Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Shimano Nexave AX 7 GT 400 XH
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Shimano Nexave AX 7 GT 400 XH
С тази презентация направо да я Фърлямorion30 написа:Тая пръчка е най обикновен китайски телескоп от ниския клас на която пише Шибано. Хлопа по всички снадки плаващите и водачи често се въртят накъдето си поискат. Не си отговаря на акцията в горната граница не можеш и си помисли да я ползваш. Макародържача понеже е плаващ нагоре надолу, ако не се хареса с крачето на макарата и той се върти накъдето си поиска. За тези пари по добре триколенна пръчка. На всичко отгоре заявените тегла не си отговарят в посока нагоре естествено.

-
- разбира нещата
Колега MARLIN,
Имате лично!
Митко Кирилов
Имате лично!
Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Дунавски.MARLIN написа:От много тикане в багажника и счупих върха. Да се е.. Някой да има представа от къде да поръчвам оригинален ? И да не чакам 6 мес.
kasabinho за кви толостолоби 9-10 кг говориш с тази пръчка

Странно аз мислех, че са черноморски .kasabinho написа:Дунавски.MARLIN написа:От много тикане в багажника и счупих върха. Да се е.. Някой да има представа от къде да поръчвам оригинален ? И да не чакам 6 мес.

Може и океански да си мислелMARLIN написа:Странно аз мислех, че са черноморски .kasabinho написа:Дунавски.MARLIN написа:От много тикане в багажника и счупих върха. Да се е.. Някой да има представа от къде да поръчвам оригинален ? И да не чакам 6 мес.

Там е истината ама всеки стига до този извод бавно и ФИНАНСОВО мъчителноorion30 написа: За тези пари по добре триколенна пръчка.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- разбира нещата
Колега,
Имам и триколенна, но всяка пръчка си има своя строй и "характер"! Затова няма и не може да има еднозначен избор!
Всеки решава за себе си !Не се заяждам, само изказвам лично мнение.
Поздрави!
Митко Кирилов
Имам и триколенна, но всяка пръчка си има своя строй и "характер"! Затова няма и не може да има еднозначен избор!
Всеки решава за себе си !Не се заяждам, само изказвам лично мнение.
Поздрави!
Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз вече предпочитам щеки но за почитателите на телескопичните въдици този прът си заслужава всяка стотинка.Колегата Орион по-назад говори за някакви водачи дето си ходят където искат и за макародържачи,които се въртят..Аз бих казал,че няма нищо подобно.Мисля,че започнах четвърти сезон с тази въдица,ползвал съм я безпощадно и досега не ми е изневерявала като изключим смяната на първия водач,заради моя грешка.Пръчката е много мощна и същевременно много чувствителна.Със своите малко над 200 лева като цена по-скоро влиза в средния клас пръчки от колкото в ниския.Нещата с марката Шимано в повечето случаи са едни прекрасни такъми,според мен тая пръчка спада към тези такъми.
Качествени чепарета Borkata

- orion30
- разбира нещата
Много "мощна" и много "чувствителна" последно кое от двете. Марката Шимано като цяло е шампион по надценени боклуци носещи името Шибано. Със своите 200 е по скоро безумие, със строй комбинация от макарон и сварено свинско шкембе. Макар и да предпочиташ "щеки" това са едни пръчки по 11-13-15м, които нямат нищо общо с риболова който коментираме в момента. Въпросната коментирана пръчка не заслужава и стотинка над 20-те лева, които всъщност струва в комплект с транспортните разходи. Тъй че махай си с телескопа с дебелина при ръкохватката 3/4 цола чешмяна тръба "безпощадно" но почакай да узреят орехите. Плаващите водачи хлапацъкат на 99 процента от пръчките. Останалия 1% не са телескопи.
Да'н съ убидиш нещо, водим си дебат тука.

Да'н съ убидиш нещо, водим си дебат тука.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Братле,по тоя начин написано туку виж съм се обидил
Тук сме културни па дори и орехи да брулим
С тоя патос дето подреждаш тая марка оставам с впечатление,че си ползвал максимум някоя Катанка.Явно си предубеден и няма смисъл от излишни спорове.Инак благодаря за дефиницията за щеката.Мир! 

Качествени чепарета Borkata

- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Колега "Орион"!! Това е прекрасна въдица!
Защо не споделиш,ти с каква ловиш! Да видим колко по-добра е
Бъди жив и здрав!Но всеки,който има елементарно мислене. Ще се сети,че в написаното от Борката за "щека",има на идея три коленна въдица с дължина от 3.9 до 4.2-4.5 метра.
Защо не споделиш,ти с каква ловиш! Да видим колко по-добра е

Бъди жив и здрав!Но всеки,който има елементарно мислене. Ще се сети,че в написаното от Борката за "щека",има на идея три коленна въдица с дължина от 3.9 до 4.2-4.5 метра.
AC/DC
- orion30
- разбира нещата
Ето това е прекрасна въдица.
http://shop.fishing-mania.com/viewspin_ ... -Trout-Pro

С такава ловя в размер 3.9м. Акцията и е реална и с 40гр. работи нормално. Колкото пише толкоз фърля. И прилича на въдица, не на чешмяна тръба с плаващ макродържач и плаващи водачи.
Нo, стига съм ви отварял на хубавото и евтиното.
Който иска да я пробва да заповяда във Варна по буните, аз ще почерпя бирата/винаги си нося бира за късмет. И работи/

http://shop.fishing-mania.com/viewspin_ ... -Trout-Pro

С такава ловя в размер 3.9м. Акцията и е реална и с 40гр. работи нормално. Колкото пише толкоз фърля. И прилича на въдица, не на чешмяна тръба с плаващ макродържач и плаващи водачи.

Нo, стига съм ви отварял на хубавото и евтиното.

Който иска да я пробва да заповяда във Варна по буните, аз ще почерпя бирата/винаги си нося бира за късмет. И работи/
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Ама тя е 215 лева бе,пич!! И тежи 270 грама?? Колко е по-добра? До 40 грама??
Ти,или не разбираш от морски риболов! Или няма какво да правиш вечер,та се ядеш с хората..
Опитай да хвърлиш чепаре във вятър с твоята въдица!
Ти,или не разбираш от морски риболов! Или няма какво да правиш вечер,та се ядеш с хората..
Опитай да хвърлиш чепаре във вятър с твоята въдица!
AC/DC
- orion30
- разбира нещата
Е нали досега дискутирахме "малко над 200лв". Пише че е 270гр и наистина е толкова. На телескопа ти пише 210гр примерно, реално 310гр. Много е добра. С 40г хвърля не е "до". От морски риболов колко да разбирам, малко по малко от теб. Вчера хвърлях чепаре имаше доволно вятър. Хванах около две шепи сафрид.
А ако знаеш новият и модел колко е добър. Ще си изгориш всичките телескопи Шимано в печката.
Справка.
http://www.berkley-fishing.de/catalogue ... ,8139.html

Има вариант 20-60 и любимият ти 40-80/според мен излишно твърда и груба за рибки по 20-30гр/сафрид/.
Прави впечатление че пръчката е в програмата на Бъркли само за Германия. Явно там хората ценят.
Жив и здрав Ежко.

А ако знаеш новият и модел колко е добър. Ще си изгориш всичките телескопи Шимано в печката.

Справка.

http://www.berkley-fishing.de/catalogue ... ,8139.html

Има вариант 20-60 и любимият ти 40-80/според мен излишно твърда и груба за рибки по 20-30гр/сафрид/.

Прави впечатление че пръчката е в програмата на Бъркли само за Германия. Явно там хората ценят.

Жив и здрав Ежко.

- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Ами,ако се хванат осем рибки по 100 грама??
..късаме чепарето ли?
..късаме чепарето ли?

Последно промяна от ТАРАЛЕЖ на Съб Юни 01, 2013 7:24 am, променено общо 1 път.
AC/DC