Измерване на дълбочина при риболов на река.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

IVP.
новобранец
новобранец

Re: Измерване на дълбочина при риболов на река.

Мнение от IVP. »

Аз правя така-преутежнявам линията,като защипвам една едра сачма на куката,после замятам на няколко места по участъка,където ще изтичам.Там където пувката потъне е по-дълбоко,където се показва повече от нормалното е по-плитко.По този начин знаеш в кой участък,как ти е позиционирана стръвта, т.е.дали се влачи по дъното,колко се влачи или е над него и колко е над него.Отнема няколко минути и действа -пробвай
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

То и без тази съчма на куката се усеща къде и какво :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

не знам защо са тизи безсмислени коментари по отношение на измерването на дълбочината с болонезе. Както и да е
За мен най добрия начин за измерване е със много тежка плувка и утежнение от една по голяма тежест а не верижка.От моя скромен опит мога да кажа че измерането на дълбочината става добре ако:
1течението е равномерно
2 дори и при равномерно течение дъното да не е от тиня или пясък
Аз съм си приготвил една по-тежка плувка за тази цел. Но и това е ориентировъчно все пак колкото е по-малка тежестта толкова по голям е егъла между повърхността на водата и влакното след плувката .
ПС Мерете дълбочината много е важна
скобара е риба проклета
Изображение
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

[quote="butnik"]То и без тази съчма на куката се усеща къде и какво :lol:[/quote

Обясни ми моля те,дъбочкото как усещаш?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

................ами просто -пускам първо малко по-голяма дълбочина,ако плувката ми се движи с антената по течението значи съчмите или дропера ми е по дъното,ако на някой участък плувката си заеме ВЕРТИКАЛНО положение значи има дупка,така с две -три изтичания я настройвам като хвърлям усилия да ловя точно на прага след ямата -дупката както щеш го наречи.Като влачиш съчмата по дъното разлика от 10см няма да я усетиш.Трудно е да се обясни без да се види,но ако имаш малко усет и опит в речния ще разбереш.Имам ли възможност меря със сонда само под върха на болото при риболов в близост до брега.НО......сондата да е много тежка,като я пуснеш на дъното да усещаш тропането и по него и течението да не я влачи. :idea: И в крайна сметка е важно да се разбере как рибите искат да ги лъжеш-дали със суркане по дюшемето,дали със задържане или с возене.И вси1чко това става възможно след като сме обходили участъка и сме се опитали да разберем релефа му.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

butnik написа:.......... И в крайна сметка е важно да се разбере как рибите искат да ги лъжеш-дали със суркане по дюшемето,дали със задържане или с возене.И вси1чко това става възможно след като сме обходили участъка и сме се опитали да разберем релефа му.
+1 :smt023
Бързай бавно.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

butnik написа:................ами просто -пускам първо малко по-голяма дълбочина,ако плувката ми се движи с антената по течението значи съчмите или дропера ми е по дъното,ако на някой участък плувката си заеме ВЕРТИКАЛНО положение значи има дупка,така с две -три изтичания я настройвам като хвърлям усилия да ловя точно на прага след ямата -дупката както щеш го наречи.Като влачиш съчмата по дъното разлика от 10см няма да я усетиш.Трудно е да се обясни без да се види,но ако имаш малко усет и опит в речния ще разбереш.Имам ли възможност меря със сонда само под върха на болото при риболов в близост до брега.НО......сондата да е много тежка,като я пуснеш на дъното да усещаш тропането и по него и течението да не я влачи. :idea: И в крайна сметка е важно да се разбере как рибите искат да ги лъжеш-дали със суркане по дюшемето,дали със задържане или с возене.И вси1чко това става възможно след като сме обходили участъка и сме се опитали да разберем релефа му.
Ами точно така,напълно съм съгласен,правейки всичко това със съчма на куката знам кога ми се сурка и с колко по дъното ..........за едно и също говорим.На мен така ми е най-лесно. За риба ходя 99% на река!!!:)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

butnik написа:................ами просто -пускам първо малко по-голяма дълбочина,ако плувката ми се движи с антената по течението значи съчмите или дропера ми е по дъното,ако на някой участък плувката си заеме ВЕРТИКАЛНО положение значи има дупка,така с две -три изтичания я настройвам като хвърлям усилия да ловя точно на прага след ямата -дупката както щеш го наречи.Като влачиш съчмата по дъното разлика от 10см няма да я усетиш.Трудно е да се обясни без да се види,но ако имаш малко усет и опит в речния ще разбереш.Имам ли възможност меря със сонда само под върха на болото при риболов в близост до брега.НО......сондата да е много тежка,като я пуснеш на дъното да усещаш тропането и по него и течението да не я влачи. :idea: И в крайна сметка е важно да се разбере как рибите искат да ги лъжеш-дали със суркане по дюшемето,дали със задържане или с возене.И вси1чко това става възможно след като сме обходили участъка и сме се опитали да разберем релефа му.
Повече от това ......... само здраве.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Колега,моите уважения,че ходиш 99% по реката,но това със съчмата може да те заблуди-ако тази съчма закачена на КУКАТА опре в малко камъче или нещо друго плувката ще потъне-какъв извод ще си направиш.Плувката не трябва да е преутежнена освен ако не ловиш с дебалансиран монтаж на СУРКАНЕ.Пробвай по "нашият" начин,аз няма да пробвам по твоя каквото и да ми обясняваш :lol: :lol: :lol:
Ако моите съчми или дропера се закачат в нещо си с едно преместване на плувката сантиметър по сантиметър установявам веднага дълбочината,а ти с тази съчма :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”