Има надежда за рибите,,,

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: Има надежда за рибите,,,

Мнение от pacho69 »

Темата е интересна, аз съм твърдо ЗА ИАРА да си вършат работата. Проверяващи имаше и по Тунджата. Само, че там се разигра следната ситуация:

Идва представител на ИАРА с едно моторче, огледа се ослуша се, вдигна телефона и се развика
"Колега, аз сънм на Шаново на пресевните, има 2-3 коли, 2 джипа, една лодка и една палатка, обади се на Тодор да дойде групата с джипа, а аз отивам към Дъбово, да видя там какво става"
Та този разговор сигурно го чуха и в Казанлък. Мангалите се ометоха точно за 10 минути, на гьола явно останахме само тези с редовните билети...
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Това е била идеята,да ги сплаши........сигурно телефона му даже не е бил включен)))))
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

ringo написа:Това е била идеята,да ги сплаши........сигурно телефона му даже не е бил включен)))))
Е тогава какъв е кяра от келепира, като няма файда? Или ще проверяват, като хората или да не се излагат. Бай мангал глобен не съм видял, ама виж на някой БГ завалия да му счиупят прътите явно е истина...
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

kesh написа:Добре, бе. Изтекъл ми е преди 1 седмица билета примерно. И трябва да ми счупят въдиците ли? Съгласен съм напълно да ги изземат и напишат акт. При плащане на акта и изкарване на билета да ми ги върнат БЕЗ ДРАСКОТИНКА по тях, както е и по закон!
В тоя ред на мисли:Изтекъл ми билета преди 2 години.И трябва да ми палят мрежите ли?Съгласен съм да ми ги изземат и напишат акт.При плащане на акта и азкарване на билета да ми ги върнат БЕЗ ДРАСКОТИНКА по тях,както е по закон!
Колега,не се излагай!И вчера да ти е изтекъл билета,вече си бракониер.Извади си билет па заповядай.

ПП:И като те спре КАТ,ако всичко ти е наред,няма да ти пука какво биха ти направили ако беше в нарушение.
Изображение
Изображение
boikopetev
новобранец
новобранец

Мнение от boikopetev »

kesh написа: Благодарности на ИАРА... пълни боклуци, аз не признавам никой от тия!
сигурно са такива за бракониерите...
Кои не са боклуци бе колега?
Мрежарите?
Трябва да има контрол. Щом са тарикати значи имат пари за нови пръчки, а щом нямат 26 лв за билет значи са клошари и като са виновни трябва да си мълчат. Като даде пример за полицаите и за колите тебе като те спрат що не пробваш да им се направиш на ербап да видиш кво ще стане.
Аватар
deljan
новобранец
новобранец

Мнение от deljan »

Четох , четох , всичките коментари по темата ги изчетох и това което разбрах е , че няма двама човека с едно мнение . Всеки говори това което му изнася по-добре в момента . Ама тя на нас вечно държавата ни е виновна - полицейска била , престъпна била -мене ако питате типично африканска си е но това е друга тема . Аз не подкрепям работата на ИАРА , защото е крайно не достатъчна и по-скоро се прави да е колкото може по-показно , но не и кой знае колко ефективна тяхната работа . Един вид хвърляне на прах в очите на хората . Знаете ли колко обезрибени реки знам точно защото ИАРА си вършат ама многоооо добре работата (поне една от тия реки е уж целогодишно забранена ). Моето мнение е следното : контрола трябва да бъде много , много по строг , билетите трябва да бъдат по скъпи ( но и да се знае за какво точно се използват парите ) и на всеки престъпник , казвам престъпник защото бракониерите не са нещо различно , да бъдат съставяни глоби , да бъде конфискувано и унищожавано рибарското оборудване ама така показно така , че на всеки честен рибар кеф да му направи .

Хората съвсем забравиха , че природата трябва да се уважава , да се поддържа и да се пази . Чудя се какво още да кажа , но нещата които ми идват на ум не са особено подходящи за форума за това ще си ги запазя за лично ползване . :)

Поздрави на всеки , които не мисли само за не наядения си зад**к .
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

naskobo написа:
kesh написа:... Кви са тия, че да ми чупят моето си имущество?
Въдицата на човек без билет е бракониерско приспособление, еднозначно с мрежата! Средствата за бракониерски улов се конфискуват и/или унижожават, съгласно закона! Мисля, че поне тук не трябва да има адвокати на бракониерите, а пълно съдействие на държавните органи, които за пръв път от поне 20 г. са се поразмърдали срещу тази напаст :!:
човека дори с без билет , акта му е 20-50 лв и с една въдица , за мен не е бракониер стига да си лови мерни риби , бил е без билет , ще си плати за това и следващия път ще има.
А тея чиновничета дето гонят тея по брега за билети и се правят на мъже и колко са велики облечени във власт , да ходят да гонят мрежарите. На всеки язовир ги има ма никой не ги гони , чат пат веднаж в месеца вдигнат шум , че са хванали мрежи да има за пред хората.
Как може на Сопот да минават постояно с котва и да търсят мрежи , а на другите вятар работа
boikopetev написа:
kesh написа: Благодарности на ИАРА... пълни боклуци, аз не признавам никой от тия!
сигурно са такива за бракониерите...
Кои не са боклуци бе колега?
Мрежарите?
Трябва да има контрол. Щом са тарикати значи имат пари за нови пръчки, а щом нямат 26 лв за билет значи са клошари и като са виновни трябва да си мълчат. Като даде пример за полицаите и за колите тебе като те спрат що не пробваш да им се направиш на ербап да видиш кво ще стане.
Колега аз съм на 90 % сигурен , че са били на някой пенсионер или на някое лапе . щото нямаше да посмеят да трошат пръти на някой мутри дето са 2-3 ма за риба ??!!

В България го отнася все дребните, а не тея дето трябва.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Dimy написа:човека дори с без билет , акта му е 20-50 лв и с една въдица , за мен не е бракониер стига да си лови мерни риби ,
Колега, това му е хубавото на закона( добър или лош), че не е според теб, мен или който и да е :!: Закона си е закон и според него риболова без билет е бракониерство :!: Това, че има по-тежки форми на бракониерство, не значи, че ИАРА трябва да си затваря очите пред това най-масово нарушение. И то при такава ниска такса- само 25 лв., по-евтино от еднодневното разрешение в страните на които завиждаме, че имат риба. И с тези 25 левчета, трябва да се зарибява, да се издържа администрацията на ИАРА, че да бъдат и мотивирани и професионални :?: :!:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Колега проблема не е в тея 25 лева и едната въдица . Проблема е , че с тея пари нищо не правят и не си гледат работата . Виж какво става и кой зарибява !

Има си държане и държане при проверката , голяма част от проверяващите органи не само иара , а и другите се държът изключително нагло , заяждат се и са се самозабравили , че някой им е дал малко повече власт.

В чужбина също има пропроверяващи ма държанието им е корено различно от на наще.

И аз няма да мрънкам ако изчистят язовирите от мрежите и ги видя санкционирани , ма се сагласете , че оня ден пред нас разпъват мрежи и нищо , а днес ми чупят въдицат за без билет !!!

Това като с винетките , удрям в дупка режа гума - пишат ми акт за не саобразена скорост !!!???
Проблем с агресивно бездомно куче на улицата , викам полиция , ааа това не е наша работа / а на кои е ??? /

Просто в България всичко е изкривено както казах мачкаме малките , щото големите може да ни напляскат !!!

А относно закона колега има си адвокати за тая работа ;-) и много сладко се съдят дървавни служители има се ред закончета ;-)))

Пак казвам законите трябва да са за всички и за 2-те страни .
вижте какво стана бутнаха на рибарите къщите -било назакони , а мангалските гета никой не ги пипа . На яз Искър бутнаха един гараж / в последствие законен се оказа / на 200м от водата ма камелот седи ?!
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Да кажа и аз, Наскоро случайно на съвместен риболов на местна река се запознах със инспектор от местната ИАРА.От дума на дума човека разкри, че е инспектор и в свободното си време е и любител риболовец.Аз веднага го атакувах с безобразията на бракониерите, с които той се съгласи безусловно ,но не точно.Ще се опитам в няколко точки да изясня някои неща от разговора.
Негови отговори на моите въпроси.
1 много заблуждаващи сигнали от бракониери или техни съмишленици.
много често се обаждат няколко "колеги" за неправомерни действия на даден водоем. Ние отиваме, съответно водоема или маршрута е трудно достъпен, но сме там и не установяваме нарушене?През това време реалните нарушители са действали на съвсем друг на около 100км. водоем!Потвърдено от други сигнали!
2 техниката ни е стара и лимита ограничен!
3 дори предадени 5 сигнала от 112, сигурни ли сме, че не е подаден от съучастници на бракониера И НЕГОВИ СЪМИШЛЕНИЦИ за заблуда ? и той да действа на друго място?
4 много съвестни риболовци-хора с въжможности ни предлагат съдействие. Да, те притежават добра техника, високопроходими и надеждни автомобили, мощни и бързи лодки и т.н.
Ние нямаме право по закон да приемем помощ от граждани! Ще стане както с полицията -спонсорство но от кой? Дали пък Бракониер или бъдещ такъв не дава съдействие?
5 при доказано бракониерство на яз.БАТАК по сигнал извадихме мрежа с уловени шарани между 20-23кг.Изчакахме кой ще вади мрежата и го хванахме на местопрестъплението, съответно акт и конфискуване на лодката и автомобила!
И ТАКА НЯКОЛКО ПЪТИ, дори ни заплашваха с оръжие, документирано със снимки, но в съда не е доказателство, даже и пълнометражен филм?
6 На делото в ПЕЩЕРСКИ окръжен съд под който е юрисдикцията на "батак" се оказа, че човека случайно си правил разходка в 04:46ч. и "случайно му се закачила мрежа с риба за лодката?И Т.Н. Та накрая му се извинихме и върнахме имуществото с изключение на мрежата.Вече няколко дела с не(ИЗВЕСТЕН) извършител губим в ПЕЩЕРСКИ ОКРЪЖЕН (ЧАСТЕН)СЪД.
7 ако направим по-сериозна акция - ни обвинявате в превишаване на права? Ако пишем акт срещу не"известен" извършител-питайте съда!
много често ни заплашват и дори с полицейско присъствие , бракониерите са нагли! Ще се радваме единствено на подкрепа(физическа) от съвестни риболовци - колеги.
Разменихме си телефоните и накрая Го уведомих,че може част от разговора да го споделя със съфорумци, човека се съгласи без да споменавам името му. Ако някой се интересува повече може да ми даде номерата на делата заведени в съда и всеки да провери за резултата.
накрая стигнахме до извода за създаване на сдружение на легитимните(честните)риболовци по примера на ДОТ при соц. лагера ДОТ-(Доброволен отряд на трудещите се) които бяха доброволни сътрудници към КАТ.Нещо като ДОР(доброволен отряд на риболовците), които нямат право да съставят актове, но при констатирано нарушение и обаждане съобщават ПИН кода си и сигнала е 100%реален.НО тва е опасно! през 1992г доц.Цветанов Го предложи като метод за създаване на гражзанска организация "ЩИТ" за противодействие на мутрите и....Го намериха "самоубит+ на Витоша.
Последно промяна от kodek на Вто Апр 17, 2012 7:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Dimy написа:.......Пак казвам законите трябва да са за всички и за 2-те страни .
вижте какво стана бутнаха на рибарите къщите -било назакони , а мангалските гета никой не ги пипа . На яз Искър бутнаха един гараж / в последствие законен се оказа / на 200м от водата ма камелот седи ?!
Изображение
Да,уважаеми колеги! За съжаление това е България............
Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mr.washinkton »

Всеки който не спазва закона трябва да си носи отговорноста, без никакви конпромиси. Ако ли не, циганска и мизерна държава.
Според мен, проверяващите трябва да обикалят с полицаи, и не само за билети и брой пръчки, трябва да има и хайки за мрежи и ток постоянно.
Преди да влезна в казармата се бяхме събрали приятели на един язовир, всеки беше взел въдици но никой не ги използваше, и тези които влизахме в казармата бяхме без билети. Дойде проверка, и взеха въдиците на тези без билети.Понеже бях взел въдиците на баща ми казаха и той с мен в управлението на другия ден. Един час конско, 50лв акт ,Баща ми беше почервенял от яд и срам.
Имаше контрол- имаше и риба- имаше и поведение.
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Чета , чета темата и извода е един и да си чешем езиците файда няма, мангала си лови без да плаща, мрежарите си опъват мрежите, на ИАРА им дреме на оназ работа какво става по язовирите, 112 отчитат дейност.... по - добре я заключете таз тема, че комай само се дразним един друг. И още нещо - в болшинството случаи ИАРА идват с частни автомобили, крият се, като мишоци....
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

ааа днес ги видях с нивата и лодка отгоре по пътя София -Самоков посока Самоков
дано са я топнали във водата :-)

повече няма да коментирам по темата ;-P
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Не само въдиците а и чутурите трябва да им чупят .Келеви защитници .Мисля ,че този инспектор го е споделил много точно .Такава е сетуацията а и угодия за никой няма . :evil: :evil: :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”