Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

1 билет, колко въдици?
Модератор: sapuna
Re: 1 билет, колко въдици?
Зависи на какъв проверяващ ще попаднеш.
Преди около месец отиваме за риба на Крапец и там установяваме,че белия е останал в хладилника и имаме от предния ден само какавиди и 20-30 живи.Понеже съм използвал бира-жената се върна да ги вземе и в това време минава проверка а билетите в колата.Единия проверяващ пишеше акт за 4та въдица на колега а другия ми каза да извадя такъмите от водата "нашите бяха 5".Всичко си беше законно,само дето в момента бях без билет заради забравените червеи и ако представителят на ИАРА беше стриктен-отнасях си акта като куче кокал.
Преди около месец отиваме за риба на Крапец и там установяваме,че белия е останал в хладилника и имаме от предния ден само какавиди и 20-30 живи.Понеже съм използвал бира-жената се върна да ги вземе и в това време минава проверка а билетите в колата.Единия проверяващ пишеше акт за 4та въдица на колега а другия ми каза да извадя такъмите от водата "нашите бяха 5".Всичко си беше законно,само дето в момента бях без билет заради забравените червеи и ако представителят на ИАРА беше стриктен-отнасях си акта като куче кокал.
Vid ,ако се спазват стриктно точката и буквата на закона,жена ти без билет извършва любителски риболов,следователно е в нарушение и трябва да бъде санкционирана!
Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
2) Билетът за любителски риболов е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.
Чл. 64. (Изм. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Който извършва любителски риболов без билет за любителски риболов в нарушение на чл. 22, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.

Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
2) Билетът за любителски риболов е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.
Чл. 64. (Изм. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Който извършва любителски риболов без билет за любителски риболов в нарушение на чл. 22, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега,на 10 годишния ти син му се полага риболовен билет.И ако попаднеш на стриктен проверяващ ще ти напише акт най-малкото заради мързела,че не си му извадил билет и да си лови без да се притеснява.Ето това е смешно,а не ние с нашите "неуместни" шеги и коментари.Колегата Vid е задал въпрос и колегите са му отговорили как стоят нещата.Не разбрахте ли,че ако всичко ви е изрядно,няма кой да ви закача,а ако сте в нарушение - има си тарифа за съответното нарушение.Доколкото познавам Vid от постовете му,за него и дума не може да става за бракониерство,но ако попадне в такава ситуация,ще го глобят като нищо.nemalabavo написа:.....все едно на 10 годишния ми син да му дам да мята с някоя пръчка и ИАРА да ми искат билет за него.Смешно е ,както и вие с вашите неуместни шеги и коментари !
Поздрави на всички!

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Всеки си чете-тълкува закона ,както му е угодно.
Бях свидетел на не една такава случка...
А органите едни и същи
В единия случай ,колегата с билет,подава за малко, директен телескоп4 м,на пичага ,който като мене беше да поплува у реката,за да си запали цигарата.
Ония органи,тичат ,ша минат през децата и през мен,краката ша си шчупят,за да уловят действащия в случая пич.
Той вика,,-Въдицата не е моя,а на човека ...
О ония-,,Ти си действащ,,
После,другия случай
Пичага с жена си,послали одеало,седнали,пича си пие бирата,пак с един директен-търгат уклей,пича подава сопата на момата,да си запали цигарата и ония,майко... като се истираха,
-ба дур,ба стой-действаща-ша пишим.
И я орисуваха жената
Нямам думи...
Бях свидетел на не една такава случка...
А органите едни и същи
В единия случай ,колегата с билет,подава за малко, директен телескоп4 м,на пичага ,който като мене беше да поплува у реката,за да си запали цигарата.
Ония органи,тичат ,ша минат през децата и през мен,краката ша си шчупят,за да уловят действащия в случая пич.
Той вика,,-Въдицата не е моя,а на човека ...
О ония-,,Ти си действащ,,
После,другия случай
Пичага с жена си,послали одеало,седнали,пича си пие бирата,пак с един директен-търгат уклей,пича подава сопата на момата,да си запали цигарата и ония,майко... като се истираха,
-ба дур,ба стой-действаща-ша пишим.
И я орисуваха жената
Нямам думи...

Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Май законите си ги четем както дявола чете евангелието, на кой как му е угодно и то не само с тоз за рибарството е така
поздрави и наслука на всички

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
bobo_33333 , ако съответният "пичага" е толкоз вързан в ръцете та не може да си запали цигарата докато въдицата му е във водата я вади от там , поставя я където му е удобно , пали цигарата и пак замята , а не я подава на никой да му я държи 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Това имам пред вид.Омръзнало ми е да слушам разни колеги,съседи и т.н. с оправдания от рода на:бях пил само една бира а тъпото ченге се заяде,или пък движех се със 80 в града да не съм карал с 200,глобяват ме,че ловя с две въдици на реката вместо да ходят да гонят мрежари.Ясно е,че като си в издънка-си в издънка.Няма нужда да се обяснява,че има,видите ли,по-големи издънки и не трябва да се занимават с по-малките.Павел Иванов написа:bobo_33333 , ако съответният "пичага" е толкоз вързан в ръцете та не може да си запали цигарата докато въдицата му е във водата я вади от там , поставя я където му е удобно , пали цигарата и пак замята , а не я подава на никой да му я държи

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Павел Иванов написа:bobo_33333 , ако съответният "пичага" е толкоз вързан в ръцете та не може да си запали цигарата докато въдицата му е във водата я вади от там , поставя я където му е удобно , пали цигарата и пак замята , а не я подава на никой да му я държи
Един билет-една въдицане я подава на никой да му я държи

Все пак търгат уклей,да не губи бройката ,оставя директния на земята,нещо се опитва да го повлече във водата,той крещи на жена си-дръж,дръж ма п.....о.
И органите ти скачат....
Пичагата все пак не е профи риболовец и не си знае правата и задълженията.
Мисълта ми е че все на такива налитат.
Говоря за конкретни органи,които са гъсти с бракониерите,познават се ,а се заяждат с непознати.
Аз там съм пораснал...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Точно така е !!!! Колегите се оправдават "Какво толкова е станало" еми станало е и после законите не се спазвали и мрежарите били виновни.Вуйчо-Ваньо написа:Това имам пред вид.Омръзнало ми е да слушам разни колеги,съседи и т.н. с оправдания от рода на:бях пил само една бира а тъпото ченге се заяде,или пък движех се със 80 в града да не съм карал с 200,глобяват ме,че ловя с две въдици на реката вместо да ходят да гонят мрежари.Ясно е,че като си в издънка-си в издънка.Няма нужда да се обяснява,че има,видите ли,по-големи издънки и не трябва да се занимават с по-малките.Павел Иванов написа:bobo_33333 , ако съответният "пичага" е толкоз вързан в ръцете та не може да си запали цигарата докато въдицата му е във водата я вади от там , поставя я където му е удобно , пали цигарата и пак замята , а не я подава на никой да му я държи
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Друго яко оправдание е "тя рибата в язовира с въдици не може да се излови"dunavski написа:Точно така е !!!! Колегите се оправдават "Какво толкова е станало" еми станало е и после законите не се спазвали и мрежарите били виновни.Вуйчо-Ваньо написа:Това имам пред вид.Омръзнало ми е да слушам разни колеги,съседи и т.н. с оправдания от рода на:бях пил само една бира а тъпото ченге се заяде,или пък движех се със 80 в града да не съм карал с 200,глобяват ме,че ловя с две въдици на реката вместо да ходят да гонят мрежари.Ясно е,че като си в издънка-си в издънка.Няма нужда да се обяснява,че има,видите ли,по-големи издънки и не трябва да се занимават с по-малките.Павел Иванов написа:bobo_33333 , ако съответният "пичага" е толкоз вързан в ръцете та не може да си запали цигарата докато въдицата му е във водата я вади от там , поставя я където му е удобно , пали цигарата и пак замята , а не я подава на никой да му я държи
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ми не може?teh написа: Друго яко оправдание е "тя рибата в язовира с въдици не може да се излови"

Утре,вдругиден като налупаме 100 човека по 11 кила риба на даден язовир и всичко е за фритюрника,фризера,ф...сметките са на лице.И в тонажи.

А и не е толко трудно да се сметне 1 билет за колко въдици е-3 въдици на Язовира,Езерото и реката Дунав и 1 една на другите реки.Са че жената държи въдица и точно в този момент дойдат тези "редовните проверяващи",еми да си има билетче на нейно име.Сигурен съм че това няма как да стане,но би трябвало да е така и да е без компромис.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Здравеите колеги...Много интересна тема... И преди е ставало въпрос за билет и брои въдици.Да закона е един и трябва да се спазва... Аз лично ходя с 2 билета на мое име и досега са ме проверявали многократно и нямам такъв проблем дори със 5 въдици. Риболова на шаран е скучен и за това си позволявам повече от 3 въдици. Да мога и да извадя на жена ми,но няма да я вземам всеки път с мен,пък и тя не иска. Така 4е имам 2 билета. За проверяващия сам редовен,защото парите са взети и номера минава... Това е.. Които както иска да лови рибки...
за сметка на копувача!
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Същото важи и за Англия . Желаеш повече въдици 2 билета . Но винаги има и първи път . Примерно начинаещ да бъде придружен със редовен , който е с една въдичка а не оборудване за състезател .Имам предвит желаещият бъдещ любител . Във седмичното риболовно списание , нещо като нашето ,къде и какво кълве в момента , има понякога екстра талон за безплатен риболов на този с когото искаш да ти сподели риболова .Иначе ,компромиси йок .Такива ( ама )....нема . То май малко ----много идва смешно с това ...държала му го , докато си пали цигара.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега първо ти препоръчвап да си приведеш галерията в "по-приличен" вид и да не ни правиш съпричастни на месарския ти риболов. Виждам, че на река си заметнал около 5-6 пръчки и се басирам, че са с по наколко куки на тях. И кой е тоя малумен проверяващ да те провери с два билета на твое име и да не те глоби. Защото последния билет който си извадил автоматично анулира предходния и така може 5 билета да си изкараш на твое име валиден ще е последния който си изкарал и пак намада да имаш право на повече въдици. Интересно ми е в Испания позволяваш ли си да прескачаш законите по този начил или го правиш само тука защото "номера минава". Последно неможе всеки да си лови както иска в закона е написано как може да ловиш и колко може да ловиш затова сме на тоа хал щото всеки си лови както си иска.real1980 написа:Здравеите колеги...Много интересна тема... И преди е ставало въпрос за билет и брои въдици.Да закона е един и трябва да се спазва... Аз лично ходя с 2 билета на мое име и досега са ме проверявали многократно и нямам такъв проблем дори със 5 въдици. Риболова на шаран е скучен и за това си позволявам повече от 3 въдици. Да мога и да извадя на жена ми,но няма да я вземам всеки път с мен,пък и тя не иска. Така 4е имам 2 билета. За проверяващия сам редовен,защото парите са взети и номера минава... Това е.. Които както иска да лови рибки...
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
Мен по принцип си ме мързи,а и на компа ,общо взето мога само да пиша,ама в случая колегата ТЕЛЕСКОП ви е посочил точните разпоредби. Толкова,няма какво да се коментира.1 билет за едно лице,1 въдица за реки,езера,блата и 3 въдици за язовир.Лицето без билет носи отговорност,ако извършва риболов ,независимо с какво и как.Дали ИАРА ще реагира както си пише по книгите,е друг въпрос -от сферата "читавост на контролните органи".