яз.Гарваново е освободен от 23март 2012г-с условията.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз.Гарваново е освободен от 23март 2012г-с условията.

Мнение от М. Сталев »

Човека ти е написал ,че за 15 лв получаваш и 3 кг шаран ,който да в във границата 1 -5 кг ,а другото над 3 -те кг риба си го плащаш на 5 лв ако искаш да го вземеш .Поне аз така разбирам от условията
alito
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от alito »

PikeM написа:Човека ти е написал ,че за 15 лв получаваш и 3 кг шаран ,който да в във границата 1 -5 кг ,а другото над 3 -те кг риба си го плащаш на 5 лв ако искаш да го вземеш .Поне аз така разбирам от условията
Точно така колега.
meganik
новобранец
новобранец

Мнение от meganik »

15лв.за уклей и червеноперка........ха ха ха....тоя "Алито"...да иде да се прегледа....
Под 1кг.пускай..ОК-над 5кг.пак пускай....ЗАЩО.....
Съгласен съм да го пусна но на другите водоеми тази"услуга" се заплаща АРЕНДАТОР-Али,знаеш ли това.....
Ако не знаеш питай..то не е срамно....но недей прави хората глупаци !!!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

meganik написа:15лв.за уклей и червеноперка........ха ха ха....тоя "Алито"...да иде да се прегледа....
Под 1кг.пускай..ОК-над 5кг.пак пускай....ЗАЩО.....
Съгласен съм да го пусна но на другите водоеми тази"услуга" се заплаща АРЕНДАТОР-Али,знаеш ли това.....
Ако не знаеш питай..то не е срамно....но недей прави хората глупаци !!!
защо ли? защото ние сме си за е..не като ходим на язовири с „измислени „правила.то погледнете какви такси има от порядака на 30-50 лв,за какво ?удоволствие ли е ,...да ти серем на удоволствието,на това безпаричие в БГ50 лв си е една мн.добра надница за ден,ама там ходят такива които не са се потили за тези 50лв.да вземат малко арендаторите да си променят таксите и цените ,щото меко казано е некоректно да ти дават шаран по 5-6лв,на магазина е по толкова.
10лв такса и 3 кг риба(ако има в изобилие );до 15лв такса и каквото хванеш (ако няма много);или по 2-3 лв вход и шарана по 3-4 лв.Всичко друго си е ЖИВО ПРЕЕБА ...НЕ.ТЕ искат хем да им платиш ,хем рибата да си остане за тях и накрая и едно дупе да им дадеш и да ги почерпиш.
Така става само тука при нас,щото не си ЦЕНИМ парите и труда с който сме ги изкарали.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Не съм въобще съгласен с горното мнение. Защо в България все още огромна част от риболовците трябва да правят сравнения едва ли не - като ми е 8 лева на въдица значи трябва да хвана риба за 8 лева и да си я задържа.... Не си отишъл в супермаркета... Аз винаги пускам рибата и на свободни и на платени водоеми, дори да ми е безплатна и да имам право да я задържа. И това, че за 15 лева на въдица ще ловиш 2 кила уклей и каракуда... е? Предпочитам да дам 15 лева и да ми кълве на всеки 5 минути, да си направя кефа и да се прибера доволен и удовлетворен вкъщи, отколкото да отида на един от многото обезрибени свободни водоеми и после да мъдрим във форумите защо съм останал капо... Но явно аз нещо не съм у ред за да мисля така. Мога да дам пример за един чудесен платен гьол - бившето микро на Горна Малина - сега е Мелниците - аз по принцип бягам от такива комерсиални язовири, на които има и бира-скара, шатри, шезлонги, но колкото пъти да съм ходил там, за 8 лева на въдица си е заслужавало, не защото можеш или не можеш да си вземеш улова, а защото хората са го направили както трябва.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

колкото по-вече колеги има да расаждават по тоя начин,толкова и този „бизнес„ ще разцафтява.
плащаш нещо само за „духовна храна„-казвам само че тези такси не са нормални,или като става въпрос за бизнес няма морално изражение.има една приказка-„кой каквото и да ти разправя ,знай че става въпрос за ПАРИ„ тука през последните години навлезе тази „мода„ че всичко е пари и всеки гледа да ЗКЪРПИ другия колкото се може повече.ако ще и едно лайно от улицата да намери някой ,пак ще му търси някаква цена.Така е свиканли сме да се покоряваме и малко хънкаме и мрънкаме ,но си траем.е кво пък толкова нали си правим „кефа„ ,нали съм отишъл с колата до центара -нави 2лв;ток ползваме -е нищо че ще се увиличава;газта и парното поскъпват -е ще се топлим на ДЪРВА;горивата сигорно пак ще скочат(американска флотилия е тръгнала към Иран)-е кво пък толкова.да си потраем още малко пък може и някой ден да се оправят нещата(ама на дали)
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
tatara
новобранец
новобранец

оплакване

Мнение от tatara »

Миналия уикенд бях на яз.Гарваново ,пристигнахме към 14:00 часа и успяхме да се настаним в зоната за риболов на перо. Имаше двама,които хващаха риба,след което пристигнаха още 2 коли и към 17:00 часа започна купонът.. Музиката беше като в дискотека. Разбрахме,че риба няма да можем да хванем вечерта. Мислехме си,че сутринта ще имаме успешен риболов,но купонът продължи цяла нощ,събраха се десетима човека.Към 4:30 сутринта, под въздействието на алкохола ,усилиха музиката,направих им забележка,а те ми отговориха "по-кротко" и продължиха в същия дух. Сутринта продължиха и казаха,че ще купонясват още няколко дни. Разбрах,че са приятели на охраната и са на язовира без такса.Ако бяха ни предупредили,че нашата такса не е за риба, а за дискотека,щяхме да се приготвим иначе. Отговорникът на охраната също беше там и когато му казах,че това ще е последното ми идване тук,той ми отговори "И какво от това?".Помислете си...
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Аз ,ако съм арендатор налагам тотална забрана на каквато и да е риба да се взима -който иска риба да си купи на тръгване и тъка ще има и шарани и перки и сомове ще намаля таксата на 10 кинта на 24 часа с право на 2 пръчки и никакви пружини такъв монтаж ще се глобява жестоко кви са тея 5-6 дори 8 куки :rolleyes: само една кука -ще има и всякакви згоди за деца и дами -те така са хората извън бг затова имат и е чисто и ти е кеф да отидеш на риболов -ще има тогава и сериозен поглед на водоема което ще привлече клубове и състезатели
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Есента е вече тук, и риболова на хищните риби предстои тепърва!!!
Ако обичат хората от кухнята да кажат: КОГА и при КАКВИ условия ще разрешът риболова на спининг!!!!
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”