Пазарджик добра новина

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Пазарджик добра новина

Мнение от dobrin_dinev »

Кодек,на Микрото на Пясъчник не може да се ходи с билет,какъвто и да е!Такса 10 лв.за всички!
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

някои знае ли с какъв статут са тия ЛРД Сокол
държавни ли са частни ли са :)
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

batlar написа:някои знае ли с какъв статут са тия ЛРД Сокол
държавни ли са частни ли са :)
"Класификация "Организации и дружества с нестопанска цел" съдържа сред вписванията за град Пловдив фирма ЛОВНО-РИБАРСКО ДРУЖЕСТВО СОКОЛ. Ще се свържете най-лесно с ЛОВНО-РИБАРСКО ДРУЖЕСТВО СОКОЛ на телефон 032 950 048." и т.н. за всяко дружество.
Преди беше 1 национално сдружение на ловците и риболовците в България - "сокол", после някой реши да се раздели на регионални дружества с цел оптимизиране на разходите,като всяка община е длъжна или при възможност да предостави водоем за ползване от дружеството, като дружеството заплаща съответна такса на общината.Самото сдружение се грижи за водоема и поема всички разходи по охрана, зарибяване,контрол и т.н.Няма държавно участие ,но дружеството не е частна собственост на никой.Членовете на дружеството избират председател и управителен съвет за определен период, след това на общо събрание се прави нов избор.
Кодек,на Микрото на Пясъчник не може да се ходи с билет,какъвто и да е!Такса 10 лв.за всички!
Разбрах го от теб вчера и попитах за това, явно е ,че микрото е отстъпено на частен арендатор, който ще заплаща такса , но на кого?на общината или на дружеството?за нас е без значение.Следователно ЛРД сокол-Пловдив остава без водоем и споразумението за пловдивски членове да дойдат при нас -отпада.
П.С. Аз не съм член на управителния съвет, предлагат ми няколко пъти-отказвам, защото отказах да стана ловец, пък дружеството е ловно-рибарско и се обсъждат и ловни теми, по които аз не съм компетентен.(просто не ме влече лова).
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

А на малкия гиол може ли да се лови че в събота мисля да го посетя ?
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

rock_children написа:А на малкия гиол може ли да се лови че в събота мисля да го посетя ?
Не, малкия гьол не е под юрисдикцията на ЛРД, Там отговаряш пред ИАРА за бракониерство през законова забрана на улов на пролетно размножаващи се видове риба.Забраната за всички останали водоеми и реки си важи с пълна сила!
Колеги-дайте да не хитруваме!Аз също мисля през почивните дни да обиколя водоема и ако забележа нередности - ще има санкции.Всички се оплакваме от бракониерски постъпки Няма да се толерира никой, нарушил забраната!
(било малкия гьол,било перето или канала сързващ водоемите)!
Да бъдем благодарни на шефа на ИАРА-Падарджик Стоян Лазаров, тази година се застъпи за нас(риболовците) пред министерството и успя да разреши 5 водоема през забраната.миналата година бяха 2.С баластиера звъничево стават 6, какво повече да искаме?Ми то остана забранена само река марица, и нея ли да искаме за риболов през забраната?
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Някой знае ли кога ще се проведе състезанието на Звъничево тази година ? И успешно откриване на новия риболовен сезон !
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Билета за Големия Звъник от дата до дата ли се издава или е за календарна година?
гледам, че все още не е замръзнал, та може да си извадя едно билетче...
Благодаря!
Изображение
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

От дата до дата колега ;)
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Специално за Звьника е за календарна година.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Да, наистина за Звъника е за календарна година... Днес си изкарах карта на дружството и още в събота мисля да сефтосам гьола :partyman:
Изображение
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

Мнение от andonlov »

СЛРД 'СОКОЛ 1893' ПАЗАРДЖИК СЕ ВКЛ'Ю'ЧВА В КАМПАНИЯТА ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН.
КАНИМ ВСИЧКИ НА 20.04.2013Г. ОТ 10.00ЧАСА НА ВОДОЕМА ДО СЕЛО ЗВЪНИЧЕВО.
Изображение
nonkos
новобранец
новобранец

Мнение от nonkos »

Здравейте колеги и честит празник! Искам да попитам и аз за този водоем от Панагюрище съм ,а около нас няма къде да се отиде през забраната с членката карта от нашето дружество мога ли да риболовствам при вас като си имам билет и от ИАРА? Пояснете къде се намират при вас разрешените водоеми?
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

ми единия е до село бошуля другия до динката за другите и билет от лдр сокол ти трябва
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”