,защо да не се хване на бял.
Изображение
Фланелката на ЛОКОМОТИВ Пловдив не се носи на тялото,а на ДУШАТА!!!
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Супер си пич!! :prayer:
givi71
новобранец
новобранец

Мнение от givi71 »

Браво колега. Но жалкото е , че ти днес си изгонил двама, но и двеста да беше изгонил те утре пак са там и не прощават на нищо що шава. Не знам защо плащаме билети, като аз лично не съм виждал ИАРА поне от 5-6 год. по Марица. А ходя редовно. Т
s_stanoikov
новобранец
новобранец

Мнение от s_stanoikov »

Браво колега, страхотна слука . Реката е много добра и държи риба, страхотен риболов :D
А за бракониерите само така, аз също сигнализирах на ИАРА Хасково за същото място но те просто отбиват номера, никаква файда от Тях. Поздрави и успех :) :)
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

eden_fish написа:
Copy of 12012012053.jpg
Вчера с моя приятел Бончо решихме да проверим как е реката.Към 7.10 бяхме на траверсовия мост и след малък оглед се настънихме на място с по бавно течение защото реката беше висока и мътна.След хвърлянето на малко бял червей започна и риболова,труден но с едри риби предимно скобар(алай) един распер около 1.2кг и няколко червеноперки и тъкмо си мислех да седна да хапна ми удари този красавец(на снимката) ловя с Tica - Powerful 5м. основна линия 0.14 и повод 0.10 на Colmic плувка буренце 0.75.И след 5мин. борба се предаде в кепа, последва снимка с телефона и пред смаяните погледи на местните обратно във бодата(въпреки че беше в норма) и няколко минути по късно хванах по-малкото му братче което даже не снимах беше на половината на пъвото.
Малко след това последва имитация на проверка от нанужната организация ИАРА, появиха се на моста и 20-30 минути изчакаха зада може всички местни брконери да се покрият,даже идин вървеше и викаше че идва проверка.След като изчакаха провериха можеби 40% от рибарите и си тръгнаха.Сом чето от снимкато имаше 7-8 рани от тройки по гърба дано оцелее.Преди да си тръгнем селяни престигаха на реката със стари дебели прички с корда над 0.40 нали се сещате как ще ловят.А през деня аз лично изгоних 2-ма с търмъци.
Въпреки всичко това се получи добър риболов.
добре де колега аз така и не разбрах ти на бял ли го хвана това сомче...аз ходя на реката от 2-3години последно бех преди 2дена хващал съм распер 2бр по 1кг. на плесна...мн ми е чудно ти как ги хващаш на бял...интересно ми е нищо лични просто 97% там всички сте брако......
Изображение
Reel Tuning
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

KalinBoloneza написа:...аз ходя на реката от 2-3години
Това е отговора.
Явно не четеш всички постове в темата.На Марица и притоците и ,зимно време се закачат и сомчета на какво ли не ,даже и на гумата/силиконов хляб/.Неведнъж сме имали слука на бял червей.Кое ти дава право да причисляваш колегата към групата на бракониерите.Ходи по-често на риболов и ще се убедиш,че сома си кълве и зимно време на реката,макар и рядко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата
Изображение
Reel Tuning
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

KalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата
Няма да влизам в спор с човек ,снимащ улова си в мивката :twisted: и не можещ да напише едно изречение правилно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

butnik написа:
KalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата
Няма да влизам в спор с човек ,снимащ улова си в мивката :twisted: и не можещ да напише едно изречение правилно.
ти да не си учител по български господин б...тник?без коментар повече

извинявай колега за спама може си продължим темата за Олу Дере...!
Изображение
Reel Tuning
badema
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от badema »

Браво колега прекрасен риболов-дай боже всекиму такъв риболов посред зима!
Бутник стига си давал безплатни уроци бе човек -дръж си на цената!!!
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Колега мен ни най-малко ме интерисуват другите рибари аз си ходя за кеф аз не работя и ходя от2 до4 пъти в седмицата за риба интерисува ме риболова на леко и смея да твърдя че се справям много добре а относно рибата за 5-6 риболова на алай тази година веднъж съм взел риба за вкъщи пускам всичко обратно в реката.Расперите за твоя информация искарах на торен(калифорнийски по-точно) както и алайте а за захранка използвам 0,5-1 кг бял червей.Аз съм съгласен с теб че и от Пловдивчани има много браконери но хората който аз познавам и с който ходя за риба несме от тях.Реката е заприличала на сметище и скоро ще се обезриби от търмъци и парашути.Тъжно ми е защото виждам хора на възраста на бащами който трябва да са натрупали житейски опит и да се стремят да оставят нещо и за децата си а точно обратното те са едни от първите който безчинстват,но нищо нека сме здрави и наслука на всички който могат да се нарекат РИБОЛОВЦИ а на другите да го д..ат.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

eden_fish написа:
Колега мен ни най-малко ме интерисуват другите рибари аз си ходя за кеф аз не работя и ходя от2 до4 пъти в седмицата за риба интерисува ме риболова на леко и смея да твърдя че се справям много добре а относно рибата за 5-6 риболова на алай тази година веднъж съм взел риба за вкъщи пускам всичко обратно в реката.Расперите за твоя информация искарах на торен(калифорнийски по-точно) както и алайте а за захранка използвам 0,5-1 кг бял червей.Аз съм съгласен с теб че и от Пловдивчани има много браконери но хората който аз познавам и с който ходя за риба несме от тях.Реката е заприличала на сметище и скоро ще се обезриби от търмъци и парашути.Тъжно ми е защото виждам хора на възраста на бащами който трябва да са натрупали житейски опит и да се стремят да оставят нещо и за децата си а точно обратното те са едни от първите който безчинстват,но нищо нека сме здрави и наслука на всички който могат да се нарекат РИБОЛОВЦИ а на другите да го д..ат.
радвам се за теб дано всички са като тебе...преди 1 час ходих до рибарския магазин да си купя влакно заприказвах се с продавачката и каза че е заредила много червени тройки и само това върви в момента....също се заприказвах с един познат къде ходи за риба и ми показа последната му използвана линия:влакно 0.18 1гр плувка група съчми и малка тройка със манисто и слага стръв на тройката и начина на ловени е предърпване но не и засичане...и е на мнение че е позволено аз не се съгласих с него....
Изображение
Reel Tuning
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

KalinBoloneza написа:
eden_fish написа:
радвам се за теб дано всички са като тебе...преди 1 час ходих до рибарския магазин да си купя влакно заприказвах се с продавачката и каза че е заредила много червени тройки и само това върви в момента....също се заприказвах с един познат къде ходи за риба и ми показа последната му използвана линия:влакно 0.18 1гр плувка група съчми и малка тройка със манисто и слага стръв на тройката и начина на ловени е предърпване но не и засичане...и е на мнение че е позволено аз не се съгласих с него....
Това за мен си е чисто търмъчене!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”