Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

здр пичове
Модератор: sapuna
- antivik
- кандидат преподавател
Re: здр пичове
kelemoke написа:колеги изясниха ми се нещата и съм доволен вече ги разбирам хванах доста риби.....като мога да се похваля че нито една не съм изял сичко си плува обратно.....и доста рибки нахраних докато експериментирах със захранки да има за дребните души пенсионерите да се хранят дано им стигнат дребосъците...НО
взех си дънна въдица че ми се тори вълнуващо....пружина монтрирах сичко както си трябва слагам захранка и тн...но немога да наглася звънеца прекалено тежак като чили идва немога да отчета кога кълве...пружината идва прекалено хлабаво ли незнам....всякакви съвети приемам....слагам захранка ...мятам на 15 метра да речем...чакам да събере обирам леко и слагам звънеца и овисва жестоко и немога да разбера кога кълве...досега актива ми е 2 слънчака хаха които незнам сигурно в движение са се хванали..

Може би ти е много лека пружината със захранката, опитай се да я до утежниш. Тези 15 метра де ги замяташ хората ги мятат с плувка, при тежкия риболов се искат по-ячки такъми и амалско мятане/търси големи дистанции/, след това оставяш пружината да ти се смъкне на дъното, обираш корема и натягаш до колкото може, поставяш сопата на каквото имаш, поставящ дрънкалото и започваш да обираш докът си докараш положението де ти аресва. В общи линии това е чалъма

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- Модератор
Два пъти ми се е случвало да се хвърлям до колене във водата. Шарко като дръпне навътре и ми завлича въдицата във водата. И в двата случая я бях оставил нехайно да си лежи на брега.И вече вземам нужните мерки, защото третия път може да остана без въдица.
-
- кандидат преподавател
И кое му е кефа на такъв риболов-да чакаш като чувал с картофи да ти вкара въдицата във водата,че да се размърдаш?Майната му на размера на рибата,ама тя ако се хване,то се е хванала без каквото и да е твое присъствие и активно /айде,може и пасивно наблюдателно/участие.Нищо лошо,ама тва,пич,не е риболов,тва е дрямка плюс надежда,че може и да се закопчи нещо на куката/куките/.
- antivik
- кандидат преподавател
INCUBUS написа:И кое му е кефа на такъв риболов-да чакаш като чувал с картофи да ти вкара въдицата във водата,че да се размърдаш?Майната му на размера на рибата,ама тя ако се хване,то се е хванала без каквото и да е твое присъствие и активно /айде,може и пасивно наблюдателно/участие.Нищо лошо,ама тва,пич,не е риболов,тва е дрямка плюс надежда,че може и да се закопчи нещо на куката/куките/.

Това му е кефа, нъл знайш, че не е най-от значение да замъкнеш торбата в дома.
-
- кандидат преподавател
А-а,не
-изначално,темата бе подадена за самотен риболов на стационарна и подвижна плувка,което най-често ми се случва,ма напоследък и с много спининг-риболов.Изведнъж колегата се намеси с риболов на дъно,при това от единствено лице,как си оставял въдицата произволно на брега,та...екстрени нашопвания във водата,та...Ако става въпрос за група,знаеш,няма да се занимавам с никакви въдици след слагането на импровизираната маса
Тогава риболова продължава поне за тъмната част на денонощието в замезване,сладки приказки и 

не така колега
ми що да не е риболов....аз си мятам дънната и си ловя на плувка с другата въдица...но проблема ми с тая дънната е ,че освен водорасли нищо немога да хвана 

- antivik
- кандидат преподавател
Този начин го ползваме доста народ с дънарки и плувка. Може и тези водорасли да са ти проблема - рибата да не може да намери стръвта. Пробвай с добре захранено място и повдигачи на куките със стръвта.kelemoke написа:не така колегами що да не е риболов....аз си мятам дънната и си ловя на плувка с другата въдица...но проблема ми с тая дънната е ,че освен водорасли нищо немога да хвана
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Смени си монтажа или пробвай различни такива 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
пичове почвам сериозно да се притеснявам....ходя на все едно и също място защото ми харесва че е трудно достъпно и съм си сам.....и днес хванах няколко огромни слънчака и по обезпокоителното е че бяха на на дънната въдица...та тия слънчаци по около една педя та даже единия беше о по голям и по дъното ли ходят да ядът...на червеи ги хващам...каква захранка за пружина да ползвам и какво закачате за куките и как ги поставяте...

- antivik
- кандидат преподавател
Слънчака е такава гад де ходи на всякъде и не можеш я отся ни с дънен ни на плувка. Едно време се пробвах да ги деля със стръвта, но като изкарах тази година и на царевица съвсем се шашарсисах. А ти изглежда ще трябва да смениш и мястото, щом излиза само слънчакkelemoke написа:пичове почвам сериозно да се притеснявам....ходя на все едно и също място защото ми харесва че е трудно достъпно и съм си сам.....и днес хванах няколко огромни слънчака и по обезпокоителното е че бяха на на дънната въдица...та тия слънчаци по около една педя та даже единия беше о по голям и по дъното ли ходят да ядът...на червеи ги хващам...каква захранка за пружина да ползвам и какво закачате за куките и как ги поставяте...

Еми колега или звънецът ти идва тежичък, или явно прътът който си си избрал не е за тази цел и вероятно върхът е мек и затова се получава това "овисване".А и между другото доколкото аз знам при риболов с хранилка не ти е нужно звънче, защото кълването се отчита по трептенето на върха на пръта.Пък и в повечето случаи рибата се самозасича от тежестта на хранилката.Трябва прът с цветен връх, с цвят в зависимост от местото на което ловиш.Няма да е зле да дадеш малко инфо за въдицата за да те упътим какво да направиш с нея.Иначе евала ти че ги релиизваш, браво !!!kelemoke написа:колеги изясниха ми се нещата и съм доволен вече ги разбирам хванах доста риби.....като мога да се похваля че нито една не съм изял сичко си плува обратно.....и доста рибки нахраних докато експериментирах със захранки да има за дребните души пенсионерите да се хранят дано им стигнат дребосъците...НО
взех си дънна въдица че ми се тори вълнуващо....пружина монтрирах сичко както си трябва слагам захранка и тн...но немога да наглася звънеца прекалено тежак като чили идва немога да отчета кога кълве...пружината идва прекалено хлабаво ли незнам....всякакви съвети приемам....слагам захранка ...мятам на 15 метра да речем...чакам да събере обирам леко и слагам звънеца и овисва жестоко и немога да разбера кога кълве...досега актива ми е 2 слънчака хаха които незнам сигурно в движение са се хванали..

Айде наслука

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Келемоке, ти ме кефиш на макс, супер откровен пич си , евала за което. Слънчаците според моето скромно аматьорско мнение, ги отбягваш с зърнена стръв, тоест царевица жито и други от тоя сорт.
На мен не ми е кълвало до сега на царевеица и жито слънчевка. На бел кълве всичко, за това внимавай с него !
А на дънната въдица , само не можах да разбера къде ловиш на затворен водоем ли ? И както казваш навлизаш тепърва в риболова, недей слага купешки пружини а си направи мънички от медна тел на половината на купешката. Предполагам си достатъчно изобретателен и имаш богата фантазия за да си представиш как става . Просто е като детска игра. Ползвай по тънки влакна от порядъка на 0.22 . То пък де да знам каква сопа си си купил за на дъно дали е от фибро или карбон, щото ако е фибро 0.22 малко тънък ти идва, мале така да се обеснява много сложно.
На мен не ми е кълвало до сега на царевеица и жито слънчевка. На бел кълве всичко, за това внимавай с него !
А на дънната въдица , само не можах да разбера къде ловиш на затворен водоем ли ? И както казваш навлизаш тепърва в риболова, недей слага купешки пружини а си направи мънички от медна тел на половината на купешката. Предполагам си достатъчно изобретателен и имаш богата фантазия за да си представиш как става . Просто е като детска игра. Ползвай по тънки влакна от порядъка на 0.22 . То пък де да знам каква сопа си си купил за на дъно дали е от фибро или карбон, щото ако е фибро 0.22 малко тънък ти идва, мале така да се обеснява много сложно.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
0895720206 Иво съм , ако си от София, да се видим да ти видя въдиците и щи кажа кое как и ще ги нагласиме направиме готови за риболов, темата ти е от пред 4 месеца ма ако все още не ти е ясно, мога на драго сърце да ти помогна и покажа това което съм научил от тук и по водоемите с излетите си !
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Къде слънчак,там и костур!Иво Вълов написа:....Слънчаците според моето скромно аматьорско мнение, ги отбягваш с зърнена стръв, тоест царевица жито и други от тоя сорт.
На мен не ми е кълвало до сега на царевеица и жито слънчевка.