Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pathfindar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Язовири около Хасково

Мнение от pathfindar »

Виж за Елена съм съгласен с теб. Беше ми любим водоем.Жалко. Ще ходим на Момино.
Аватар
pathfindar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pathfindar »

Някой да знае нещо за Черногорово.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Колеги, утре ще ходя на яз. Бодрово, на плиткото ! После обещавам да дам актуална информация, но преди 2 седмици, когато ходих излизаха шаранчета към 200 - 300 гр. а такса ми взеха 5 лв. като колегата е прав, че миналата година беше 4. Шарковци към 3 - 4кг. изкараха единични бройки колегите с щеки на стената на бял червей, и други колеги пак на дълбокото, но на фидер с торен червей на куката! Миналата година доволно излизха шарани между 1,5 / 2,0 кг. , като говорим за 13/ 14 удара на ден ! Дано по-едрата риба се е дръпнала на плиткото вече, че да ви зарадвам с хубаво инфо ;)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Пробвай ги на плиткото - на устието, къде е към свинарниците. И заложи на пружина или фидер за по големи екземпляри.
И чакаме инфо, за да знаем кВо да правим през забраната....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Вчера като ходих до Димитровград ми направи впечатление , че на язовира до с. Крепост има бая народ (язовира до разклона за селото). Впоследствие разбрах , че вече не е под аренда. Преди да го вземат имаше бяла риба и каракуда. Някой да знае каква риба излиза сега там ?
Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Аз чух ,че сом се ловяло там ,даже имало изкаран един 7 кг,а Аз си мислех ,че е под аренда още язовира,и аз няколко пъти минавам и гледам ,че е пълно със народ и всички намятали някви тапи като за щука
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Chromeo написа:Колеги, утре ще ходя на яз. Бодрово, на плиткото ! После обещавам да дам актуална информация, но преди 2 седмици, когато ходих излизаха шаранчета към 200 - 300 гр. а такса ми взеха 5 лв. като колегата е прав, че миналата година беше 4. Шарковци към 3 - 4кг. изкараха единични бройки колегите с щеки на стената на бял червей, и други колеги пак на дълбокото, но на фидер с торен червей на куката! Миналата година доволно излизха шарани между 1,5 / 2,0 кг. , като говорим за 13/ 14 удара на ден ! Дано по-едрата риба се е дръпнала на плиткото вече, че да ви зарадвам с хубаво инфо ;)
Колега драсни някакво инфо като се прибереш,че Аз смятам утре да ходя там :)
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Колеги тъй като идва забраната която влиза в сила от 17 април ,и единствената ни алтернатива за риболов до 1 юни ,ще са платените язовири ,дайте да систематизираме малко нещата ,т.е. да напишем платените язовири във областта,таксата за риболов и вида риба който се лови!Аз се сещам за 3 язовира ,нека който се знае за други да се включи !

яз.Бодрово -село Бодрово :такса 5 лв ,рибата се заплаща ,по последно инфо ,тече активен риболов на шарани във порядъка 1-1.5 кг

аз.Гарваново-село Гарваново : такса от 5-15 лв според вида на риболова ,по информация на собственика се лови каракуда ,уклей ,бабушка,и шаранчета

яз.Черногорово-село Черногорово : такса 10 лв ,инфо относно това какво се лови през този сезон все още нямам ,но предполагам ,че плевелната риба и там е тръгнала,но водоема си е типчно шаранджийски !
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Здравейте, колеги и Христос Воскресе ! Малко със закъснение, но все пак да споделя за Бодрово ! Бях на 13 април(петък), в устието до свинарниците и резултатът е следния: 13 шаранчета към 400 гр. и един към 1 кг. също така 5 каракуди по 400 гр. (хубави) ! Бях заложил на разнообразна конфигурации: фидер(ягода/шоколад) с червей(торен), медна царевица, консервна царевица ! Комбинацията от ягода захранка + торен се оказа най-печеливша, но за жалост рибите не бях от познатия желан размер (над 1кг.), но в сравнение с преди 3 седмици забелязвам, прогрес откъм размера на рибите и по мое скормно мнение очаквам при задържане на постоянна температура на водата до седмица две да се съберат по едри риби в плиткажа ! ;)
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

На плувка пробва ли ги,или само на фидера :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:Вчера като ходих до Димитровград ми направи впечатление , че на язовира до с. Крепост има бая народ (язовира до разклона за селото). Впоследствие разбрах , че вече не е под аренда. Преди да го вземат имаше бяла риба и каракуда. Някой да знае каква риба излиза сега там ?
PikeM написа:Аз чух ,че сом се ловяло там ,даже имало изкаран един 7 кг,а Аз си мислех ,че е под аренда още язовира,и аз няколко пъти минавам и гледам ,че е пълно със народ и всички намятали някви тапи като за щука
На два пъти го споходих този язовир и не смятам повече там да си губя времето. Пробвах джиг, воблери и т.н., Нищо. Язовира е пълен само с треволяци кореняци и всички риболовци, които обиколих вадеха само 50-100 гр. каракуди на плувка. Е, в сравнение с минали години, водоема има развитие, т.е слънчака го няма... Като цяло - там се строи магистралата и мисля скоро водоема ще бъде заличен от картата, не случайно арендаторите са си били дузпата...
PikeM написа: яз.Черногорово-село Черногорово : такса 10 лв ,инфо относно това какво се лови през този сезон все още нямам ,но предполагам ,че плевелната риба и там е тръгнала,но водоема си е типчно шаранджийски !
Язовира последно го посетих преди 2 г. Не съм убеден, че ще е разрешен през забраната, въпреки че е арендован, защото освен таксата там искаха и валиден риболовен билет. Сега не зная какви са условията...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
kombat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kombat »

За Черногорово забраната си е в сила от 17,04 ,а на Крепост си е пълна загуба на време.Наистина има изкарани 2-3 сомчета,но по тъмно когато не работят по магистралата тежките машини.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А някой имали инфо за язовира във село Крум със какъв статут е , и какви са изискванията? От първа ръка разбрах ,че във най скоро време ще се пуска и язовира до село Светлина за спортен риболов . Уж таксата щяла да бъде 2 лв на човек.Тая седмица ще се опитам да разбера повече инфо за него .
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

PikeM, когато откриха риболова на язовира край село Крум (май преди 2 години), условията бях следните: 10 лв. такса за 3 въдици + 1кг. риба безплатно, като размера на шараните беше от 1 кг. до 2кг., но предполагам сега са пораснали с някое друго кило ! А, относно въпроса ти дали съм пробвал на плувка - ДА ! Бащата беше на отсерещната страна, на плувка, но му скъса нещо едро (не успяхме да видим какво) ! Мястото по това време на сезона е изключително важно на Бодрово, а плиткажа на този язовир, предлага доста разнообразие откъм релеф и дълбочина ! Може да ти се стори смешно, но когато отидеш в плиткажа, от страната на свинарниците ще забележиш, че отсреша има малко носче, което се врязва във водата и по него има растителност, която излиза над водата - там играеше едрата риба и там бащата изпусна въпросния беглец (на плувка), като захрани с 3-4 топки (но колкото повече - толкова по-добре). Особено за мач, препоръчвам това място !

Vid, прав си ! Каракудите са слаби (по 100гр. на торен и бял). НО бях на Крепост преди седмица и един приятел, който беше с мен изкара сомче 4 кг. и нещо, в 5 сутринта ! Язовира не е удобен за въртене, но на тапа с рибка, на 1,5 м. дълбочина излизат сомчета независимо от тежките машини, които минават наблизо, но има една подробност - в устието, съвсем в плиткажа ударите са по-чести и колегите там имаха 4 - 5 удара за ден, като един от тях беше съпроводен с късане на корда 0,35 (не се ангажирам с уточняване качеството на влакното). Въпрос на слука ! :)

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА МНОГОСЛОВИЕТО, НО СЕ ОПИТВАМ ДА ДАМ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ !
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Дочух че срещу такса от 4лв. са пуснали да се лови на язовира в село Ябълково-бяла риба, шаран, амур и т.н. Язовира се намира в началото на селот в дясно идвайки от село Г.извор.
Някой нещо конкретно знае ли???
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”