Тролинг на яз.Цонево

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
shpacieren
новобранец
новобранец

Re: ТРОЛИНГ НА ЯЗ. ЦОНЕВО

Мнение от shpacieren »

от 3м. на долу.
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

И ние сме така - от 3 до 10 м. Имаме удари на различни дълбочини, но най-често около 4-те метра...там обаче са дребни сулки... 3-те по-едри бели, които хванахме през последните 3 излета бяха на 6 метра. Все още сома се скатава, но и него ще го хванем :axe:
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Здравейте!Да споделя и нашия излет от 25.06.В 5.40 сутринта бяхме в язовира.Влязохме от Дебелец посока стената.Направихме 2-3 тигела по стената и от другата страна посока куките-пълно капо.Около 10.30 се отправихме към кулата.До 12.30 стигнахме разлятото до с.Аспарухово.Сменяхме воблери от 3-тия до 10-тия метър и пак нищо.Имаше още 2 лодки само.От едната ни казаха че имали една риба само от сутринта ,но не казаха на каква дълбочина са я хванали,да не би да им изловим всичката риба случайно :lol: .И там 2-3 тигела под жиците-нищо.На връщане от разлятото синчето ми, ни спаси от капото с една бяла около 2кг.Воблера газеше на 4-5тия метър.И от там обратно към Дебелец.Около 16.00ч.стигнахме отново до куките, но започнахме да влачим по-към средата на язовира.И резултатът не закъсня.Синчето отново се отчете с една бяла около килограм,която естествено беше върната обратно във водата.И така до 18.30ч.,като бройката на белите беше 9 от които 5-те бяха около 1-1.5,а останалите 0.400-0.500гр.+2 костура.Влачихме на една отсечка от около 300м.Отдавна не ми се бе случвало да имаме на всеки тигел удари.Мисля че накрая се получи добър риболов.Рибите бяха върнати обратно да си плуват с изключение на първата.Пожелавам на всички колеги да изпитат същото удоволствие в порядака на 2-3 часа.За съжаление на колегата му свърши батерията на телефона и не можахме да направим снимки,тъй като знаете че почти по целия язовир няма обхват.Обещавам следващият път, че ще има фото.Наслука на всички!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Браво Ицко,страхотен кеф е да ти удрят постоянно риби,а не да обикаляш безцелно умирайки от скука! :wink: Прави снимки,щот Цонево е омрежарен яко и такава слука няма всеки ден! :idea:Синчето изкефи ли се на макс от рибите и риболова? :roll:
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Здравей Troli.Приятно ми е да се запознаем макар и от форума.Относно мрежите-от 2г.насам ги виждам все по-рядко,макар че до сега лодка на иара не съм виждал.Все пак не ходя толкова често поради липса на свободно време.А за синковеца какво да кажа,докато беше заспал в лодката след първия удар се стресна като попарен от ръжен :lol: ,тъй като винаги си държи пръчката в ръце.Дай боже да има по-често такива дни.Между другото дайте съвет на каква дълбочина да го търся този прословут СОМ.От 2г.го практикувам този риболов и имам изваден само 1 бр.4кг.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

До есента го търси на 3-4метра!В жегите се пече горе на 1-2метра и не се храни,но слезе ли надолу вече става агресивен и удря на воблерите! :wink:
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Благодаря за съвета :wink: .....
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Да - на Цонево от 6-7 сома, само един ми е удрял на воблер 5.5 метра - всички други на 3-4 метра. Влизай в язовира по-раничко... сега в тези жеги се храни рано - като напече го хваща мързела и няма шанс.
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Колко рано....Писах по-горе,че влязохме в 5.40ч.последният път,а привечер не слиза ли отново по-надолу :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Въпросът не е до рано или късно,а просто треа да ги намериш къде се хранят!Трябва да си на точното място,в точния момент и да тролиш правилният воблер,та тогава всичко ще си дойде на мястото!За Първият Сом ти треа и малко късмет,но после ще ти е по-лесно на душата,та упорствай до край,големите удрят в най-големите жеги,когато риболовците са уморени и спят! :idea:
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

За първия Голям ти трябва късмет, прав е Троли - на мен предната неделя двуметровия звяр ми глътна воблера в 06.30 сутринта и после един час борба - и то едно нищо и никакво на пръв поглед воблечре, което ми бе закачало само кефал и маломерни сулки дотогава... Т така си е - трябва да го намериш къде се храни в дадения момент и да уцелиш правилния воблер - късмет колеги, през почивните дни пак ще го тормозим!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Жаби-2,през 2009година имам 6-7изпуснати сома=изгубени битки,та си направих някои изводи и от тогава нямам пропуск!Та помисли хубаво,какво ти се е случило и коя е истинската причина за сакатлъка! :wink: Ако искаш можем да обсъдим проблемите с късането,но ни треа друга тема! :roll: Ицко и доста други тролингисти не трябва да се притесняват,дали ще хванат голям сом,а как ще се справят успешно когато им удари! :idea: Дали са подготвени физически и психически за борба с Голям Тарикат=Сом? :roll: Знам само,че не е лесно и за това аплодирам всеки успял да го пребори успешно! :drinkers:
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Не е лесно... нито да го излъжеш да ти удари, нито пък после да го измориш и докараш до лодката. Като най-голям пропуск отчитам прекалено тънкото влакно - през цялото време не смеех да го напъвам много за да не скъса и затова му давах доста свобода с аванса (Троли, не се сърди за това народно название на драга). Това доведе до много лесното от негова страна слизане до дъното; веднъж дори закара лодката в брега и взе да рие с коренищата; вероятно там или при поредното слизане към дъното е прекарал конеца през миди - предполагам че с по-здрав конец щях да имам повече смелост да го държа близо до повърхността и да го контролирам с по-натегната макара... Боли като се учим от грешките си, но дано скоро имам шанс да премерим отново сили!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Виж си водачите на въдицата,може от там да е дошло протриването! :roll: Слабото място на плетеняка е точно в лесното протриване,липсва му абразивоустойчивост! :wink: Гарантирам ти,че причината за късането не е в мидите! :!: :!: :!: :!: :!: :!:На Гео му скъсаха сто сома и той си мисли,че е от миди,но когато видях дъното на местата на които му е късало,немаше и една мидичка,та определено причината е друга д-рУотсън! :wink: Поздрави от Шерлок Холмс! :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Трудно е да анализираш чуждите сакътлъци без подробностти,но ако проблемът не е във водачите,ти предлагам една история от 2007година! :wink:
"В продължение на два месеца,кльонкам всеки уикенд и съм капо!Накрая по сред бял-слънчев ден ми удря едно 6кила соме на 300метра от конкуренцията и го докарах до лодката,то се гмурна и при следващото излизане виждам,че влакното му е минало през единият хрилен капак,та малко преди да го гепа он се извърте и скъса монофил 0.70мм!Дорева ми се,толко го чаках и накрая пак съм капо! :cry: :cry: :cry: Добре,че привечер ми удари друго соме 6кила,та ми отмина болката и яда от сакътлъка" :idea:
Та не обвинявай плетеняка,а открий истинската причина за късането!Всяка случка е уникална,но понякога проблемите се повтарят! :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”