Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Pellet Waggler
Модератор: Paublo_Eskobar
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Re: Pellet Waggler
Дунавски ,може да не ми е ясно ,но съм сигурен ,че бая ще се озориш на 5м дълбочина да вдигнеш шараните горе на 1м .То и за това се лови и захранва с пелети ,защото е на пропадане и трябва да вдигнеш рибата горе .Затова се казва пелети ваглер ,и не ще ловиш червеноперка на пелети та дори и да е на тумбест (дебел) ваглер.И пак казвам ,в Англия почти всички водоеми са 5-6 -7 ft.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За свободен водоем си вземи три шаранджийки и двуседмичен отпуск,не опитвай да ги докараш митичните шарани с пелети в зоната за риболов.PikeM написа:А някой пробвал ли го е този метод дали работи при нашите условия ,със изключенията на гъсто зарибени платени водоеми
Около Пловдив има доста карподруми с подходящата дълбочина,та този сезон ще се лови с:

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Има един период в годината, когато самите риби са склонни към хранене в повърхностния слой. Е на баш за този период и време са измислени тези пръчки. През лятото когато напече зверски много често се случва как дънарите си бъркат в носа а тези с мачове ловят шарани на 1м под повърхноста.
Белополски и Иво правиха филм с тази система с пелетите, само че не ползваха пелет ваглери а най-обикновенни. Резултата им беше много добър, съветвам те да си го намериш и гледаш.
Белополски и Иво правиха филм с тази система с пелетите, само че не ползваха пелет ваглери а най-обикновенни. Резултата им беше много добър, съветвам те да си го намериш и гледаш.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За съжаление няма да работи. Трябват си добре зарибени водоеми, за да има ефект.PikeM написа:А някой пробвал ли го е този метод дали работи при нашите условия ,със изключенията на гъсто зарибени платени водоеми
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- М. Сталев
- разбира нещата
Около Пловдив има доста карподруми с подходящата дълбочина,та този сезон ще се лови с:
[/quote]
До колкото разбрах от различните филмчета и статии ,за този риболов се използават наистина такива тумбести и къси ваглери ,които да създават определен плясък във водата при приводняване ,със което да активизира любопитството на рибата ,а и че идва нова порция храна ,общо взето се цели да се постигне същия ефект както при опита на Павлов със кучето и крушката

До колкото разбрах от различните филмчета и статии ,за този риболов се използават наистина такива тумбести и къси ваглери ,които да създават определен плясък във водата при приводняване ,със което да активизира любопитството на рибата ,а и че идва нова порция храна ,общо взето се цели да се постигне същия ефект както при опита на Павлов със кучето и крушката

- М. Сталев
- разбира нещата
Може би си прав ,но ще ги научим и нашите шарани по платените да се хранят на повърхността ,спомням си навремето как и бг шаранджиите гледаха със недоверие на протеиновите топчета ,а се видя каква революция направиха със шаранджийския риболов у нас ,мисля си ,че сега идва времето на пелетите ,на запад по филмите им за мач риболов на шаран,кефал,мряна,платика ,много рядко бъркат вече захранки и други щуротии,използват само стрелба на различни видове пелети като диаметър ,според вида на търсената рибаchirusa_bg написа:За съжаление няма да работи. Трябват си добре зарибени водоеми, за да има ефект.PikeM написа:А някой пробвал ли го е този метод дали работи при нашите условия ,със изключенията на гъсто зарибени платени водоеми

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз съм го пробвал метода на Богров и работи супер успешно.
Пръчката не ми беше специална пелет-ваглер , имах тогава Антарес на две части 3,60 и фидер ползвах го и за мач. Случката беше следната , понеже 3,60 ми беше къса си фиксирах ваглетра на 80см и стрелях пелети през 30 секунди, ловях на 10мм мека пелета на Дайнамит закрепена със силиконче, кука номер 4 че с малка само фитки, дистанция 25/30 метра.
8 шарана и един амур.
Гогата е прав , че е сезонна въдица.
http://www.fishingmagic.com/features/re ... -rods.html
Познат от морето има такава пелетна мач пръчка и той ме открехна.
Неговите думи бяха следните;
Винаги я нося, като ловя на фидер, понякога сутрин кълве успешно на фидера и рибата е активна по дъното, но на обяд се качва по-нагоре. Тогава той вадел тая пелетна пръчка .
Късния след обяд пак фидер.
Питах го за кефа с пелетната, сподели че няма как да няма кеф с 5кг. шаран и такава тънка и финна пръчка.
ПП:човека ходи на платени водоеми .
Пръчката не ми беше специална пелет-ваглер , имах тогава Антарес на две части 3,60 и фидер ползвах го и за мач. Случката беше следната , понеже 3,60 ми беше къса си фиксирах ваглетра на 80см и стрелях пелети през 30 секунди, ловях на 10мм мека пелета на Дайнамит закрепена със силиконче, кука номер 4 че с малка само фитки, дистанция 25/30 метра.
8 шарана и един амур.
Гогата е прав , че е сезонна въдица.
http://www.fishingmagic.com/features/re ... -rods.html
Познат от морето има такава пелетна мач пръчка и той ме открехна.
Неговите думи бяха следните;
Винаги я нося, като ловя на фидер, понякога сутрин кълве успешно на фидера и рибата е активна по дъното, но на обяд се качва по-нагоре. Тогава той вадел тая пелетна пръчка .
Късния след обяд пак фидер.
Питах го за кефа с пелетната, сподели че няма как да няма кеф с 5кг. шаран и такава тънка и финна пръчка.
ПП:човека ходи на платени водоеми .
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ето така работят истинските пелет ваглери

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Жоре,май ще влезнем в разход пакГеорги Кръстев написа:Ето така работят истинските пелет ваглери

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Така е, аз тъкмо си казах този месец ще ми е широко около врата, па то пак....butnik написа:Жоре,май ще влезнем в разход пакГеорги Кръстев написа:Ето така работят истинските пелет ваглери![]()
Аз даже съм си го избрал
,но се двоумя между двете дължини-3.30м и 3.60м.Все ме дърпа към по дългия,та ще се наложи да "отърва"фирмата и от един калъф.
По въпроса за пелет мача, ще си взема аз, на 3,3м щот ще се събира в калъф 175см

А и без това с такъв мач се лови на близки дистанции и на дълбочина от 1-1,5м
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Значи поръчваме два

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На мен ми предлагат това за 180лв. незнам дали е много.

BioFibre powered, S.D.R = Shimano Dynamic Response, This rod is in absolute mint condition as ive only used CAREFULLY twice, The 11ft6" is at £129 and this model is still on back order since last september,
Идва си със калъвче ама е 180см. гадост

BioFibre powered, S.D.R = Shimano Dynamic Response, This rod is in absolute mint condition as ive only used CAREFULLY twice, The 11ft6" is at £129 and this model is still on back order since last september,
Идва си със калъвче ама е 180см. гадост
- М. Сталев
- разбира нещата
Аз ако имах парите бих си взел това бижу ,нов модел на фирмата за 2012 година
http://www.tackle2u.com/rods/float-rods ... e.tpl.html
http://www.tackle2u.com/rods/float-rods ... e.tpl.html
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
То и нас не ни бият парите по ръцете за това ще си вземем евтинджос мачове
Няма да ходя с него в Планет клуб да ми се смеят, защото няма да ми е от Острова ,но пък за това тежи 147гр бланката в основата е 11,4мм с три водача/тройни крачета/ на долна снадка общо 12 за дължина 3.30 и скромната акция 5-20гр.