Коя е най-вкусната риба и рецептата за нея

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Коя е най-вкусната риба и рецептата за нея

Мнение от sapuna »

Любо,на Езерово има ли бяла?И,ако има ще ни хванеш ли?

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Хващаш примерно толкова риба
Изображение
После я пускаш
Изображение
След това вадиш едни такива шишове и гледай какво става
Изображение
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Иначе харесвам панирана акула,да не кажете,че не отговарям по темата :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: коя е най-вкусната риба?

Мнение от lusienn »

Диканаров написа:Колеги морската, речната и океанската риби имат различен вкус. Не е възможно да се сравняват. Все пак на вкус и цвят ...... Нали знаете в поговорката какво се казва. Според мен от речната риба най-вкусни са чигата, есетрата до 15кг. сом до 7-8кг, сьомгата и балканката. Предпочитам ги печени на скара с дървени въглища или чига, бяла риба, есетра панирани или с маьонеза. Калкан пържен, лефер печен на дървени въглища, пясъчна акула панирана, санпиетро пържен с подчесанен сос, змиорка пушена и още колко други нежни мезета не мога да сравнявам. Обичам ги всичките! Страхотна е салатата от сварени с копър октоподи с нарязани на късчета и поръсени със ситен лук, чер пипер, лимон. Също невероятна е и панирана сепия. Обичам сварени с бира и копър раци. Обичам салата от сварени миди или стриди с майонеза. Но най важното за оценката на един деликатес е когато хората са участвали в улова и приготвянето му. И най-вкусната риба ако я хапваш в неприятна компания или с кофти пиене не се запомня. Мисля, че ако отвреме на време си показваме уменията в кулинарията, на другарските ни срещи ще е прекрасно. :lol: :lol:
всичко казано от колегата си е самата истина -подкрепям с-2 ръце
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Сайра на скара- не е толкова тлъста като скумрията и пие всичко :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Изображение

8)
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аааааа,морски,каята нещо не се споменава.На вкус е по-добра от калкана.След пърженето,в същото олио изпържете ситно нарязан пресен чесън и лук,залейте каята,да престои 40-50 мин,обадете ми се да донеса бялото.Ааааааамааахааа. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Всичко което каза Диканаров си е самата истина и да добавя от мен,че вкусна е прясната риба. И освен това зависи от вкуса на индивида,всеки може да му хареса нещо,дето на друг не.Примерно аз шаран не ям ,но имам много приятен спомен с шаран на жар(той ще си остане единствен)и обезкостени филенца от таранка.Също не е умесно да се сравняват морски и речни.Все пак по различните краища има различни традиции.
Ида аз сайра опитах веднъж и не смятам да повторя,освен ако не попадна на някой голям майстор.
И все пак калкан пържен ,зарган,граца ,сом със царевично и бяло,бяла риба и най вече раци на ,които слагам задължително лющян,2-3 скилидки чесън,бира,чер пипер,сол и олио.
А сега де? :roll:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

КИРО написа:Аааааа,морски,каята нещо не се споменава.На вкус е по-добра от калкана.След пърженето,в същото олио изпържете ситно нарязан пресен чесън и лук,залейте каята,да престои 40-50 мин,обадете ми се да донеса бялото.Ааааааамааахааа. :D
Пак така с олиото от рибата и чесън(без лук) , обаче преди да сложиш чесъна сипваш една малка кафяна чашка оцет в олиото , слагаш чесъна и капак , къкри една минута , заливаш рибите и пак капак. До като сипваш оцета гледай изпаренията да не те ударят в носа щото могат да те метнат на гръб. Пият и червено :D :D :D

п.п. по тази рецепта се правят първите парчета от шарани- тези с хрилните дъги и предните гръдни перки , яко препържени на много силен котлон; риба не се пържи на газов котлон , а на силен електрически котлон ( 1600-2000 Вт.)8)
Изображение
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

IDA написа:Пак така с олиото от рибата и чесън........Пият и червено
:D :smt023 И р"кии,много !!!
IDA написа: риба не се пържи на газов котлон , а на силен електрически котлон ( 1600-2000 Вт.)8
-нещо не вдявам-пожарната ли,що ли? :smt048
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Газта не може да вдигне такъв градус на олиото както силния ел. котлон , в много случаи рибата се "туткализирва" и отделно има съвсем друг вкус , отделно поема и олио! В къщи всичко се прави на газ , с изключение на пърженето на риба- то е на ток (имам в предвид котлоните). Даже преди 2-3 години си купих газов котлон с много по-яки горелки- същата работа , котлона сега си бачка да вари пилета или да пържи кюфтета , но не и риба!!!!!
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Бре Илийка,туй не го знаех.Мерси за това,ще се пробва значи.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
hunt-fish
новобранец
новобранец

Мнение от hunt-fish »

Доста са вкусните риби, но е важно как са приготвени. Ще споделя с вас за една много вкусна пастърва:
Вземате алуминиево фолио и го намазвате с масло, може и маргарин осолявате добре пастървата и я поръсвате с бял пипер, зелени подправки например копър и ако имате прясна мащерка и най вайният момент поливате я с 30 -40г. сухо мартини може ж краен случай и вермут. Завивате я много добре и я слагате на скарата или във фурната печете я около 20 мин. и след това като я отворите сам сигурен че ще си оближете пръстите. :D
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

пържен чаушан , мен лично това ми харесва най много
късмет работа . .
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

понеже по горе споменаха са сурова бяла риба - да ви кажа и ас една рецепта - преди много години работех с едни италианци в северна африка и от тех иа знам
биалата риба се нариазва на крагове дебели 1,5 - 2 см и се осолиава
приготвиа се марина - предимно оцет,малко вода,черен пипер,чесан накалцан,дафинов лист бахар на зарна
добре осолената риба се кисне в тази марина 4-5 дни
след това се исваждат парчетата и нареждат в буркан и тои се пални с зехтин - след още 3-4 дена е готова
фантастично е - а и може да стои с месеци в буркана с зехтин
опитаите!
PP
забравих да уточня - става само с приaсна бяла риба от 1.5-2 кг на горе. пробвал сам с други риби - не става
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Мнение от MuTaKa »

на мен най ми харесва сом и пастрва на скара и пържена каракуда :lol: .
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Ял съм много ама много видове риба и по вкусна от чернокоп на скара не съм ял.А от сладководната най ми харесва таранка припържена да хрупка.
Последно промяна от Живко Василев на Съб Окт 18, 2008 8:50 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”