КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ

Модератор: sapuna

saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

rusenec написа:и аз ловя доста често нощем, освен че има риби активни тогава има и друга причина. Друго си е да запалиш оган нощеп някякси атмосверата е друга. Пък и някяде бях чул че не са много европеиските държави кадето има такава забрана.
В Чехия преди 10 години беше забранено.Даже съм се учудвал ,че никъде из рибарските магазини не продават звънчета.Имаше само най-обикновени шпионки.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Всички сме ходили и ходим,и си мисля че няма да спрем да ходим.Проблем ще има ако решат да започнат и нощните проверки да ги правят,но първо да позасилят дневните :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

В Англия нощния риболов е разрешен на доста от водоемите, но пък и всеки ден минават проверяващи (2-3 пъти).
В България ми е много готино нощно време на язовира до огъня с приятели и прилично количество алкохол, салата и мезе. А пък и ако изпищи и някоя аларма- направо супер.
Така, че съм твърдо за нощния риболов :partyman: :drinkers: :rock:
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

Някои ловил ли е на светищи плувки . каква стръв се ползва на мен не мие ясно само съм чувал за този риболов за дънния горе долу ми е ясно още не съм пробвал нощем . Но знам че по Стамболийски е доста успешен на тези светещи плувки . Предполагам че са светещи само за улеснение на нощния роболов или имат нещо общо и кълването . Ползва ли се някакав вид специално осветление за поголяма активнист на сома или не . 8)
Изображение
Аватар
rusenec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rusenec »

дидо написа:Някои ловил ли е на светищи плувки . каква стръв се ползва на мен не мие ясно само съм чувал за този риболов за дънния горе долу ми е ясно още не съм пробвал нощем . Но знам че по Стамболийски е доста успешен на тези светещи плувки . Предполагам че са светещи само за улеснение на нощния роболов или имат нещо общо и кълването . Ползва ли се някакав вид специално осветление за поголяма активнист на сома или не . 8)
веднъж пробвах на стръвта която си ловях през деня. За хяколко часа се отказах и пуснах данните.
най-якото хоби е риболова - ФАКТ
Аватар
DaRkWiSh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от DaRkWiSh »

ще повдигна въпроса и ще го обсъдя с колеги от нашето и от други звена и съвсем скоро ще знаете повече за ловуването на сом през нощта :wink:
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На светеща плувка на Овчарица зад трастиката излизат прилични каналчета и каракуди.На повичето водоеми дава до 11-12ч.Чистито на именниците. :roll: :wink: :cry: :lol:
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Понеже темата е сома, ще кажа само накратко за нощния риболов на мирните риби на светеща плувка. Ампулката е само за да виждаш плувката, за нищо друго. Същото можеш да направиш и с по-силен петромакс, но удоволствието да ловиш на ампулка е несравнимо с дневния риболов. Всяко трепкане на антенката се забелязва без проблем. Нощния риболов е успешен само в определено време от годината и на определени водоеми, затова ако някой е опитвал и останал с празни ръце да не се учудва. По принцип се лови много повече риба и много по-едри отколкото през деня. Простичко казано лови се нощно време, когато спре да се лови през деня. Това става или когато почва да застудява водата есенно време или когато през лятото през деня е голяма лудница и рибите са наплашени и се държат на голяма дистанция от брега. Нощно време се приближават към брега, за да се хранят.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Точно това им е предназначението,дори ако се обърне внимание,размерите им са стандартни,по размера на дупките на повечето плувки.Също така,се използуват когато се лови вечер ,се слагат на едни звънчета,на които са направени специални гнезда за тези ампулки.Когато удари,това се забелязва от много голямо разтояние.Дори има възможност,човек да си измисли собствен начин за окачване на въпросните ампулки на въдицата,със щипчица или телче.Пробвайте,ще останете доволни,дори не са нужни и камбанки.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ма не разбрахме,дали е почтен нощния риболов :lol: аз напр на шабленското езеро само нощем ходя,на светеща плувка,че нали са забранени лодките,което ест не им пречи на некои да го тарашат водоема по цел ден..ама нали не сьм местен оттам....нема да забтравя един 'пич" сьс двайсетина щуки на колана с ОБЩО ТЕГЛО около 5кг :? :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: КОЙ Е ХВАЩАЛ НОЩНО ВРЕМЕ СОМ

Мнение от barutchiata © »

snegk написа:Мисля,че ако го раздухаме този въпрос нашите контролни органи,ще се сетят даго махнат този умрял закон.Аз ще кажа честно,че ходя нощно време ине се смятам за браконер.Ако има честни хора нека да признаят .
Аз мисля ,че само с раздухване няма да стане.Трябва си повсеместни организации в цяла България обединени в едно и те да изискат промяна в закона .Иначе ако чакаме с една тема във форума да стане и да се сетят .......надали .Проблема на нас българите е ,че искаме някой да ни промени нещата в наша полза без да си даваме зор :idea:
snegk

Мнение от snegk »

Да направим като таксиметровите шофьори,с по една въдиц и пред парлмента,ако не друго поне ще хванем по един шаран :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

ще напишели някои за стръвта като през деня лие или не . 8) кои какво обича да ползва. на светещите плувки 8)
Изображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

дидо написа:ще напишели някои за стръвта като през деня лие или не . 8) кои какво обича да ползва. на светещите плувки 8)
Аз лично ползвам грозд/голям/ торни червеи или пък по рядко жива каракудка-това е за Марица.През деня каракуди и тем подобни постоянно къцат от червеите.През ноща тия проблеми ги няма.. 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Аз мисля че закона трябва да се спазва и да не се риболовства нощем. Колкото повече хора го спазват толкоз повече място за мен ще има. :lol: :lol: :lol: Че това лято нещо тесничко беше по Дунава нощем.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”