Затяга се контролът в рибарския сектор

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
stc.ctc.2000
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Местоположение: Източната част на Балканският полуостров на територия 22 % от него 110994 кв.км.

Re: Затяга се контролът в рибарския сектор

Мнение от stc.ctc.2000 »

ribolovcho написа:Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави средно по 50 метра мрежа---252 000 мрежи по 15 лева средна цена
3 780 000 лева..като сложиш и 2 500 токаджий, 35 000 тройкаджий, парашутаджий и всякакви тем подобни методи..сериозен пазар..Точно тука трябва ДА СЕ ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ИАРА..РИБАРСКИТЕ МАГАЗИНИ..спите ли ве господа инспектори или се правите на заспали ..а сега като почнете и от европейските пари да крадете ще се насерете от
банкети и ходене по кръчми..а зза бензин може и да няма...няма оправия..

ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..
Баце,че ти вадиш по няколоко зъба на бракониер - ше знаем поне кои са - видиш ли го беззъб и мургав на водоема биеш и не питаш. :wink: Ако ходиш и видиш жълтурковците в ТБ Илиенци как си продават харпуни и мрежи в бараките си ша стане като манастира Шао лин.Иначе идеята да се стане проверяващ е чудесна,хем си ходиш на риба ,хем проверяваш.Полезното с приятното. :wink:
Доброто има своята лоша страна,както и лошото има своята добра страна
Аватар
stc.ctc.2000
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Местоположение: Източната част на Балканският полуостров на територия 22 % от него 110994 кв.км.

Мнение от stc.ctc.2000 »

lazo65 написа:
kaleeff написа:
lazo65 написа:Бравос!!! Сцепили са бракониерите от актове. 26 000 акта за 11 месеца=78 акта на ден.
126 000 КИЛОМЕТРА мрежи -евала, та това е 3 пъти обиколката на земята по екватора и пак остава.
26 хиляди ПРОВЕРКИ колега.
Айде за 78 проверки на ден за цялата страна някак си мога да го повярвам, ма виж за километрите...някой от ИАРА леко се е :drinkers: като ги е мерил... :rolleyes:
Точно това имах в предвид, но явно много ме е "развълнувала" статистиката в статията. Много са кръгли тия цифри.А и каква градация само:
2 600
26 000
126 000
прилича на планов партиен отчет!
P.S. "Е не са ли много? -ще попита някой. -Не са много , народа иска да има." :partyman:
Може хората да са объркали :roll: Първото заплатата на новия зам.директор,второто за 10 месеца и крайната сума за година с премиите.Европейски пари са това,не е шега работа :wink:
Доброто има своята лоша страна,както и лошото има своята добра страна
ivan tasev
новобранец
новобранец

Мнение от ivan tasev »

Абе колеги,какви актове,какви мрежи,тук е България,цирк и пародия,а това за новите назначения е нищто ново,дори е интересно че е само един,но щте дойдат и ощте щтом е за пари,а какво правиат нито зарибиават нито нищто,само ъе прибират пари от билети,нищто чудно и билета да стане 30 лева
ssiliev9607
новобранец
новобранец

Мнение от ssiliev9607 »

:!: Бензин в Плевен има, ама началника го продава ! :!: И да пишем и да звъним всичко си е по старому.
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

А Ние колеги даваме ли си ясна сметка, за това дали винаги сме коректни по отношение на законодателството и установените в държавата правила.Спазваме ли изискването за количество улов, вписваме ли същия по вид, водоеми и количество, броя допустим за използвани риболовни въдици на затворен водоем, река море и т.н. брой куки и др.
Дали сме направили поне един опит да предотвратим някой бракониерски набег или само пишем през зимните дни покрай печките, разсейвайки се от натрупаната скука.
А утре може би някой от Нас ще премине в редиците на ИАРА или заради "честта" ще откажем...?!?
За справка на подозрителните не съм представител на ИАРА
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

[quote="

ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..[/quote]

stc.ctc.2000
Баце,че ти вадиш по няколоко зъба на бракониер - ше знаем поне кои са - видиш ли го беззъб и мургав на водоема биеш и не питаш. :wink: Ако ходиш и видиш жълтурковците в ТБ Илиенци как си продават харпуни и мрежи в бараките си ша стане като манастира Шао лин.Иначе идеята да се стане проверяващ е чудесна,хем си ходиш на риба ,хем проверяваш.Полезното с приятното. :wink:[/quote]

:) Ми уреди ме и почвам няма проблеми...
Изображение
Най добрите са тук
arkartofa
новобранец
новобранец

Мнение от arkartofa »

Ами айде всички да отворим магазини за мрежи и ток-уреди, ми то 6те е супер бизнес, така 6те подпомогнем закъсалата българска икономика. Може пък да изкараме някой на светло и да ..бем мамата на вси4ката останала риба. Със сигурност е второто
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ribolovcho написа:Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави средно по 50 метра мрежа---252 000 мрежи по 15 лева средна цена
3 780 000 лева..като сложиш и 2 500 токаджий, 35 000 тройкаджий, парашутаджий и всякакви тем подобни методи..сериозен пазар..Точно тука трябва ДА СЕ ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ИАРА..РИБАРСКИТЕ МАГАЗИНИ..спите ли ве господа инспектори или се правите на заспали ..а сега като почнете и от европейските пари да крадете ще се насерете от

ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..
По-младите момци едва ли помнят, но на времето като влезнеш в ловно-рибарски магазин, 1 кукичка да поискаш, трябваше да си покажеш билета, иначе само гледаш. Сега под път и над път магазини и продават не само въдичарски принадлежности, а и направо бракониерски принадлежности, та ме подведоха и мене, по незнание да си закупя парашут и сега само седи и събира прах, че се и чудя по нататък за какво ли ше го преработя. Та мисълта ми е, че контрола трябва да се засили от и към магазинерите, от тях на кого продават, към тях какво продават :evil: и съответно санкции :axe: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

[quote="ribolovcho"]Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави ... quote]

Което прави 10 м = на 1 км

Прощавай
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Не всички риболовни магазини продават мрежи, смея отговорно да твърдя.Въпроса е принципен и е най-вече до принципите на собствениците на такива магазини.По-голяма част от тях са риболовци.Въпроса е кое ще надделее бизнес амбициите или амбицията за по-коректно отношение към природата.Само, че има едно но, което не е голяма тайна...и то е че бракониерите или поне голяма част от тях за всеобщо разочарование са пак хора с "възможности".
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ха дано,ама надали :( Поради чисто икономически причини :mrgreen:
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Вярно е колега за икономическите причини, защото откога народа е рекъл една притча "...сиромах човек жив дявол...", но въпреки това има и сиромаси, които не се дяволеят.А що се отнася до горното ми писание, като казвам, че има такива собственици на магазини имам в предвид няколко, за което лично аз им изказвам благодарности.Дано стават все повече.
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

:partyman: взе ми думите от устата!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ihtiandar написа:Не всички риболовни магазини продават мрежи, смея отговорно да твърдя.Въпроса е принципен и е най-вече до принципите на собствениците на такива магазини.По-голяма част от тях са риболовци.Въпроса е кое ще надделее бизнес амбициите или амбицията за по-коректно отношение към природата.Само, че има едно но, което не е голяма тайна...и то е че бракониерите или поне голяма част от тях за всеобщо разочарование са пак хора с "възможности".
Мрежите са си мрежи, а че се продават куки, корди, сопи...и т.н. на куцо и сакато... :evil: . Нормалния народ маа по цяла седмица/че и повече/ на работа, не може да иде на риба, а цветнокожите мангали де хал хабер си нямат от билети, размери, законова норма обикалят всеки ден водоемите и мъкнат рибата с тях.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Все пак новината е някаква светлина в тунела. Нека изчакаме да видим дали ще има ефект пък после да ги плюеме. От мен имат едно БРАВО за решенията дано са ефективни.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”