Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на яз.Цонево
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Re: ТРОЛИНГ НА ЯЗ. ЦОНЕВО
от 3м. на долу.
-
- вече хвърля и на тежко
И ние сме така - от 3 до 10 м. Имаме удари на различни дълбочини, но най-често около 4-те метра...там обаче са дребни сулки... 3-те по-едри бели, които хванахме през последните 3 излета бяха на 6 метра. Все още сома се скатава, но и него ще го хванем 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- icko741
- научил се да хвърля
Здравейте!Да споделя и нашия излет от 25.06.В 5.40 сутринта бяхме в язовира.Влязохме от Дебелец посока стената.Направихме 2-3 тигела по стената и от другата страна посока куките-пълно капо.Около 10.30 се отправихме към кулата.До 12.30 стигнахме разлятото до с.Аспарухово.Сменяхме воблери от 3-тия до 10-тия метър и пак нищо.Имаше още 2 лодки само.От едната ни казаха че имали една риба само от сутринта ,но не казаха на каква дълбочина са я хванали,да не би да им изловим всичката риба случайно
.И там 2-3 тигела под жиците-нищо.На връщане от разлятото синчето ми, ни спаси от капото с една бяла около 2кг.Воблера газеше на 4-5тия метър.И от там обратно към Дебелец.Около 16.00ч.стигнахме отново до куките, но започнахме да влачим по-към средата на язовира.И резултатът не закъсня.Синчето отново се отчете с една бяла около килограм,която естествено беше върната обратно във водата.И така до 18.30ч.,като бройката на белите беше 9 от които 5-те бяха около 1-1.5,а останалите 0.400-0.500гр.+2 костура.Влачихме на една отсечка от около 300м.Отдавна не ми се бе случвало да имаме на всеки тигел удари.Мисля че накрая се получи добър риболов.Рибите бяха върнати обратно да си плуват с изключение на първата.Пожелавам на всички колеги да изпитат същото удоволствие в порядака на 2-3 часа.За съжаление на колегата му свърши батерията на телефона и не можахме да направим снимки,тъй като знаете че почти по целия язовир няма обхват.Обещавам следващият път, че ще има фото.Наслука на всички!!!!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво Ицко,страхотен кеф е да ти удрят постоянно риби,а не да обикаляш безцелно умирайки от скука!
Прави снимки,щот Цонево е омрежарен яко и такава слука няма всеки ден!
Синчето изкефи ли се на макс от рибите и риболова? 

- icko741
- научил се да хвърля
Здравей Troli.Приятно ми е да се запознаем макар и от форума.Относно мрежите-от 2г.насам ги виждам все по-рядко,макар че до сега лодка на иара не съм виждал.Все пак не ходя толкова често поради липса на свободно време.А за синковеца какво да кажа,докато беше заспал в лодката след първия удар се стресна като попарен от ръжен
,тъй като винаги си държи пръчката в ръце.Дай боже да има по-често такива дни.Между другото дайте съвет на каква дълбочина да го търся този прословут СОМ.От 2г.го практикувам този риболов и имам изваден само 1 бр.4кг.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
До есента го търси на 3-4метра!В жегите се пече горе на 1-2метра и не се храни,но слезе ли надолу вече става агресивен и удря на воблерите! 

- icko741
- научил се да хвърля
Благодаря за съвета
.....

-
- вече хвърля и на тежко
Да - на Цонево от 6-7 сома, само един ми е удрял на воблер 5.5 метра - всички други на 3-4 метра. Влизай в язовира по-раничко... сега в тези жеги се храни рано - като напече го хваща мързела и няма шанс.
- icko741
- научил се да хвърля
Колко рано....Писах по-горе,че влязохме в 5.40ч.последният път,а привечер не слиза ли отново по-надолу 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Въпросът не е до рано или късно,а просто треа да ги намериш къде се хранят!Трябва да си на точното място,в точния момент и да тролиш правилният воблер,та тогава всичко ще си дойде на мястото!За Първият Сом ти треа и малко късмет,но после ще ти е по-лесно на душата,та упорствай до край,големите удрят в най-големите жеги,когато риболовците са уморени и спят! 

-
- вече хвърля и на тежко
За първия Голям ти трябва късмет, прав е Троли - на мен предната неделя двуметровия звяр ми глътна воблера в 06.30 сутринта и после един час борба - и то едно нищо и никакво на пръв поглед воблечре, което ми бе закачало само кефал и маломерни сулки дотогава... Т така си е - трябва да го намериш къде се храни в дадения момент и да уцелиш правилния воблер - късмет колеги, през почивните дни пак ще го тормозим!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Жаби-2,през 2009година имам 6-7изпуснати сома=изгубени битки,та си направих някои изводи и от тогава нямам пропуск!Та помисли хубаво,какво ти се е случило и коя е истинската причина за сакатлъка!
Ако искаш можем да обсъдим проблемите с късането,но ни треа друга тема!
Ицко и доста други тролингисти не трябва да се притесняват,дали ще хванат голям сом,а как ще се справят успешно когато им удари!
Дали са подготвени физически и психически за борба с Голям Тарикат=Сом?
Знам само,че не е лесно и за това аплодирам всеки успял да го пребори успешно! 

-
- вече хвърля и на тежко
Не е лесно... нито да го излъжеш да ти удари, нито пък после да го измориш и докараш до лодката. Като най-голям пропуск отчитам прекалено тънкото влакно - през цялото време не смеех да го напъвам много за да не скъса и затова му давах доста свобода с аванса (Троли, не се сърди за това народно название на драга). Това доведе до много лесното от негова страна слизане до дъното; веднъж дори закара лодката в брега и взе да рие с коренищата; вероятно там или при поредното слизане към дъното е прекарал конеца през миди - предполагам че с по-здрав конец щях да имам повече смелост да го държа близо до повърхността и да го контролирам с по-натегната макара... Боли като се учим от грешките си, но дано скоро имам шанс да премерим отново сили!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Виж си водачите на въдицата,може от там да е дошло протриването!
Слабото място на плетеняка е точно в лесното протриване,липсва му абразивоустойчивост!
Гарантирам ти,че причината за късането не е в мидите!
На Гео му скъсаха сто сома и той си мисли,че е от миди,но когато видях дъното на местата на които му е късало,немаше и една мидичка,та определено причината е друга д-рУотсън!
Поздрави от Шерлок Холмс! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Трудно е да анализираш чуждите сакътлъци без подробностти,но ако проблемът не е във водачите,ти предлагам една история от 2007година!
"В продължение на два месеца,кльонкам всеки уикенд и съм капо!Накрая по сред бял-слънчев ден ми удря едно 6кила соме на 300метра от конкуренцията и го докарах до лодката,то се гмурна и при следващото излизане виждам,че влакното му е минало през единият хрилен капак,та малко преди да го гепа он се извърте и скъса монофил 0.70мм!Дорева ми се,толко го чаках и накрая пак съм капо!
Добре,че привечер ми удари друго соме 6кила,та ми отмина болката и яда от сакътлъка"
Та не обвинявай плетеняка,а открий истинската причина за късането!Всяка случка е уникална,но понякога проблемите се повтарят!

"В продължение на два месеца,кльонкам всеки уикенд и съм капо!Накрая по сред бял-слънчев ден ми удря едно 6кила соме на 300метра от конкуренцията и го докарах до лодката,то се гмурна и при следващото излизане виждам,че влакното му е минало през единият хрилен капак,та малко преди да го гепа он се извърте и скъса монофил 0.70мм!Дорева ми се,толко го чаках и накрая пак съм капо!

Та не обвинявай плетеняка,а открий истинската причина за късането!Всяка случка е уникална,но понякога проблемите се повтарят!