Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Езеро за риболов на пъстърви с муха ( платено )
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Езеро за риболов на пъстърви с муха ( платено )
"Върбака"преди с.Рибарица /Тетевенска/ е тясно и дълго.Стигнеш ли до там и не ти хареса,след
два-три завоя започва селото,което е дълго 15-16 км и е по поречието на р.Бели Вит.Ще намериш
десетки вирове и разливи удобни за мухарка и населени с прилични пъстърви.Помня,че риболова
беше разрешен събота и неделя,но сега как е- незнам.
Сина на познат колега от Тетевен, хвана пъстърва 6кг и + преди години и беше на първа страница на риб.в-к.Получи и награда за най-голяма уловена пъстърва дотогава.
два-три завоя започва селото,което е дълго 15-16 км и е по поречието на р.Бели Вит.Ще намериш
десетки вирове и разливи удобни за мухарка и населени с прилични пъстърви.Помня,че риболова
беше разрешен събота и неделя,но сега как е- незнам.
Сина на познат колега от Тетевен, хвана пъстърва 6кг и + преди години и беше на първа страница на риб.в-к.Получи и награда за най-голяма уловена пъстърва дотогава.
Водата не е мътна, освен напролет (понеже, както писах, водоемът е проточен и се захранва от приток на Бели Вит). Действително има и шаран, но основната риба са дъговата пъстърва и клена, и има сериозни количества и размери и от двете. Както писах, миналата година имаше поне две сериозни мухарски събития на този водоем, аз самият имам отлични лични впечатления. Между другото, сайтът на комплекса не е добре направен и поддържан, на живо нещата ми изглеждат доста по-добре.mike-mmm написа:Д-р Флекс току що разгледах сайта но това място ми изглежда по скоро шаранджийско с мътна вода. Не знам дали ще е добро за мухарене на пъстърви ?
Нещо важно, което пропуснах преди - по принцип уловената риба се взема (и заплаща, съответно), но собственика е разбран и културен човек, и мисля, че можете предварително да се разберете, и да направи изключение за вас - ако ловите с куки без контри и връщате само ненаранена риба. За мен го е правил.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Като е жега не си струва да се абиш с платеното къде Флексо го споменува а в реката пъстърва 6кг. ....... Е тука правим поклони до земята и си бием челото поне пет пъти в асвалта !!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
6 kg. Бели вит ........ То ще да е било по бай Тошово време като се пазеха реките. Сега надали има такива оцелели балканки в Българските реки....,.. не ми се вярва да има по големи от кило.
6-килограмовата беше малко след Тошовото време.Момчето,което я улови,го знаят повечето хора
в Тетевен.А ако се разровите в архива,ще го видите на първа страница на риб.в-к.,както и присъдената му награда.Вира в който беше хваната е на стотина метра след кръчмата/кафе/
"Еделвайс".Под кафето също има голям и дълбок вир,който държи добри риби.
в Тетевен.А ако се разровите в архива,ще го видите на първа страница на риб.в-к.,както и присъдената му награда.Вира в който беше хваната е на стотина метра след кръчмата/кафе/
"Еделвайс".Под кафето също има голям и дълбок вир,който държи добри риби.
Jorro11, благодаря за отговора.
Поздрави.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Д-р Флекс написа:...
Нещо важно, което пропуснах преди - по принцип уловената риба се взема (и заплаща, съответно), но собственика е разбран и културен човек, и мисля, че можете предварително да се разберете, и да направи изключение за вас - ако ловите с куки без контри и връщате само ненаранена риба. За мен го е правил.
МЪда - солидаризирам се с горното мнение. Миналата година полових на муха американски пъстръвки с кеф, без каквито и да е проблеми от страна на собственика. Просто ги пусках по-експедитивно - не, че някой ми е висил на главундрицата, или ме е притеснявал по какъвто и да е начин.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Павел Иванов написа:Като е жега не си струва да се абиш с платеното къде Флексо го споменува ....... !!!
Човеко смета да лови на муа, не на Моска-тройка или на воблере бре, Павле!

A бе хора аз обичам да ловя само по реки. Но това е заради този човек които не може да върви !!! И ме помоли да го закарам на такова място да си начеше старата краста... В смисъл върви но трудно. И е болен има проблем със сърцето. Но е живял и ловил пъстърви , сьомги и всички видове окенски риби на мухи , нимфи и стримери . И ми казва че животът му е бил прекрасен . Така че може да му е и от последните риболови на Хамериканецу у БГ. И аз бих искал да съм живял неговия живот и да умра с мухарка в ръка до някоя красива планинска река. Ако дотогава има оцелели такива реки от тъпите и грозни ВЕЦ-ове. Но така е като никои не протестира . Ето сега са приели закон за горите и ски пистите .... пак ще си мълчим НАЛИ ? Ще иссекът и останалите Родопи за да направят нови писти които не са ни необходими но кои да протестира . Няма кои. Жалко
Не можах да разбера каква връзка има това с темата?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами Муня човека дава подробности за другият човек който ще води
Тва да дооформи темата с цел да финализира цялостното картина на това което търси сметам . Демек като чета последният му пост то гьола над Самоков от дясно и тоя на Рибарица биха отпаднали на момента не за друго ами ще докарат потрес на човека от родната риболовна действителност 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
За болния човек е ясно и разбираемо! Дано намери място, което да му достави удоволствие, въпреки, че в нашата действителност подобни водоеми са бели врани...
Патетичния финал имах предвид...
Патетичния финал имах предвид...
Mунчо финала не ми излиза от главата откакто прочетох какво са гласували нашите управници за горите . Това е . Аз обичам много нашите гори и не искам да ги секът за тъпи и безмислени ски писти и хотели около тях . Защото аз съм скиор и карам ски редовно и знам че след 1 януари няма туристи по зимните центрове и хотелите са празни. Те не могат да напълнят сегашните ски курорти с туристи а искат да правят нови ... Защо да си загрозяваме природата за да забогатее още повече Цеко Минев и да си прави каквото иска с НАШИТЕ ГОРИ . Защото те са на всички нас !!! А не на този които има милиони в банките и се чуди какво да ги прави. Само лоши новини . Жалко за нашите диви и красиви гори.
Се ми се чини, че това тука е мухарски под, над и прочие форум. Който му се пише за горите и кой къде ще води сеч, има си други места.mike-mmm написа:Mунчо финала не ми излиза от главата откакто прочетох какво са гласували нашите управници за горите . Това е . Аз обичам много нашите гори и не искам да ги секът за тъпи и безмислени ски писти и хотели около тях . Защото аз съм скиор и карам ски редовно и знам че след 1 януари няма туристи по зимните центрове и хотелите са празни. Те не могат да напълнят сегашните ски курорти с туристи а искат да правят нови ... Защо да си загрозяваме природата за да забогатее още повече Цеко Минев и да си прави каквото иска с НАШИТЕ ГОРИ . Защото те са на всички нас !!! А не на този които има милиони в банките и се чуди какво да ги прави. Само лоши новини . Жалко за нашите диви и красиви гори.

Само да допълня . Мухарлък без реки няма !!! Ако почнат да правят масово ВЕЦ-ове пак ли ще ми забраните да пиша ??? Понеже не е по темата . Но е свързано с нас и нашето хоби ( според мен ). А къде е река Въча а ??? А Широколъшка река ?? С изобилие от пъстърви (някога) ... Или ще се откажете напълно от мухарлъка поради липса на реки . Много мълчим според мен затова се унищожава всичко а Българинът си трае . Но както желаете . Спирам да пиша по тази тема . Щом не ви харесва и сте се примирили.