След 10 месеца...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Re: След 10 месеца...

Мнение от М. Сталев »

Всичко във тая държава е бош-лаф работа,един комшия преди 2 години го хванаха да коси на Марица и му написаха акт от 50 или 100 лв .Дружолюбните служители от ИАРА даже го предупредили ,че този акт е просто формален и можело да не се плаща ,е ми вече 2 години не го е платил ,на всичкото отгоре отиде даже се записа и изкара курсове за ловец ,без даже някой да провери и да му каже а бе пич, ти си бракониерствал какъв ловец ще ставаш.Просто цялата система е объркана тотално !!! :evil: :evil: :evil:
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Инспектори на ИАРА Русе са заловили бракониер, извършващ риболов чрез “търмъчене” по река Дунав
София, 30 януари 2012 г. – Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка относно спазване правилата за извършване на любителски риболов по р.Дунав. Проверени са районите на Корабен завод Русе и на КТМ Русе. Инспекторите са заловили бракониер, извършващ риболов чрез “търмъчене” по река Дунав на речен км.487. На нарушителя е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.
Виж, има ефект! Един го е отнесъл! :ANAL:
http://iara.government.bg/?p=4862
Фен-клуб Таранка!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Как се казва човека с когото си говорил (заместника на шефа)?
Иначе поздравления и за постъпката и за риболова, изглеждат супер риби!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Поздравления за репортажа! :wink:
трапера написа:... Дай Боже тая година по-често да ходя за риба.
Дай Боже и често да хващаш-повече приятни емоции!!! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Трапер,поклон за излета,аз мога да оценя за какво става въпрос при -10,щото имам правени излети и при -14,важното е,че си надвил тъничкия ехиден гласец,дето рано сутринта е прозвучал в главата ти с рефрена "Лежи си в топлото легло..." :)По другите акценти от излета : Крайно време е да се направи предложение кормораните за година-две да ги извадят от списъка на защитените видове.Така са се размножили из цяла България,че нанасят неизчислими вреди на рибата.За търмъкчиите и другите разновидности на бракониерството -все още ИАРА не е в добра форма,макар и да се забелязва някаква положителна тенденция.В крайна сметка,нали си се изкефил на излета,така,че бъди здрав за още много излети и :drinkers:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво колега :drinkers: екстра по този студ,а от лайнарите нема оправия :evil:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

INCUBUS написа:........................... си надвил тъничкия ехиден гласец,дето рано сутринта е прозвучал в главата ти с рефрена "Лежи си в топлото легло..." :)...............Крайно време е да се направи предложение кормораните за година-две да ги извадят от списъка на защитените видове.Така са се размножили из цяла България,че нанасят неизчислими вреди на рибата.....
А не,това не беше гласец,това беше глас,който ме изрита от леглото и звучеше така-"Ставай веднага,че ще си пропилееш последния шанс,майната му на студа"
А кормораните наистина съсипват много риба.Наблюдавах нещо интересно.В ятото от корморани се бяха настанили и няколко пеликана.Когато някой корморан хванеше прекалено голяма риба и се мъчеше да я преглътне,най-близкия до него пеликан го атакуваше и,с удар с клюн по главата му отмъкваше рибата!
kutinchev написа:Как се казва човека с когото си говорил (заместника на шефа)?
..................
Понеже служителката ,която влезе да го повика, му каза името но беше с гръб към мен не го чух добре,но започваше със "С". Човекът е около 50-те,със сини очи и силно прошарена коса,общо взето-приятен мъж. Споменах му за мрежарите.Той ми каза,че най-вероятно са профита (те наистина не се притесняваха от нищо,даже останаха в залива около три часа да си изчистят улова) На въпросът ми дали станоците са разрешени,той ми отвърна -да,стига да са маркирани. Но как аджаба се проверява мрежа когато катера е пратен на морето,а в това студено време лодката не е на вода??!!??

Между другото,разбрах от "първа ръка" в кой магазин се пласира тази риба.Понеже вече нямам време (утре ми е полета),ще им пратя имейл кой е магазина да му направят проверка.Но не съм сигурен на тях или на някой друг трябва да пратя информацията? Няма значение,аз съм длъжен да докладвам.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Само нищо не споменавай тук да не стане изтичане на информация, или се свържи със хората дето са се подхванали със инициативата против бракониерството ако могат да ти помогнат със нещо,в смисъл къде трябва да се обадиш и на кого. :)
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Супер пич си!!! :prayer: :prayer: :prayer: Всичко най добро ти пожелавам.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

трапера написа:..Между другото,разбрах от "първа ръка" в кой магазин се пласира тази риба.Понеже вече нямам време (утре ми е полета),ще им пратя имейл кой е магазина да му направят проверка.Но не съм сигурен на тях или на някой друг трябва да пратя информацията?
Чатни едно имейлче и до ТУК ,смятам,че ще има голям положителен ефект,тъй като те няма начин да имат необходимия документ за произхода на рибата! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Сигурно е бил Сашо. Преживя силна лична трагедия човека наскоро, но е истински Дунавски вълк. Много е печен!

Поздрави и успехи в риболова!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Браво- достойна постъпка!
Не мога да разбера как цяла БГ знае къде е групирана рибата и става яка бракониерска сеч, а само ИАРА, където това им е работата все не чули, не знаели,,,,, ако се бяхте обадили..Но все пак има лек прогрес-държали са се учтиво и са реагирали някак си,,
В германия не ходиш ли за риба :?:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
liubospassov
новобранец
новобранец

Мнение от liubospassov »

а, даном колега!
поздравления за репортажа!
задобрявам, ама може и по-бързо ...
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Евала!!!
И за риболова и за отстояването на гражданската позиция.
Ако всички така си търсехме правата и изисквахме от държавните органи да си вършат работата, отдавна да сме се оправили.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Тези търмъкчий там живеят на това място.Всеки ден се търмъчат стотици килограми риба.Иарата да не се прави на ударена,че за пръв път чува за там. :evil: Цялата истина е ,че ги мързи да си мръднат задниците и поне веднъж дневно да проверяват тези места.Може ли за цяла есен и зима само един заловен бракониер да има?
Above us only sky
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”