Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Въпрос за живарник
Модератор: sapuna
- Поморийския
- ще става разбирач
Re: Въпрос за живарник
И сложи един камък на дъното като го пуснеш в водата
- antivik
- кандидат преподавател
То зависи какъв ще е улова ако е както требе камънаци не трябват, рибоците ще си опънат живарника
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Поморийския
- ще става разбирач
Така е ама ако дуе стават като таралежи и мрат
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Помогнете за избор на живарник.Днес разгледах тези на Сенсас от 20 лв.От някакъв конец промазън е направена мрежата,има едни други които са от корда,и едни които са от някакъв специален материал наподобяващ корда струват по 80-100 лв.
Въпроса ми е ако си купя един живарник на Филстар или на Сенсас с промазания конец,бързо ли ще изгние и има ли опасност от шарановите риби и каракудите да го скъсат с перките.
До сега съм ползвал метален кошница ,но не е практичен само да го вадя и хвърлям обратно в водата:)сега има едни пак метални дълги,но са 2м. и пак са с капак и не мисля ,че ще е практичен.Дайте някакъв съвет?Дали си струва живарник за 20лв.или над 30-60лв.?
да не купя някой дето да ми изгние за 2-3 месеца и да ми избягат и рибите от него?
Благодаря предварително:)
Въпроса ми е ако си купя един живарник на Филстар или на Сенсас с промазания конец,бързо ли ще изгние и има ли опасност от шарановите риби и каракудите да го скъсат с перките.
До сега съм ползвал метален кошница ,но не е практичен само да го вадя и хвърлям обратно в водата:)сега има едни пак метални дълги,но са 2м. и пак са с капак и не мисля ,че ще е практичен.Дайте някакъв съвет?Дали си струва живарник за 20лв.или над 30-60лв.?
да не купя някой дето да ми изгние за 2-3 месеца и да ми избягат и рибите от него?
- CrossFire
- разбира нещата
Живарник с мрежа от този тип
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3378
държи 4-5 години без грижа ако ловиш предимно кефал, бабушка и уклей. Ако слагаш и каракуди в него, перките се закачат кофти и започва да се къса при невнимателно откачане.
Ако ходиш предимно за каракуда и шаран, мисля че най добрия вариант цена - качество е този:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=808
Направен е от здрава, бързо съхнеща материя и перките на рибите не се закачат по него. Между последните два обръча(квадрата) материята е по здрава и като единствен минус е по-бавното съхнене на тази част. С този живарник съм вадил над 30 шарана с тегло между 1 - 1,5 кг. - смятай
Няма късане. Чантата му за съхранение е удобна, здрава и голяма, може да сложиш вътре и глава за кеп, втори по-малък живарник и захранки. На тази материя е минус, че ако ловиш в жабурняка на Леново ще се наложи здраво пране.
Във форума се продаваха такива за по 30 лева. И втора ръка да го вземеш, няма да сбъркаш.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3378
държи 4-5 години без грижа ако ловиш предимно кефал, бабушка и уклей. Ако слагаш и каракуди в него, перките се закачат кофти и започва да се къса при невнимателно откачане.
Ако ходиш предимно за каракуда и шаран, мисля че най добрия вариант цена - качество е този:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=808
Направен е от здрава, бързо съхнеща материя и перките на рибите не се закачат по него. Между последните два обръча(квадрата) материята е по здрава и като единствен минус е по-бавното съхнене на тази част. С този живарник съм вадил над 30 шарана с тегло между 1 - 1,5 кг. - смятай

Във форума се продаваха такива за по 30 лева. И втора ръка да го вземеш, няма да сбъркаш.

- antivik
- кандидат преподавател
Това с цената и трайността си е малко относителноivo24m написа:Помогнете за избор на живарник.Днес разгледах тези на Сенсас от 20 лв.От някакъв конец промазън е направена мрежата,има едни други които са от корда,и едни които са от някакъв специален материал наподобяващ корда струват по 80-100 лв.

В края на краищата въпроса за цената си е до лични възможности, всеки се простира според чергата си

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- кандидат преподавател
Не знам къде ги намират такива гниещи
,ама аз имам два ефтинджоса - кръгли,зелени,дълги по 1,80-1,90 м ,нито им помня фирмата,нито цената,вече четвърта година нямат нито скъсване,нито изгниване.Интензивно са ползвани по нашите неголеми и недълбоки реки за черна мряна,кефал,морунаж,скобар,костур,бабушки,уклеи.Имам и един друг -за хубави дълбоки язовири,пак с кръгли обръчи,но с дължина към 2,80-3,00 метра,и той е на около три години ,смятам,че няма да имаш проблеми,ако веднага след риболова ги изплакнеш яко с вода под душа в банята,на два-три риболова можеш да ги изкисваш с течен сапун за ръце /значително премахва остатъчната миризма/и във всички случаи прави естествено изсушаване на терасата.