Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Река Харманлийска
Re: Река Харманлийска
Браво за успешния риболов и релийза. А за представителите на ИАРА щом отбиват номер, следва да им отбиват и от заплатите.
Не е нещо небивало и на бял да беше ударил. На мен ми е удряло маломерно сомче, около 1 кг., на бял на Огняново, на 4-5 м. от брега. А що се отнася до торния, забелязал съм, че на изток от Пловдив, той е по-подходящата стръв за скобараbkd написа:Евала колега за рибока............само се чудя как ти е ударил на бял![]()
![]()

Или скобара на бял или троха, алая- на торен

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
На Марица сом се хваща и на троха,защо да не се хване на бял.bkd написа:Евала колега за рибока............само се чудя как ти е ударил на бял![]()
![]()

Фланелката на ЛОКОМОТИВ Пловдив не се носи на тялото,а на ДУШАТА!!!
Супер си пич!! 

Браво колега. Но жалкото е , че ти днес си изгонил двама, но и двеста да беше изгонил те утре пак са там и не прощават на нищо що шава. Не знам защо плащаме билети, като аз лично не съм виждал ИАРА поне от 5-6 год. по Марица. А ходя редовно. Т
-
- новобранец
Браво колега, страхотна слука . Реката е много добра и държи риба, страхотен риболов
А за бракониерите само така, аз също сигнализирах на ИАРА Хасково за същото място но те просто отбиват номера, никаква файда от Тях. Поздрави и успех

А за бракониерите само така, аз също сигнализирах на ИАРА Хасково за същото място но те просто отбиват номера, никаква файда от Тях. Поздрави и успех

- КалинПетров
- разбира нещата
добре де колега аз така и не разбрах ти на бял ли го хвана това сомче...аз ходя на реката от 2-3години последно бех преди 2дена хващал съм распер 2бр по 1кг. на плесна...мн ми е чудно ти как ги хващаш на бял...интересно ми е нищо лични просто 97% там всички сте брако......eden_fish написа:Вчера с моя приятел Бончо решихме да проверим как е реката.Към 7.10 бяхме на траверсовия мост и след малък оглед се настънихме на място с по бавно течение защото реката беше висока и мътна.След хвърлянето на малко бял червей започна и риболова,труден но с едри риби предимно скобар(алай) един распер около 1.2кг и няколко червеноперки и тъкмо си мислех да седна да хапна ми удари този красавец(на снимката) ловя с Tica - Powerful 5м. основна линия 0.14 и повод 0.10 на Colmic плувка буренце 0.75.И след 5мин. борба се предаде в кепа, последва снимка с телефона и пред смаяните погледи на местните обратно във бодата(въпреки че беше в норма) и няколко минути по късно хванах по-малкото му братче което даже не снимах беше на половината на пъвото.
Малко след това последва имитация на проверка от нанужната организация ИАРА, появиха се на моста и 20-30 минути изчакаха зада може всички местни брконери да се покрият,даже идин вървеше и викаше че идва проверка.След като изчакаха провериха можеби 40% от рибарите и си тръгнаха.Сом чето от снимкато имаше 7-8 рани от тройки по гърба дано оцелее.Преди да си тръгнем селяни престигаха на реката със стари дебели прички с корда над 0.40 нали се сещате как ще ловят.А през деня аз лично изгоних 2-ма с търмъци.
Въпреки всичко това се получи добър риболов.

Reel Tuning
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това е отговора.KalinBoloneza написа:...аз ходя на реката от 2-3години
Явно не четеш всички постове в темата.На Марица и притоците и ,зимно време се закачат и сомчета на какво ли не ,даже и на гумата/силиконов хляб/.Неведнъж сме имали слука на бял червей.Кое ти дава право да причисляваш колегата към групата на бракониерите.Ходи по-често на риболов и ще се убедиш,че сома си кълве и зимно време на реката,макар и рядко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- КалинПетров
- разбира нещата
нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата

Reel Tuning
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Няма да влизам в спор с човек ,снимащ улова си в мивкатаKalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- КалинПетров
- разбира нещата
ти да не си учител по български господин б...тник?без коментар повечеbutnik написа:Няма да влизам в спор с човек ,снимащ улова си в мивкатаKalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегатаи не можещ да напише едно изречение правилно.
извинявай колега за спама може си продължим темата за Олу Дере...!

Reel Tuning
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Браво колега прекрасен риболов-дай боже всекиму такъв риболов посред зима!
Бутник стига си давал безплатни уроци бе човек -дръж си на цената!!!
Бутник стига си давал безплатни уроци бе човек -дръж си на цената!!!
- eden_fish
- научил се да хвърля
Колега мен ни най-малко ме интерисуват другите рибари аз си ходя за кеф аз не работя и ходя от2 до4 пъти в седмицата за риба интерисува ме риболова на леко и смея да твърдя че се справям много добре а относно рибата за 5-6 риболова на алай тази година веднъж съм взел риба за вкъщи пускам всичко обратно в реката.Расперите за твоя информация искарах на торен(калифорнийски по-точно) както и алайте а за захранка използвам 0,5-1 кг бял червей.Аз съм съгласен с теб че и от Пловдивчани има много браконери но хората който аз познавам и с който ходя за риба несме от тях.Реката е заприличала на сметище и скоро ще се обезриби от търмъци и парашути.Тъжно ми е защото виждам хора на възраста на бащами който трябва да са натрупали житейски опит и да се стремят да оставят нещо и за децата си а точно обратното те са едни от първите който безчинстват,но нищо нека сме здрави и наслука на всички който могат да се нарекат РИБОЛОВЦИ а на другите да го д..ат.KalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата
- КалинПетров
- разбира нещата
радвам се за теб дано всички са като тебе...преди 1 час ходих до рибарския магазин да си купя влакно заприказвах се с продавачката и каза че е заредила много червени тройки и само това върви в момента....също се заприказвах с един познат къде ходи за риба и ми показа последната му използвана линия:влакно 0.18 1гр плувка група съчми и малка тройка със манисто и слага стръв на тройката и начина на ловени е предърпване но не и засичане...и е на мнение че е позволено аз не се съгласих с него....eden_fish написа:Колега мен ни най-малко ме интерисуват другите рибари аз си ходя за кеф аз не работя и ходя от2 до4 пъти в седмицата за риба интерисува ме риболова на леко и смея да твърдя че се справям много добре а относно рибата за 5-6 риболова на алай тази година веднъж съм взел риба за вкъщи пускам всичко обратно в реката.Расперите за твоя информация искарах на торен(калифорнийски по-точно) както и алайте а за захранка използвам 0,5-1 кг бял червей.Аз съм съгласен с теб че и от Пловдивчани има много браконери но хората който аз познавам и с който ходя за риба несме от тях.Реката е заприличала на сметище и скоро ще се обезриби от търмъци и парашути.Тъжно ми е защото виждам хора на възраста на бащами който трябва да са натрупали житейски опит и да се стремят да оставят нещо и за децата си а точно обратното те са едни от първите който безчинстват,но нищо нека сме здрави и наслука на всички който могат да се нарекат РИБОЛОВЦИ а на другите да го д..ат.KalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата

Reel Tuning
- eden_fish
- научил се да хвърля
Това за мен си е чисто търмъчене!!!KalinBoloneza написа:радвам се за теб дано всички са като тебе...преди 1 час ходих до рибарския магазин да си купя влакно заприказвах се с продавачката и каза че е заредила много червени тройки и само това върви в момента....също се заприказвах с един познат къде ходи за риба и ми показа последната му използвана линия:влакно 0.18 1гр плувка група съчми и малка тройка със манисто и слага стръв на тройката и начина на ловени е предърпване но не и засичане...и е на мнение че е позволено аз не се съгласих с него....eden_fish написа:Колега мен ни най-малко ме интерисуват другите рибари аз си ходя за кеф аз не работя и ходя от2 до4 пъти в седмицата за риба интерисува ме риболова на леко и смея да твърдя че се справям много добре а относно рибата за 5-6 риболова на алай тази година веднъж съм взел риба за вкъщи пускам всичко обратно в реката.Расперите за твоя информация искарах на торен(калифорнийски по-точно) както и алайте а за захранка използвам 0,5-1 кг бял червей.Аз съм съгласен с теб че и от Пловдивчани има много браконери но хората който аз познавам и с който ходя за риба несме от тях.Реката е заприличала на сметище и скоро ще се обезриби от търмъци и парашути.Тъжно ми е защото виждам хора на възраста на бащами който трябва да са натрупали житейски опит и да се стремят да оставят нещо и за децата си а точно обратното те са едни от първите който безчинстват,но нищо нека сме здрави и наслука на всички който могат да се нарекат РИБОЛОВЦИ а на другите да го д..ат.KalinBoloneza написа:нямам нищо против колегата просто ми стана интересно и не го слагам в групата на браконерите....ами вие от пловдив не искам да ми приказвате за браконерство видях ме ва на Олу дере за поо 500лв вадици и таками и накрая една тройка и отдоло една единична със стръв....успех и наслука на колегата