Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Затяга се контролът в рибарския сектор
Модератор: bobopeli
- stc.ctc.2000
- научил се да хвърля
- Местоположение: Източната част на Балканският полуостров на територия 22 % от него 110994 кв.км.
Re: Затяга се контролът в рибарския сектор
Баце,че ти вадиш по няколоко зъба на бракониер - ше знаем поне кои са - видиш ли го беззъб и мургав на водоема биеш и не питаш.ribolovcho написа:Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави средно по 50 метра мрежа---252 000 мрежи по 15 лева средна цена
3 780 000 лева..като сложиш и 2 500 токаджий, 35 000 тройкаджий, парашутаджий и всякакви тем подобни методи..сериозен пазар..Точно тука трябва ДА СЕ ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ИАРА..РИБАРСКИТЕ МАГАЗИНИ..спите ли ве господа инспектори или се правите на заспали ..а сега като почнете и от европейските пари да крадете ще се насерете от
банкети и ходене по кръчми..а зза бензин може и да няма...няма оправия..
ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..

Доброто има своята лоша страна,както и лошото има своята добра страна
- stc.ctc.2000
- научил се да хвърля
- Местоположение: Източната част на Балканският полуостров на територия 22 % от него 110994 кв.км.
Може хората да са объркалиlazo65 написа:Точно това имах в предвид, но явно много ме е "развълнувала" статистиката в статията. Много са кръгли тия цифри.А и каква градация само:kaleeff написа:26 хиляди ПРОВЕРКИ колега.lazo65 написа:Бравос!!! Сцепили са бракониерите от актове. 26 000 акта за 11 месеца=78 акта на ден.
126 000 КИЛОМЕТРА мрежи -евала, та това е 3 пъти обиколката на земята по екватора и пак остава.
Айде за 78 проверки на ден за цялата страна някак си мога да го повярвам, ма виж за километрите...някой от ИАРА леко се екато ги е мерил...
2 600
26 000
126 000
прилича на планов партиен отчет!
P.S. "Е не са ли много? -ще попита някой. -Не са много , народа иска да има."

Доброто има своята лоша страна,както и лошото има своята добра страна
-
- новобранец
Абе колеги,какви актове,какви мрежи,тук е България,цирк и пародия,а това за новите назначения е нищто ново,дори е интересно че е само един,но щте дойдат и ощте щтом е за пари,а какво правиат нито зарибиават нито нищто,само ъе прибират пари от билети,нищто чудно и билета да стане 30 лева
-
- новобранец

А Ние колеги даваме ли си ясна сметка, за това дали винаги сме коректни по отношение на законодателството и установените в държавата правила.Спазваме ли изискването за количество улов, вписваме ли същия по вид, водоеми и количество, броя допустим за използвани риболовни въдици на затворен водоем, река море и т.н. брой куки и др.
Дали сме направили поне един опит да предотвратим някой бракониерски набег или само пишем през зимните дни покрай печките, разсейвайки се от натрупаната скука.
А утре може би някой от Нас ще премине в редиците на ИАРА или заради "честта" ще откажем...?!?
За справка на подозрителните не съм представител на ИАРА
Дали сме направили поне един опит да предотвратим някой бракониерски набег или само пишем през зимните дни покрай печките, разсейвайки се от натрупаната скука.
А утре може би някой от Нас ще премине в редиците на ИАРА или заради "честта" ще откажем...?!?
За справка на подозрителните не съм представител на ИАРА
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
[quote="
ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..[/quote]
stc.ctc.2000
Баце,че ти вадиш по няколоко зъба на бракониер - ше знаем поне кои са - видиш ли го беззъб и мургав на водоема биеш и не питаш.
Ако ходиш и видиш жълтурковците в ТБ Илиенци как си продават харпуни и мрежи в бараките си ша стане като манастира Шао лин.Иначе идеята да се стане проверяващ е чудесна,хем си ходиш на риба ,хем проверяваш.Полезното с приятното.
[/quote]
Ми уреди ме и почвам няма проблеми...
ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..[/quote]
stc.ctc.2000
Баце,че ти вадиш по няколоко зъба на бракониер - ше знаем поне кои са - видиш ли го беззъб и мургав на водоема биеш и не питаш.

Ами айде всички да отворим магазини за мрежи и ток-уреди, ми то 6те е супер бизнес, така 6те подпомогнем закъсалата българска икономика. Може пък да изкараме някой на светло и да ..бем мамата на вси4ката останала риба. Със сигурност е второто
- antivik
- кандидат преподавател
По-младите момци едва ли помнят, но на времето като влезнеш в ловно-рибарски магазин, 1 кукичка да поискаш, трябваше да си покажеш билета, иначе само гледаш. Сега под път и над път магазини и продават не само въдичарски принадлежности, а и направо бракониерски принадлежности, та ме подведоха и мене, по незнание да си закупя парашут и сега само седи и събира прах, че се и чудя по нататък за какво ли ше го преработя. Та мисълта ми е, че контрола трябва да се засили от и към магазинерите, от тях на кого продават, към тях какво продаватribolovcho написа:Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави средно по 50 метра мрежа---252 000 мрежи по 15 лева средна цена
3 780 000 лева..като сложиш и 2 500 токаджий, 35 000 тройкаджий, парашутаджий и всякакви тем подобни методи..сериозен пазар..Точно тука трябва ДА СЕ ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ИАРА..РИБАРСКИТЕ МАГАЗИНИ..спите ли ве господа инспектори или се правите на заспали ..а сега като почнете и от европейските пари да крадете ще се насерете от
ми вземете ме и мен да работя по въпроса с контрола...ха ха хаааа ха..няма да ми е зле..

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- чпс
- ще става разбирач
[quote="ribolovcho"]Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави ... quote]
Което прави 10 м = на 1 км
Прощавай
Което прави 10 м = на 1 км
Прощавай
Не всички риболовни магазини продават мрежи, смея отговорно да твърдя.Въпроса е принципен и е най-вече до принципите на собствениците на такива магазини.По-голяма част от тях са риболовци.Въпроса е кое ще надделее бизнес амбициите или амбицията за по-коректно отношение към природата.Само, че има едно но, което не е голяма тайна...и то е че бракониерите или поне голяма част от тях за всеобщо разочарование са пак хора с "възможности".
-
- кандидат преподавател
Ха дано,ама надали
Поради чисто икономически причини 

Вярно е колега за икономическите причини, защото откога народа е рекъл една притча "...сиромах човек жив дявол...", но въпреки това има и сиромаси, които не се дяволеят.А що се отнася до горното ми писание, като казвам, че има такива собственици на магазини имам в предвид няколко, за което лично аз им изказвам благодарности.Дано стават все повече.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ribolovcho написа:Егаси ми то било далавера да имаш рибарски магазин...126000 километра са 1 260 000 метра което прави средно по 50 метра мрежа---252 000 мрежи по 15 лева средна цена

- antivik
- кандидат преподавател
Мрежите са си мрежи, а че се продават куки, корди, сопи...и т.н. на куцо и сакато...ihtiandar написа:Не всички риболовни магазини продават мрежи, смея отговорно да твърдя.Въпроса е принципен и е най-вече до принципите на собствениците на такива магазини.По-голяма част от тях са риболовци.Въпроса е кое ще надделее бизнес амбициите или амбицията за по-коректно отношение към природата.Само, че има едно но, което не е голяма тайна...и то е че бракониерите или поне голяма част от тях за всеобщо разочарование са пак хора с "възможности".

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Все пак новината е някаква светлина в тунела. Нека изчакаме да видим дали ще има ефект пък после да ги плюеме. От мен имат едно БРАВО за решенията дано са ефективни.