Съвет за медиум фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет за медиум фидер

Мнение от Калин–Стоянов »

С.Върбанов написа:
Дали съм виждал кои ? MAP в момента нямат лоша пръчка от новата им серия и не е нужно да съм ги виждал за да го твърдя ! Говоря за серията F1 и STI - там няма цени близки с 80лири !
Има, има...

Знам каква е цената по-принцип около 150 паунда :idea:
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Ползвам фидер на Гарболино повече от две години. Garbolino Super G fider 3,9м. Ако този който гледаш поне малко прилича на него, взимай без колебание. Уникална пръчка за затворен водоем. Лека, мощна, чувствителна и здрава пръчка.
За реки ,особено с повече растителност по брега ползвам 3,6 филстарски, и той на моменти ми идва дълъг.
Избора ти би трябвало да се определя от това къде ще го ползваш приоритетно. Лично мнение - 3,6 сякаш е по-универсална дължина.
киката
новобранец
новобранец

Мнение от киката »

Вече съм сигурен за дължината 3.6m,сега само трябва да се уточня със себеси за марката .
Мерси на всички за съветите :smt023
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Незнам, ама аз от както взех тоя Shimano BeastMaster Multi Feeder BX MMFDR 335-366cm - 217g. за "нищо" на света не го сменям, хем пикер хем кастинг, нем си пасна с 290гр. макара , абе с лекота ловя и такива по 15кг и уклей.
Гъне се до дръжката и с късата част с 0,5оZ си мятам 60гр без проблем на 50м. при това горе долу точно. Влакното което мога да ползвам с него е макс 0,18мм но ловя и с 0,08 нанофил. Фидера се справя перфектно и като пелет ваглер с 4 оZ.
киката написа:Вече съм сигурен за дължината 3.6m,сега само трябва да се уточня със себеси за марката .
Мерси на всички за съветите :smt023
Под 4000 не падай, ако е Дайва нали 3500, но гледай да е лека да не губиш от кефа.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

колеги ,закупух фидер Daiwa Aqualite Feeder 11/13ft , който е комбинирания модел с удължителя от 3.30 и 3.90м. модела е последния в таблицата долу:

http://www.daiwashop.co.uk/store/daiwa-aqualite-feeder

пръчката е много финна ,стегната с тегло 258гр.на 3.90м с удължителя.според вас дали ще е подходяща за р.Янтра или Дунава ,понеже съм свикнал с по груби сопи , този ми се стува много финна пръчка ,дали ще може да мятам с него 60грамови кошници, без да ме е страх че ще се счупи.в сайта на дайва го дават че е подходящ и за големи реки и строят му спомага за достигане на голяма дистанция с карбоновия връх 3 оза.
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

мятай смело затова е направен -нежен за да е чуствителен
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

върховете са му 3.2мм , много тънки ми се виждат ,няма да го тваря с повече от 40-50 гр кошници ,щото аз като ги натъпча за реката яко те стават 80-90 гр. иначе за язовири или места с по слабо течение ще е перфектен
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

гледай да са 60-70гр. пълни иначе ти трябва връх 4оз -захранвай с ракета едно петно и после с фидера само подхранва мисля че ще ти е идеално
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

аз имам стъклопластов връх около 5 оза , но ме е страх че не върха ще се счупи а секцията дето влиза върха , с тежките кошници, щото фидера според мен си е медиум
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

няма се счупи
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”