Консултация за едни примамки.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Консултация за едни примамки.

Мнение от Petur60 »

Колега fanscape, с 4 кг риба в бг ставаш форумна звезда, а с 7 кг - полубог.
Жалко , че нямаш снимки, исках да кажа ;)
fanscape
новобранец
новобранец

Мнение от fanscape »

Vid написа:
Dimitar_allianz написа:да ама ние тука на тия 4 кг мъничета им викаме дзверове.
Точно това имах в предвид, че са големи, най малкия туистер е към то 12 см., а не че нямат добра игра..

Аз използвам само 19см и дори малките щукета на размер колкото примамката и се хвърлят за това си мисля,че пробата му е майката:))на каквото удари.А как да сложа снимки някои да ми подскаже?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

fanscape написа:Аз използвам само 19см и дори малките щукета на размер колкото примамката и се хвърлят за това си мисля,че пробата му е майката:))на каквото удари.А как да сложа снимки някои да ми подскаже?
Снимките от галерията на колегата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря за съвета.Със сигурност ще си заприходя от тези примамки.Трябва да се пробва... :D

ПП:За качване на снимки във форума,може да разгледаш тази тема :arrow:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=10864
Изображение
Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

snuupar написа:
Вуйчо-Ваньо написа:
begleca_sv написа:в един нашенски сайт видях от тея човки кадето се слагат на силиконови рибки
И аз май съм ги виждал,но въпроса ми е къде мога да ги видя на живо?
Въпросните примамки и пластмасови лопатки ги има при Румен и Наско.Под моста на Герджика.
Днес имах работа в тази посока и влязох в магазина.Имаше точно същия размер и цвят,който търся,но пък нямаше налични от главите,които се надяват на силиконовите рибки.Най-лошото е,че собственика каза,че нямало да ги има поне до месец септември.Нямало ги и при вносителите.... :(
Изображение
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Доколкото ми е известно, в Хасково ги има в магазина Рибомания този до ТМСС на ул.Бяло Море.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Колега, на мен в рамките на един месец вече четвърти път ми късат щуки, при положение, че мухичките ми са на куки 16 или 18 номер, тъй като търся клен и съм без щукарски повод. Давам ти примера само за сравнение. Та на 12 см или 19 см. - въпрос на вкус от страна на щуката. То и щука маломерка взима на 19 см. Щуката е страшен хищник и не подбира размера. Само да я има.

Аз лично не съм използвал такава примамка, но на мен ми изглежда примамлива. А иначе, дали да е 12 см. или повече, това вече е въпрос и на такъмите, с които ще я ползваш, и на надеждата, че във водоема ще я има щуката. А иначе, ако щуката е активна, мине ли покрай нея тази примамка, бъди сигурен, че ще е твоя. Примамката ми изглежда много реалистична. Само щуката да я има. Ти си решаваш, но е добре да я видиш (примамката) най-напред на живо и тогава да прецениш. Пък и колеги, които са я ползвали е най-добре да дадат едно рамо в + или в -, незавосимо от разцветката. Тези, съставните примамки (от по няколко сегмента) имат принципно много реалистично поведение във водата. Другото е - да има рибка, която да я уважи.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Vid написа:Доколкото ми е известно, в Хасково ги има в магазина Рибомания този до ТМСС на ул.Бяло Море.
Ако имам път към Хасково може и да потърся,но иначе ми идва малко далечко да ходя до там специално за тях.Въпроса ми е някой дали ги е виждал някъде из Пловдив.Не,че не вярвам на хората,че ги няма,но може някъде да има изостанали и да ме чакат да си ги купя. :lol:
Изображение
Изображение
Аватар
jeino
новобранец
новобранец

Мнение от jeino »

Вуйчо-Ваньо написа:
fanscape написа:Аз използвам само 19см и дори малките щукета на размер колкото примамката и се хвърлят за това си мисля,че пробата му е майката:))на каквото удари.А как да сложа снимки някои да ми подскаже?
Снимките от галерията на колегата:

Изображение

Изображение

Благодаря за съвета.Със сигурност ще си заприходя от тези примамки.Трябва да се пробва... :D
Какво е прътчето на колегата ? Благодаря предварително ;)
Изображение Изображение
Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
fanscape
новобранец
новобранец

Мнение от fanscape »

Пръта е Abu Garcia Combo 6'6" 5-30gr. евтина е но е реагира доста добре,за съжаление на същия ден който са правени и снимките направих грешка и си счупих върхара.Имам и въпрос към колегите,каква е цената на soft4play 13cm и на 19cm версий във БГ и на 4play(твърдите:D)и дали се предлагат и други неща на Savage Gear ;)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

fanscape написа:Пръта е Abu Garcia Combo 6'6" 5-30gr. евтина е но е реагира доста добре,за съжаление на същия ден който са правени и снимките направих грешка и си счупих върхара.Имам и въпрос към колегите,каква е цената на soft4play 13cm и на 19cm версий във БГ и на 4play(твърдите:D)и дали се предлагат и други неща на Savage Gear ;)
Има два вносителя на марката в БГ:
http://captainhook.bg/vmchk/%D0%92%D0%B ... -Gear.html
http://www.ribolandia.com/index.php?rou ... urer_id=19
Та разгледай какво предлагат и им звънни, ако ти е нужно. :D
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
fanscape
новобранец
новобранец

Мнение от fanscape »

Цената в БГ е доста висока,ще си взема от тук като се пребера след месец иначе няма да мога да искарам отпуската ако не отскоча някъде за щука,и друг въпрос във тези два сайта не видях soft4play за това ще питам как се продава пакета със или без сложените куки
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз като ги открих,продаваха в пакет по 4 рибета за 12 лв.Главите се продавали отделно,но ги нямаше налични.
Изображение
Изображение
Kaligula85
новобранец
новобранец

Мнение от Kaligula85 »

Аз от тук си поръчах. Има и с куки и без. Само че нещо не ме впечатлиха, макар да не съм им настоявал, а само пробвах как плуват (става въпрос за тези с куките). Плуват по повърхността и нещо играта им не ми допада. Още не съм пробвал тези без куките, на които мисля да сложа джиг глави, но ловът започна и не се знае кога ще е
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”