яз.Ивайловград

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

boikopetev
новобранец
новобранец

Re: яз.Ивайловград

Мнение от boikopetev »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Хората от Пловдив,отишли да търсят мрежите са Рангел и още две момчета.При Рангел няма приятели,няма братовчеди,така че,Петев,спести си плюенето и нападките,с голи приказки нещата не стават !!! Ти видя ли че хората пазещи язовира отидоха и говориха с бракониерите,как реши че се познават и че пазещите са в комбина с бракониерите ???Как така от приказките на друг умник дето знае всичко си направи изводите че хората пазещи горе са приятели с бракониерите и ще си навлечеш проблем.А сега,вземи и дай на ЛС каквото знаеш за Нивата на човека от ИАРА Хасково и като си голям мъж,застани и дай показания,не ми пиши тези изтъркани фрази за анонимност,защото ако някой ти каже нещо и отидеш в полицията,Бойко ще ги разфасова полицаите от Хасково ако не си свършат работата.Така че,или казвай на човека каквото знаеш или си затваряй устата и недей да плюеш по момчетата,даващи всичко от себе си горе да има риба за такива като тебе.

Значи 1-во не съм аз човека койо се е обаждал за въжения мост и не съм видял никой да говори с който и да било, да не говоря че въобще не съм виждал проверяващи за 10-те дни в които бях на язовира.
2-ро за да имат смелостта да разпъват мрежи в 13:00 часа на брега на язовира и да те гледат 100 човека не мисля че са случайни
3-то Всичко необходимо вече съм го написал на л.с на който трябва
4-то никога няма да пусна такава тема ако това не съм го видял с очите си
Аватар
nachkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nachkata »

boikopetev написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Хората от Пловдив,отишли да търсят мрежите са Рангел и още две момчета.При Рангел няма приятели,няма братовчеди,така че,Петев,спести си плюенето и нападките,с голи приказки нещата не стават !!! Ти видя ли че хората пазещи язовира отидоха и говориха с бракониерите,как реши че се познават и че пазещите са в комбина с бракониерите ???Как така от приказките на друг умник дето знае всичко си направи изводите че хората пазещи горе са приятели с бракониерите и ще си навлечеш проблем.А сега,вземи и дай на ЛС каквото знаеш за Нивата на човека от ИАРА Хасково и като си голям мъж,застани и дай показания,не ми пиши тези изтъркани фрази за анонимност,защото ако някой ти каже нещо и отидеш в полицията,Бойко ще ги разфасова полицаите от Хасково ако не си свършат работата.Така че,или казвай на човека каквото знаеш или си затваряй устата и недей да плюеш по момчетата,даващи всичко от себе си горе да има риба за такива като тебе.

Значи 1-во не съм аз човека койо се е обаждал за въжения мост и не съм видял никой да говори с който и да било, да не говоря че въобще не съм виждал проверяващи за 10-те дни в които бях на язовира.
2-ро за да имат смелостта да разпъват мрежи в 13:00 часа на брега на язовира и да те гледат 100 човека не мисля че са случайни
3-то Всичко необходимо вече съм го написал на л.с на който трябва
4-то никога няма да пусна такава тема ако това не съм го видял с очите си
Браво на колегата за смелостта и съм на това мнение аз бях на язовира 4 дни,но никой не ни провери,да не кажа,че лодките бяха над 50 от 11.04.2012 до 14.04.2012 и никой не ги провери какво ловят,докато преди 3 години са ме проверявали на всеки риболов и са ми пускали риба с една повече.Поздрави на всички:)
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

IARA_HASKOVO написа:Уважаеми г-н Петев!
Във връзка с написаното от Вас ви моля да ни дадете малко по подробна информация:
-не сте ли вие човекът който миналата седмица на два пъти подаде информация за поставянето на мрежи до въжения мост /устието/ на яз.Ивайловград.Ако да - не забелязахте ли, че и двата пъти пристигнаха лодки които да търсят мрежите.Единия път бяха сътрудници от Пловдив, а втория път от Хасково.Защо сътрудници - защото нямаше друг начин да реагираме по бързо.Така че нямаше как да се познават с тези, които са пуснали мрежите.Само, че мрежи не бяха открити.
-на коя дата и в колко часа се случи това?
-в кой район на язовира?
-всичките ли пет човека поставяха мрежите?
-с лодка ли бяха и колко човека бяха в лодката?
По служебен път ще изискам от съответното РПУ да бъде издирен собственникът на автомобила и придружаващите го лица на посочената от вас дата и час.Ще им изпратя покани да се явят в ТЗ РК гр.Хасково за съставяне на АКТ.
Само, че Вие трябва да ми станете свидетел.Надявам се, че това не ви притеснява.
Моля да ми оставите телефон за връзка за да ви уведомим за датата за съставяне на АКТ.
Що се касае за тези с лодките дето ловят бели риби: нека всички които пишат в този форум си помислят от коя категория са.За съжаление повече от 50% от любителите риболовци гледат да си напълнят торбите.
д-р Милчев
Уважаеми д-р Милчев:
Похвално е регистрирането ви тук, както и участите в зададените теми.Имам към вас няколко въпроса;
1.Сътрудниците от Пловдив имат ли договори с вас, па макар и за непълен работен ден.
2.Имат ли права като актосъставители
3.Имате ли на щат юристконсулт
Последния ми въпрос е актуален, защото даже да изискате регистрацията на въпросния автомобил, при съставянета на акта за административно нарушение, трябва да посочите кой е актосъставител, който евентуално ще ви представлява в съда, както и кое точно от въпросните лица е извършило нарушението.
Един съвет ако мога си позволя такъв.При офомянето на акта,и при описанието на нарушението цитирайте че има нанесена ВРЕДА , защото вече при обжалване на НП, преценката не е обективна, а субективна.Може да се окаже че така записаното нарушение е маловажно.
:wink:
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
IARA_HASKOVO
новобранец
новобранец

Мнение от IARA_HASKOVO »

Уважаеми г-н Петев
Накратко на Вашите въпроси:
1.Няколко човека от риболовно сдружение"Св.Никола" от гр.Пловдив имат карти на сътрудници.
2.Сътрудниците не са служители на ИАРА,за да за да имат договори за пълен или непълен работен ден.
3.Нямат права на актосъставители.
4.В секторите нямаме юристи.
Оставам с впечатление от съветите,които ми давате,че не сте много на ясно с административно-наказателната дейност.Д-р Милчев
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

IARA_HASKOVO написа:Уважаеми г-н Петев
Накратко на Вашите въпроси:
1.Няколко човека от риболовно сдружение"Св.Никола" от гр.Пловдив имат карти на сътрудници.
2.Сътрудниците не са служители на ИАРА,за да за да имат договори за пълен или непълен работен ден.
3.Нямат права на актосъставители.
4.В секторите нямаме юристи.
Оставам с впечатление от съветите,които ми давате,че не сте много на ясно с административно-наказателната дейност.Д-р Милчев
Д-р Милчев, относно съветите които ви давам, ви ги споделям от личен опит.Преценката на съдията водещ делото не е обективна.Незнам, може и в Хасково да са по запознати.
Поне няколко мои НП, са падали в съда по преценка на съдията - маловажни/не е нанесена вреда/.Не искам да ви се бъркам в работата.Съкращението пред името ви,ми е достатъчно за да имам уважение към вас.Просто си позволих съвет. :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
IARA_HASKOVO
новобранец
новобранец

Мнение от IARA_HASKOVO »

Уважаеми г-н Тонев
Нямам намерение да Ви засегна.Моля да не се обиждате.Само,че за да запиша в НП,че има нанесена вреда трябва да има улов на риба и свидетели,кои
то да потвърдят това.
Д-р Милчев
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

IARA_HASKOVO написа:Уважаеми г-н Тонев
Нямам намерение да Ви засегна.Моля да не се обиждате.Само,че за да запиша в НП,че има нанесена вреда трябва да има улов на риба и свидетели,кои
то да потвърдят това.
Д-р Милчев
Е,то сам само в тоалетната се влиза.Екипите ви са по двама души най малко.Единия е актосъставител,а другия е свидетел.Още повече, че вече и снимки със дата и час, също се приемат за доказателство.Нарочно ви дърпам в разговор, за да се види, че четете форума и отговаряте на питания.
Сега ще ви задам поредния въпрос;
Как осъществявате контрола над рибарите практикуващи тролинг ?
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Антон Тонев:
Как осъществявате контрола над рибарите практикуващи тролинг ?
Тролинга по начало е морска дисциплина... за големи пространства.Не е баш любителски риболов...
Да се забрани - и да се разреши само за няколкото най-най-големи язовира.
Че почнаха да тролят и из селските гьолове.Какво "тролят" и какво става
покрай това тролене - те си знаят.
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Не е баш любителски щото постоянно закачаш разни мрежи с които са опасани родните ни язовири.Набирай на ръце километри мрежи,после режи като ненормалник и освобождавай рибата в тях,след това айде на брега да гориш и така обикновенно минава нашият риболов на тролинг.Ето това правиме повечето тролингисти да не се чудите! :idea: :idea: :idea:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

valkata34,
Сигурно е както казваш, то и аз май малко пресолих манджата...
Но - разликата между тролингисти и въдичари (риболовци) е огромна.
Класически риболовец:
В едната ръка пръчка (спининг, мухарка), на гърба преметнал кошче за уловените рибки,
разхождащ се волно по брега повече за удоволствие... почивка сред природата...
Или другата класика: заметнал 2-3 въдици и кротко клекнал до тях с надеждата нещо да клъвне - почивка сред природата...
Тролингист:
Мощен джип или кола, помъкнал каравана, колесар,лодка със 100 коня двигател, сонар.Разпънал шатра и изпотъпкал всичко наколо.Мощен рев на мотори из язовира докато застане на позиция...Хвърлил за всичкото това отиване/връщане една заплата, с надеждата да улови мазния, лигавия, голия, голям....ъъъъъ СОМ.Обикновенно Дуки, и пак и пак....
----------------------------------------
Разликата е огромна.Коментарите са излишни.Вие сте риболовци, колкото аз съм трамвай... па може и да съм ?? :D
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

Pedro написа: Тролингист:
Мощен джип или кола, помъкнал каравана, колесар,лодка със 100 коня двигател, сонар.Разпънал шатра и изпотъпкал всичко наколо.Мощен рев на мотори из язовира докато застане на позиция...Хвърлил за всичкото това отиване/връщане една заплата, с надеждата да улови мазния, лигавия, голия, голям....ъъъъъ СОМ.Обикновенно Дуки, и пак и пак....
----------------------------------------
Разликата е огромна.Коментарите са излишни.Вие сте риболовци, колкото аз съм трамвай... па може и да съм ?? :D
:shock: Айде, още един разбирач се пръкна... Що ли не ми се спори с такива "капацитети" и да си пия биричката на спокойствие :evil: .
Абе хора, що не се образовате първо в дадена област, преди да решите да изказвате "компетентни" мнения, а :?: :!:
Или ти си поредния интригант във форума?
Последно промяна от Joro_PZ на Съб Апр 28, 2012 1:39 pm, променено общо 1 път.
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

колега не се ядосвай
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Както казва renvan3 :
колега не се ядосвай
Не може да се изрази лично мнение - веднага интригант.
Просто "щракнах" с апаратчето 3 пъти и направих 3 "снимки"... на риболовци.
Ако нещо съм излъгал - да пукна, както казваше една циганка...
Аватар
renvan3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от renvan3 »

може да изразяваш мнение но защо се ядосваш.
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

Pedro написа:Както казва renvan3 :
колега не се ядосвай
Не може да се изрази лично мнение - веднага интригант.
Просто "щракнах" с апаратчето 3 пъти и направих 3 "снимки"... на риболовци.
Ако нещо съм излъгал - да пукна, както казваше една циганка...
Първо, никъде не видях снимки в горните ти постове :!: . Ако имаш такива, пусни ги да видим за какво става въпрос (най-добре в отделна тема).
Второ, като ще изразяваш мнение, поне се запознай малко от малко с материята, защото от това, което си писал за тролинга и практикуващите го, личи абсолютната ти некомпетентност за този вид риболов. Още повече, като го приравняваш към бракониерството, създаваш сигурни предпоставки за интриги.
Трето, на мен също не ми допадат някои начини на риболов, но не съм тръгнал да ги отричам и анатемосвам.
И четвърто, ако не можеш в момента да си позволиш да ловиш на тролинг, помоли някой колега, да те вземе със себе си на един-два излета и след това ще чакам да споделиш мнение :wink: .

Айде жив и здрав и по-полека с класификациите и заключенията, които правиш!
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”