Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Лодка за захранка-почти готова
Модератор: emo vasilev
Re: Лодка за захранка-почти готова
Днес успях да скокна до езерото за едно филмче...
http://www.youtube.com/watch?v=v6n-j5OA ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=v6n-j5OA ... e=youtu.be
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
На гладка вода е с чудесно поведение. Поздравления за изработката!!!
Интересно би било поведението и при вятър и вълни.Ако случиш на такива условия,пусни клипче.
Интересно би било поведението и при вятър и вълни.Ако случиш на такива условия,пусни клипче.
При първа възможност ще го направя.gogibo написа:На гладка вода е с чудесно поведение. Поздравления за изработката!!!
Обърнахте ли внимание колко е шумна

Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Николко!elbosi написа: Обърнахте ли внимание колко е шумна

Верно е уникаклна колега, респект.
Тази е следващата по ред,малко по дълга,с нормален винт.Апаратурата вече е тествана и на 1000 метра,а накрая си намерих и подходящия мотор-2,2 ампера/натоварена/.Ако намеря време скоро ще я завърша.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- сериозен играч
Очакваме да видим следващата лодка как се представя 

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Намерих малко време да понапредна,чакам доставката на някои части и ще направя клипче на вода.Тази наистина стана доста бърза и стабилна.
Моля,ако някой види нещо за промяна,...има още време
http://www.youtube.com/watch?v=X_RT8Zg3 ... e=youtu.be
Много се извинявам за лошото качество на видеото,но е от телефон че стана набързо.Принципно чакам още части,като мониторче за волтажа и ампеража на акумулатора и мотора,устройство за дистанционно включване на фара и др.такива,но общо взето е позавършена.
Много се извинявам за лошото качество на видеото,но е от телефон че стана набързо.Принципно чакам още части,като мониторче за волтажа и ампеража на акумулатора и мотора,устройство за дистанционно включване на фара и др.такива,но общо взето е позавършена.
Колега elbosi, понеже казваш че си тествал RC-то на 1000метра, кой от двата модела на хоби кинг ползваш: HK-T6A-M1 или HK-T6A-M2?
Прави ми впечатление че не ползваш охлаждане на ел.мотора. Какъв модел е ел.мотора? Не загрява ли при по-продължителна употреба?
И ако още не си се отказал от идеята да направиш няколко корпуса, дай някаква оферта за корпуса с нормалния винт с контейнерите за захранка и мрежичката за защита на винта, може и на ЛС.
Прави ми впечатление че не ползваш охлаждане на ел.мотора. Какъв модел е ел.мотора? Не загрява ли при по-продължителна употреба?
И ако още не си се отказал от идеята да направиш няколко корпуса, дай някаква оферта за корпуса с нормалния винт с контейнерите за захранка и мрежичката за защита на винта, може и на ЛС.
Принципно двата предавателя са еднакви,разликата между МОД 1 и МОД 2 е тази че при МОД 1 лостчето за газта е от дясно,просто въпрос на предпочитания,важно е за бързите моделчета.Ако имаш някой лев повече бих ти препоръчал тази
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... rnigy.html
Доста по добра е и работи с 4 АА акумулаторчета но и другата не е зле,аз си поръчах тази, защото тази от линка я нямаше в момента на склад.Моторчето е от вентилатор за парно на автомобил.Разхождаш се до автоморгата с мултицета за да избереш най икономичния,сменяш четки почистваш и си готов.Това са нискооборотни мотори предвидени за продължителна работа.Този който съм поставил при тестовете,мисля че беше август,след час и нещо непрекъсната разходка из езерото беше загрял до около 45-6 градуса.Струва ми се че мотори от типа RS 540 и550 са по подходящи за спортни а не за товарни лодки заради високите обороти и високата консумация при товар.
Доста по добра е и работи с 4 АА акумулаторчета но и другата не е зле,аз си поръчах тази, защото тази от линка я нямаше в момента на склад.Моторчето е от вентилатор за парно на автомобил.Разхождаш се до автоморгата с мултицета за да избереш най икономичния,сменяш четки почистваш и си готов.Това са нискооборотни мотори предвидени за продължителна работа.Този който съм поставил при тестовете,мисля че беше август,след час и нещо непрекъсната разходка из езерото беше загрял до около 45-6 градуса.Струва ми се че мотори от типа RS 540 и550 са по подходящи за спортни а не за товарни лодки заради високите обороти и високата консумация при товар.
-
- научил се да хвърля
Колега elbosi имаш ЛС
Модела на Turnigy който предлагаш, със същата мощност на трансмитера ли е, тествал ли си го дали покрива диапазон от 250-300 метра?elbosi написа:Принципно двата предавателя са еднакви,разликата между МОД 1 и МОД 2 е тази че при МОД 1 лостчето за газта е от дясно,просто въпрос на предпочитания,важно е за бързите моделчета.Ако имаш някой лев повече бих ти препоръчал тази
Почти всички трансмитери работещи на 2,4 Гигахерца са с обхват 1000м+,това + означава че не са изпробвани на повече,защото няма смисъл.Кой си гледа модела с тесноъгълна оптика
Не се притеснявай,вече май никой не произвежда апаратури с малък обхват.