Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
В Чехия преди 10 години беше забранено.Даже съм се учудвал ,че никъде из рибарските магазини не продават звънчета.Имаше само най-обикновени шпионки.rusenec написа:и аз ловя доста често нощем, освен че има риби активни тогава има и друга причина. Друго си е да запалиш оган нощеп някякси атмосверата е друга. Пък и някяде бях чул че не са много европеиските държави кадето има такава забрана.
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
В Англия нощния риболов е разрешен на доста от водоемите, но пък и всеки ден минават проверяващи (2-3 пъти).
В България ми е много готино нощно време на язовира до огъня с приятели и прилично количество алкохол, салата и мезе. А пък и ако изпищи и някоя аларма- направо супер.
Така, че съм твърдо за нощния риболов

В България ми е много готино нощно време на язовира до огъня с приятели и прилично количество алкохол, салата и мезе. А пък и ако изпищи и някоя аларма- направо супер.
Така, че съм твърдо за нощния риболов

- дидо
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Някои ловил ли е на светищи плувки . каква стръв се ползва на мен не мие ясно само съм чувал за този риболов за дънния горе долу ми е ясно още не съм пробвал нощем . Но знам че по Стамболийски е доста успешен на тези светещи плувки . Предполагам че са светещи само за улеснение на нощния роболов или имат нещо общо и кълването . Ползва ли се някакав вид специално осветление за поголяма активнист на сома или не . 

- rusenec
- научил се да хвърля
веднъж пробвах на стръвта която си ловях през деня. За хяколко часа се отказах и пуснах данните.дидо написа:Някои ловил ли е на светищи плувки . каква стръв се ползва на мен не мие ясно само съм чувал за този риболов за дънния горе долу ми е ясно още не съм пробвал нощем . Но знам че по Стамболийски е доста успешен на тези светещи плувки . Предполагам че са светещи само за улеснение на нощния роболов или имат нещо общо и кълването . Ползва ли се някакав вид специално осветление за поголяма активнист на сома или не .
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Понеже темата е сома, ще кажа само накратко за нощния риболов на мирните риби на светеща плувка. Ампулката е само за да виждаш плувката, за нищо друго. Същото можеш да направиш и с по-силен петромакс, но удоволствието да ловиш на ампулка е несравнимо с дневния риболов. Всяко трепкане на антенката се забелязва без проблем. Нощния риболов е успешен само в определено време от годината и на определени водоеми, затова ако някой е опитвал и останал с празни ръце да не се учудва. По принцип се лови много повече риба и много по-едри отколкото през деня. Простичко казано лови се нощно време, когато спре да се лови през деня. Това става или когато почва да застудява водата есенно време или когато през лятото през деня е голяма лудница и рибите са наплашени и се държат на голяма дистанция от брега. Нощно време се приближават към брега, за да се хранят.
От Въча по-хубав няма.
- krokibg
- учете се от него
Точно това им е предназначението,дори ако се обърне внимание,размерите им са стандартни,по размера на дупките на повечето плувки.Също така,се използуват когато се лови вечер ,се слагат на едни звънчета,на които са направени специални гнезда за тези ампулки.Когато удари,това се забелязва от много голямо разтояние.Дори има възможност,човек да си измисли собствен начин за окачване на въпросните ампулки на въдицата,със щипчица или телче.Пробвайте,ще останете доволни,дори не са нужни и камбанки.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ма не разбрахме,дали е почтен нощния риболов
аз напр на шабленското езеро само нощем ходя,на светеща плувка,че нали са забранени лодките,което ест не им пречи на некои да го тарашат водоема по цел ден..ама нали не сьм местен оттам....нема да забтравя един 'пич" сьс двайсетина щуки на колана с ОБЩО ТЕГЛО около 5кг

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- barutchiata ©
- Администратор
Re: КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ
Аз мисля ,че само с раздухване няма да стане.Трябва си повсеместни организации в цяла България обединени в едно и те да изискат промяна в закона .Иначе ако чакаме с една тема във форума да стане и да се сетят .......надали .Проблема на нас българите е ,че искаме някой да ни промени нещата в наша полза без да си даваме зорsnegk написа:Мисля,че ако го раздухаме този въпрос нашите контролни органи,ще се сетят даго махнат този умрял закон.Аз ще кажа честно,че ходя нощно време ине се смятам за браконер.Ако има честни хора нека да признаят .

- man1966
- ще става разбирач
Аз лично ползвам грозд/голям/ торни червеи или пък по рядко жива каракудка-това е за Марица.През деня каракуди и тем подобни постоянно къцат от червеите.През ноща тия проблеми ги няма..дидо написа:ще напишели някои за стръвта като през деня лие или не .кои какво обича да ползва. на светещите плувки

Я елате рибенца при батко...
- ceno cenov
- разбира нещата