Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

спинингова въдица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: спинингова въдица
ПафкЪ, у ейриъ условия можеш и да я извадиш ... ма у УЛ рекичка .. да не кажа у река си ( с нормално течение) .. ще отпиеш горчива глътка Софийска Чешмяна
))
п.с Една дива 2+ като ми удари не можах да я спра с Баспарата дори .. клечки,клони,водорасли,скоци,лИзгаФ бряг... не е като да стъпиш на платеното на кейче или на бетова и да се гъделичкаш с аванса

п.с Една дива 2+ като ми удари не можах да я спра с Баспарата дори .. клечки,клони,водорасли,скоци,лИзгаФ бряг... не е като да стъпиш на платеното на кейче или на бетова и да се гъделичкаш с аванса

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
по лигаво мнение не съм чел до сега...човека ви пита за пръчката а вие почнахте за платените да говорите....пич вземай 40 грамовата и толкова.....

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Конкретно кое мнение е лигавоribolovcho написа:по лигаво мнение не съм чел до сега...човека ви пита за пръчката а вие почнахте за платените да говорите....пич вземай 40 грамовата и толкова.....

Ти колко пръчки си ползвал за щука,докато стигна до 40 грамовата...
Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Санде , м`че то щуката и у река си седи в айриа места бре . То даже там е по-айриа щото в плитки затворени водоеми може да се случи много да е орасло което вече е предпоставка за по-здрави гьостерици с цел изваждане и на некое кило водорасли покрай рибето
То не на секъде японското айриа си е такова . Купуваш си едно гащеризонче и много си решаваш проблемите , вервай ми
По темата . В случаят брейда е по-добра предпоставка за читаво засичане на рибата предвид костеливата и уста . От там натам човека е споменал че лови с примамки макс 20 грама . Оттам на там съчетанието по-мека въдица + плетено му дава предимството едно да засече читаво рибата , второ с пръта да и укроти поривите за свобода без да се налага да се тормози особено и същевремено да си донесе максимален кеф от рибоулавянето . Лично за мен универсалната щукарка за у нас е с дължина 2.74м. , тест 7-28г. и строй мидиъм лайт . Тва за мен де , а както казах - "Разни хора , разни идеали" .

По темата . В случаят брейда е по-добра предпоставка за читаво засичане на рибата предвид костеливата и уста . От там натам човека е споменал че лови с примамки макс 20 грама . Оттам на там съчетанието по-мека въдица + плетено му дава предимството едно да засече читаво рибата , второ с пръта да и укроти поривите за свобода без да се налага да се тормози особено и същевремено да си донесе максимален кеф от рибоулавянето . Лично за мен универсалната щукарка за у нас е с дължина 2.74м. , тест 7-28г. и строй мидиъм лайт . Тва за мен де , а както казах - "Разни хора , разни идеали" .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Някои от местата където ходя изглеждат така http://media.snimka.bg/9326/024906653.jpg?r=0 и затова предпочитам по-твърдите пръчки с тест 10-30 или 15-50. Трябва обаче да кажа че твърдите сопи може да бъдат предпоставка за много оттървани риби.
колеги тези дни ще взимам катаната,но още се чудя коя да бъде: BX или CX
поздрави
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Зимай БХ като е с по тънка бланка но виж тази на 15-40грTONICHA написа:колеги тези дни ще взимам катаната,но още се чудя коя да бъде: BX или CX
поздрави
Щото както казват колегите шиманото са малко по лигави и меки...SCATBX240MH 15-40
Аз там съм пораснал...
-
- кандидат преподавател
П.Иванов,той твоя кеф с " У лайтче"за щука направо граничи с перверзна изгъзица в риболова
Аз, от тва-дилетантите-любители на спининга с "лайт" такъми, ловим само непрестижни риби като балканки и кефали
,пък и брейдове не признавам -за мен кефа е да са действа с тъп,сравнително не ефтин,но монофил
И където си одя при подозрение,че може да има щука там,си метам с пръчка 2,7м с тест 10-30 грама,пак с монофил и с идно толкоз убаво титаниево тънко поводче,че на него на два-три пъти вместо щуки са се лъгали дебели кефали 

-
- вече хвърля и на тежко
Ами решението си е твое! Истината е че за тея парета можеш да вземеш нещо по-добро.TONICHA написа:колеги тези дни ще взимам катаната,но още се чудя коя да бъде: BX или CX
поздрави
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да дам пример - река широка 1.5-2м, бистра и дълбока на места до 2-3 м. Клечалаци колкото си поискаш. Клена - изключително мнителен и капризен. Вижда ме още преди да сляза до реката. Дори с най-тънкия японски повод не успявам да го излъжа.
Последната година са влезнали и щуки в рекичката. 40-50см ги боря със Серта, но последните пъти видях 2 бр 3-3.5кг. Ако ме 'жасне една такава съм сигурен,че с 7'6 Авида няма да я спра преди да се навряла из клечалаците ( за 5'6 е абЗурт да говорим). А аз за риба у водЪта не влизам - тиня до врат и ледена студена вода ...
Последната година са влезнали и щуки в рекичката. 40-50см ги боря със Серта, но последните пъти видях 2 бр 3-3.5кг. Ако ме 'жасне една такава съм сигурен,че с 7'6 Авида няма да я спра преди да се навряла из клечалаците ( за 5'6 е абЗурт да говорим). А аз за риба у водЪта не влизам - тиня до врат и ледена студена вода ...
- Павел Иванов
Абе ти се за "там" даваш пример па Ивчо е на друго мнение
Темата е друга маме , за щуча въдица , а аз примерно не го агитирам да си вземе УЛ за целта
пп - със 7.6 екстара фаста требва да си много куцо магаре да не пребориш три литрова риба как си требва при тия условия

пп - със 7.6 екстара фаста требва да си много куцо магаре да не пребориш три литрова риба как си требва при тия условия

Павел Иванов
Павел Иванов
Здравейте колеги,да използвам темата на колегата,за да не пускам нова.Какъв спининг да си взема за Марица,главно ще е за кефал,гледах на 2.10 с акция 5-15 мисля че беше.Единствено ме притеснява дистанцията,дали да не потърся на 2.40,2.70 със по малка акция?
-
- ще става разбирач
Потърси, 2.40-2.70 , а 5-15 си е добре 

- Vid
- кандидат преподавател
Конкретно за стандартен риболов по Марица бих те посъветвал да не слизаш под акция 10-30 дори ако търсиш единствено кефал. Много често удрят прилични распери, чат пат и сомчета и щукички. Отделно от това течението на реката ще ти огъва леката въдичка "на осморка", което прави риболова много труден...
Иначе, ловил съм кефал и с въдичка 2-7 в застояли води по Марица с добър успех, нагазил до гърди с гащеризона, но това е изключение от общото правило... Така, че ползвай по висока акция когато ловиш от брега... Аз ползвам стандартно акция 15-35 с дължина на пръчката 2,40 м. и плетеняк минимум 15 лб.
Иначе, ловил съм кефал и с въдичка 2-7 в застояли води по Марица с добър успех, нагазил до гърди с гащеризона, но това е изключение от общото правило... Така, че ползвай по висока акция когато ловиш от брега... Аз ползвам стандартно акция 15-35 с дължина на пръчката 2,40 м. и плетеняк минимум 15 лб.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Ами то като е Марица дай да загърбим кефа от риболова
Ей го адаша , колегата модератор точно на Марица , с УЛ гега на 2.90м. , с тест 2-10 гр. :

Как ги поцепва расперите от по над пет кила

Ей го адаша , колегата модератор точно на Марица , с УЛ гега на 2.90м. , с тест 2-10 гр. :

Как ги поцепва расперите от по над пет кила

Павел Иванов
Павел Иванов