яз. Широка Поляна ????

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз. Широка Поляна ????

Мнение от alankulu1987 »

franky написа:Видовото разнообразие не е чак толкова голямо, като в някои други язвори, но
посещението си заслужава, особено заради чудесната природа и хладните вечери. Това място е вълшебно и един уловен клен доставя повече удоволствие от 10кг каракуди, хванати в някой тинест гьол :idea:
Taка е :) лично съм изпитал това удоволствие :D
kenda_star
новобранец
новобранец

Мнение от kenda_star »

Колеги,ще ходя на широка поляна след около седмица.Ако може някой да даде прясно инфо.Също и за пътя,разбрах,че бил в ремонт.благодаря предварително.
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

пьтя е в ремонт но няма нищо страшно. лека полека аз се качих с каравана.
пускайте ги,за да хващате
Аватар
Some
новобранец
новобранец

Мнение от Some »

Нямаш ядове с пътя около 10 км е изровен ама бавно бавно се минава това да нете претеснява по големия проблем е с местата иначе от кум риболов е много зле айде весело :partyman:
kenda_star
новобранец
новобранец

Мнение от kenda_star »

Благодаря,колеги.Ако има добре,иначе ще наблягаме на почивката и природата.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Завчера бях на Доспат,но минах през Папморово,Шир. лъка,Грохотно и след малко байр над Тешел бях горе,пътя е чудесен а и Шир. поляна не е далеч,много по добре отколкото от Батак нагоре :wink:
на връщане се върнах през Кричим, но след Михалково пътя е скапан да Кричим,така че пак като ходя ще е през Пампорово :D ,въпрос на гледна точка,пък който откъдето иска да минава :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

Прясно инфо от язовира.
Шаран и каракуда излиза на по-плитиките води. Вчера едно момче извади живарника докато отивах към "кварталния магазин" и вътре имаше над 10 диви шарана и каракуди, всичко над кило. Излизало на царевица, но повоече не каза.
Аз бях малко по-навътре и резултата е 1 каракуда към 600 гр и удар, който скъса плетено влакно което би трябвало да издържи 9 кг. Заложих на пружина с качамак и 2 свободни с царевица и топчета за повдигачи.
Интересното е, че ударите бяха все рано сутринта м/у 1 и 6ч. През деня само вятъра дрънкаше звънчетата.
Колегите в ляво от мен вадеха дребни костури около 10-15 см на рибка и то основно сутрин.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

Най-интересното е, че в язовира има сом.
До сега, според това дето съм чел за високопланинските язовири е,че "такова животно нема" в тях. Тази сутрин обаче бях приятно изненадан като извадих едно бебе сом около 12-15 см. Бях заложил една от пръчките със земен червей с идеята за костур и се очудих като видях, че нещо се влачи по водата когато събирах такъмите.
За щастие от лакомия само беше нагълтало червеите и куката не се беше забила в него иначе нямаше да може да плува отново волоно из язовира.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Според мен за да имате успехи на Широка поляна, първо трябва да се осведомите какво представлява язовира и какви са спецификите в изпускане на вода от една част на водоема към друга. Оттам нататък като съберете информация и си направите добре сметката за поведението на рибата, може да направите приличен излет с бабушки и костури.
stavri_18
новобранец
новобранец

Мнение от stavri_18 »

Какво е положението на Широка поляна от към рибка.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Ловят се доста бели рибки от лодка както и от брега, като размер не са обаче много големи, най - често 300 гр. до кило - две. За шаран не мога да ти кажа а перки и уклеи си дава, но предполагам те не те интересуват ;)
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

lif3house написа:Ловят се доста бели рибки от лодка както и от брега, като размер не са обаче много големи, най - често 300 гр. до кило - две. За шаран не мога да ти кажа а перки и уклеи си дава, но предполагам те не те интересуват ;)
колега дай повече информация как си ги ловил белите аз всяка година ходя за седмица горе и никога не сьм хваштал бяла предварително благодаря
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

asen77 написа:
lif3house написа:Ловят се доста бели рибки от лодка както и от брега, като размер не са обаче много големи, най - често 300 гр. до кило - две. За шаран не мога да ти кажа а перки и уклеи си дава, но предполагам те не те интересуват ;)
колега дай повече информация как си ги ловил белите аз всяка година ходя за седмица горе и никога не сьм хваштал бяла предварително благодаря
На рибка колега: часовник или уклей ;)
asen77 написа:аз всяка година ходя за седмица горе
Писал съм за Ст. Кладенец, а той по-скоро се води долния язовир а горе като се каже се има в предвид яз. Кърджали, уточнявам за да няма недоразомение ;)
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

lif3house написа:
asen77 написа:
На рибка колега: часовник или уклей ;)
asen77 написа:аз всяка година ходя за седмица горе
Писал съм за Ст. Кладенец, а той по-скоро се води долния язовир а горе като се каже се има в предвид яз. Кърджали, уточнявам за да няма недоразомение ;)
Широка поляна се намира в Родопите между яз.Голям Беглик и яз.Доспат и няма ништо общто с Кържали.Казвам горе заштот се намира на 1500м.н.в хишниците там са клен костур и пастърва.Бяла никога не е имало, явно говорим за различни язовири благодаря все пак.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Моя грешка sorry, тъй като покрай Яз. Студен кладенец има участък (и село), който се нарича Широко поле ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”