Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

проявявам интерес към мохарския риболов.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- каридата
- учете се от него
а да ви питам намерих една мухарка 6-ти клас и е 2.70.много ли е дулга за нашите реки имам в предвид че до бургас няма чак толкова големи реки.има и още една 2.40 но е пети клас.незнам кажете вие.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Екстра си е мухарката на 2.70
Иначе стандарта за река е 2.55 ама тва в никакъв случай не го приемай за фактор ! В диапазона 2.40 - 2.80 си все в идеалната за наще реки дължина
Важното е на теб да ти "лепне" гегичката като под "лепне" имам внапредвид много неща - ако тепърва започваш да ловиш с бръмбарета в никакъв случай не ти трябва скъпа мухарка ! като половиш малце време ще почнеш да усещаш по осезаемо разликата между строеве , дължини и пр. но кат за начало 5-6 клас на 2.40-2.70 е идеалният вариант
НАСЛУКА!!!

НАСЛУКА!!!
- каридата
- учете се от него
пропуснах да отбележа че пръчката е от 2 части.тъй като прочетох някой друг ред за мухарския риболов се натъкнах на мухарки от 3,4 и повече снадки.а тази кояко гледох е от 2.имали голямо значение ще го оставя на по знаещите.
А и аз съм на същото мнение ,че като за начало не ми трябва нещо много грандиозно и скъпо.тази която гледах не е никак скъпа спрямо цените които гледох в нета.мисля че беше около 55лв.И всичко общо ще ми дойде някаде около 100-120лв.Кажете нещо по въпроса моля?

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз съм за 5'ия клас - първо ще е по-лека самата пръчка и най-вече ще ползваш и 5 клас шнур.Тази дължина се приема за класическа и покрива без проблем средните дистанции.каридата написа:а да ви питам намерих една мухарка 6-ти клас и е 2.70.много ли е дулга за нашите реки имам в предвид че до бургас няма чак толкова големи реки.има и още една 2.40 но е пети клас.незнам кажете вие.
На коя фирма е избраната ог теб пръчка колега.
- Павел Иванов
Доки на Муньо баба му нема достъп до Лумиса
Бреееееееее какви времена доживехме !!!
А навремето имаш ли два Лумиса даваш единят на ближният !
Имаш ли два Ламигласа , то се знай и на баба да пофърга !
Имаш ли 6-7 Дайви ............
То добре че немаше де
Карида , нема значение каква е първата ти мухарка ! По-важното е да те прилъже да я ползваш с удоволствие

Бреееееееее какви времена доживехме !!!
А навремето имаш ли два Лумиса даваш единят на ближният !
Имаш ли два Ламигласа , то се знай и на баба да пофърга !
Имаш ли 6-7 Дайви ............

То добре че немаше де

Карида , нема значение каква е първата ти мухарка ! По-важното е да те прилъже да я ползваш с удоволствие

Аз нищо не съм казал за цените на мухарките. Единственото, което споменах и държа на него е, че когато една мухарка е евтина, не е за препоръчване да е с много снадки, защото поради качеството на материала, изработката, геометрията на конуса и прочие фактори, става съвсем уродлива - не толкова на външен вид, колкото от чисто практична гледна точка. Ако погледнем сериозните производители, ще видим, че няма многоснадкова мухарка под 300 лв. И това е ниския клас. Да не говорим, че многоснадкова въдица никога не би могла да достигне качествата на двуснадкова, дори и Господ да я направи!
По-добре евтина пръчка на две части. Другото е само удобство
п.с. Гиди завистник дрът (Павелчо!)
По-добре евтина пръчка на две части. Другото е само удобство
п.с. Гиди завистник дрът (Павелчо!)
- каридата
- учете се от него
мерси за инфото но смятам да я взема все пак ше трябва да се уча на нея.а по нататък ако се зарибя още повече ще почна да мисля за нещо по така.пък може да се укаже че не е толкова дръглива.то май до колкото знам всичко се произвежда в китай.така че гаранция никога няма.така мисля 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- Павел Иванов
- каридата
- учете се от него
да напълно си прав.имам в предвид че не е нужно пръчката да е скъпа за да е качествена.виждал съм доста качествени а лепенката да е на пълно на непозната марка.просто качеството се вижда от пръв поглед.и съм чувал че в китай ти слагат каквото и лого да пожелаеш.така че може да бъдат срещнати едни и същи пръчки но с различно лога на тях.аз лично съм виждал такива. а някой от бургас може ли да ми каже от ка де да си намеря комплект за правене на мухи.или в нета от някой магазин.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Колега, ти как разбра, че нещо е качествено, като хабер си нямаш от мухарство?каридата написа:... че не е нужно пръчката да е скъпа за да е качествена.виждал съм доста качествени а лепенката да е на пълно на непозната марка.просто качеството се вижда от пръв поглед.....
Инак няма начин нещо произвеено от Sage, G.Loomis, Redington, St. Croiх, Lamiglas, W&M... да не е качествено, па макар и най-ниския клас. Пич, качеството не е това, че безаварийно хвърляш с една пръчка. Качеството е усещане за шнура, усещане за натоварването на пръчката, усещане за положението на шнура при замахвне, усещане за борещаа се риба...бре все думата "усещане" споменавам - що ли? Колеги, вие дето говорите за евтини пръчки, ако сега имате възможност да започнете отново, ще го направите ли с мухарка за 30 лв с това, което знаете (и имате)сега? По-скоро да намразите мухарството. Моето уважение, но тези хора, които заочнаха преди 5-10 г с боклуците, предоставени от пазарната икономика и съхраниха духа на мухарството, въпреки боклука, който беше отдушник на хобито им - ЕВАЛА! Павелчо, то ще хвърлиш ли Скота, или ти Докторе - Сейджа?
Аз не хвърлям, нищо - майната му на това, с което съм почнал - вече у нас има и Sage, St. Croix, Lamiglas...който иска, да се учи с Джаксън. Важен е айдосът, за този, който е чел древногръцка философия. С ерзацтакъм - нанайси...айде,сега някой да каже, че препоръчвам скъпи въдици! Не се отказвам от нито дума! Пък който разбира и не е съгласен - дахвърли първата нимфа! За който не разбира , но е отворен - сори! Да хваща Джаксъна - той Т&Т да хване, все тая...съжалявам го! Тук нямам предвид този, който разбира, но не можа да си позволи, заради нямането си - страдам с всеки такъв колега! а и такъв ще намери начина за каквото трябва. Другите не ги съжялявам - НЕКА! Мухарствотъо не е "спорт" за Бай Хуй - то е нерщо повече. Който има очи -да види. Който няма - СОРИ (още веднъж). Пружини и кюспе ще има вингаги. И каракуда. Пък който ще да проявява нтерес към мухарския риболов... Мен лично ме боли сакса - аз съм избрал. И няма какво да се обяснявам, не дължа обяснение на никого.