Дразнещи пенсионери..

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Дразнещи пенсионери..

Мнение от Vesko1 »

За пенсионерите-ако хвърлянето на курешки е единствения им грях (т.е. не са пречили,не са взели маломерна риба и са се съобразявали с вас)...не виждам къде е проблема.Аз съм ловил със захранка -омесена прясна кравешка тор,с царевица и глина....дава отлични резултати при шарана.Пробвай някой път колега ама много миришат ръцете след захранването.
:lol:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Във фармакологията има едно правило и то гласи "Всичко е отрова зависи от дозата".
Гълъбовата тор е много добра добавка за бабушки слага се 100-200гр, но изсипеш 20кг за мен няма логика.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

dunavski написа:Във фармакологията има едно правило и то гласи "Всичко е отрова зависи от дозата".
Гълъбовата тор е много добра добавка за бабушки слага се 100-200гр, но изсипеш 20кг за мен няма логика.
Колега..знаеш ли в яз Студен кладенец колко хиляди тона годишно човешки екскременти и урина се излива...от градовете Кърджали,Момчилград ,Джебел...и т.н.....и не съм видял рибата да е обърнала корема.Напротив...ври от каракуда ,шаран ,сом ,бяла...а за плевелната не говоря вообще.
Та не знам 10 кила птича тор какво толкова би навредила на един язовир.Ще се разтвори за броени часове... :D
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Човекът се е подразил, че старците -разбойници са кацнали на плувката му и това е естествено :mrgreen: То и аз вървя към тая категория, ама нейсе....
Иначе не трабва да се подценява опита на старото и не трябва да се забравя, че ЕГН-то старее много бързо и се дължи уважение
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
matey49
новобранец
новобранец

Мнение от matey49 »

Колегата по какво ги е познал, че са пенсионери? :D Щом още ловят риба -значи не са се пенсионирали.
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Така са си научени нашите родители,след няколко поколения всичко ще си дойде на мястото...само не дай си боже да измислят нещо за безсмъртие :P Ами като затръшкат врати на жигулита и други морги ,чак кеф им става.Боклука те си знаят в рЯката му е мястото :lol: На майка и казвам не взимам рибите за да има и за децата ми ,тя ми вика бе ти луд ли си :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много агресия, много хормон тука. :lol:
Давайте го по-леко, всеки има място на брега, независимо колко му е пенсията.

А това с птиците летящи над водоема направо ме срази :lol:
Нали не мислите, че рибите просто си падат да ядът лайна?
Акото се подбира внимателно, като важно е диетата на гълабите да включва голямо разнообразие от семена, повтарям гълаби, не чайки, лешояди или лястовици, които се хранят с други работи.
Веднъж минали през птицата семената губят част от полезните си вещества, но запазват друга. Към това се прибавят ензими и други чудеса и накрая получаваме добавка за захранка. Доенето на патки хвърчащи над гьола няма да ви свърши работа, но пък сигурно ще е забавно :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:lol: :lol: :lol: Има време да четат и да се научат , но някои хора се опитват да го направят с провокации ( защото не им се чете и търси ) , което води само до техен доста голям минус ! Ето тази храна за гълъби -
Изображение
, която се вижда на заден план може да я купите от почти всеки по голям хранителен хипер маркет и да разгледате внимателно от какво се състои ! После отивате в някой склад за фуражи и си направете подобни смески , като нищо не Ви пречи да експериментирате и с други видове семена ! По добрия вариант е да пробвате нещо и после да споделите какво се е получило или не за да се стигне до правилната смеска с която да имате резултати и да я споделите с колегите от форума ! Ето и един пример с част от семената за една моя смеска която дава прекрасен резултат за шарани -

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Азотът е основна съставка в протеините. Не случайно има методи на отглеждане на шаран и прици едновременно - птиците са на скаров под и всичко пада във водата. А освен това ако птиците се хранят със зърнен фураж голяма част от него остава несмлян и се изхвърля с изпражненията - това са основните причини за използването на курешки за захранка. Аз съм пробвал само веднъж като добавих към захранка и хванахме доста каракуда. Сега ме подсещате да опитам пак ;)
Наслука на всички!
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

next4y написа:..........................

Онея една 20 литра бутилка направо я метнаха във водата..
Ясно е, че най-вероятно става дума за полухора, т.е. такива, които имат мътни души и не знаят, че съществуват, нещо като полуживотни.
genadi49
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genadi49 »

icho_87 написа:Азотът е основна съставка в протеините. Не случайно има методи на отглеждане на шаран и прици едновременно - птиците са на скаров под и всичко пада във водата. А освен това ако птиците се хранят със зърнен фураж голяма част от него остава несмлян и се изхвърля с изпражненията - това са основните причини за използването на курешки за захранка. Аз съм пробвал само веднъж като добавих към захранка и хванахме доста каракуда. Сега ме подсещате да опитам пак ;)
Наслука на всички!

Абсолютно точно,ама няма кой да чете.А и за мен е направена именно захранка а не изхвърлен боклук,защото тези хора отлично знаят ,че този тор освен за захранка е отличен и за много зеленчуци.Апък сиромах човек-жив дявол ,като си със 160лв. пенсия,а хобито ти е в кръвта какво ли не ще ти дойде на ум да захранваш :mrgreen: :drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз...не съм пенсионер,имам още да "опъвам каиша" 14 години ,ама просто за протокола -да попитам : На колко метра все пак им беше лодката от брега,на който бяхте вие и как точно ви се качиха на главите?Мятаха ли въдиците си върху вашите линии,викаха ли като ненормални?Какво ви касае вас на брега,че от лодката били изсипали 20 литра птичи екскременти?Нали към този момент сте били хванали,по-умният отстъпва,нищо не е пречело да се преместите и да пробвате ново място на брега,където е можело да имате по-атрактивни кълванета и уловени риби?Вярно е,че има "дразнещи пенсионери",възрастта не прощава,особено при скотския живот в България,но с еднаква сила може да се твърди и обратното-пълно е с "дразнещи младоци",които нямат бъдеще в днешния скапан свят. Иначе- браво,че сте отишли на риба,а не в кръчмата!
Аватар
exm
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от exm »

И аз да кажа нещо..има може би хора които ще ме подкрепят.
Първо, извинявам се на човека пуснал темата, че малко се по отдалечихме от заглавието, ама на, какво да се прави!
Около Видин най-успешен риболов на амур имаше на канала на свине - комплекса, който се изливаше в началото на Чифтилера. ловеше се и яко шутовица, ама с мирис на свинско ако! :o Малеее а как смърдеше!!!
На канала на "кръвта", демек под месокомбината дето изтичаше всичката мръсотия от него място се ловеше само с яко чакане и поне две -три нощи преспиване. После ти трябват поне два дни да си изчистиш такъма от мазнотията и карантията по него! :x
Място и под млекоцентралата демек "млекото" се ловеше по същия начин... с голямо чакане.

Та извода какъв е?- рибата си яде всичко, без да си мие ръцете :shock: , и обича най-неприемливи неща за нас!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

По принцип е ясно ,че рибите са всеядни , но целта е да ги накараш да се хранят или с други думи да събудиш интерес у тях да дойдат точно при твоята храна и там да намери стръвта която си презентирал ! А пенсионерите са ясни и няма смисъл да ги обсъждаме :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”