Ще купвам Байтрънер за метод фидер, но помогнете с избора

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Ще купвам Байтрънер за метод фидер, но помогнете с избор

Мнение от С.Върбанов »

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С.Върбанов написа:Бързия аванс е за предпочитане за затворени водоеми пред байта ! Байта в язовир и то при риболов с фидер най-много да помогне на рибата да се откачи и избяга :wink:
Амчи,то байта е за затворени водоеми бре,на реката за кво ми е.Много е весело с вас :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Пак не четеш какво пише :idea: За какъв вид риболов професоре ? За фидер ли ? Весело е с теб наистина :lol: :lol: :lol:

Говорим за фидер не за спесимен или не правиш разлика ? :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

какво значи бърз аванс?
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

http://www.youtube.com/watch?v=Fj3Jsvr9jgU Предполагам ,че след като изгледаш клипчето ще ти се изясни какво е бърз аванс или така наречения "Fighting Drag " ;)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Оууууу извинете г-н академик на шаранския риболов,аз нямам друго освен фидери и не ме вълнува спесимен ли е или карпов :lol: :lol: :lol: И сигурно добре знаеш,че бързия аванс трябва да е качен поне на Страдик.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Аз също ловя само шарани с фидери , а не стръв , но не ползвам байтове .Това къде трябва да скача си е негово решение :wink: Може и от Exage да започне не му пречи или Super 4000 GTM , Seido RA и чак тогава да отиде на - Stradic GTM-RC или Twin Power CI4 RA , ако е преценил ,че има нужда ! Ловя с последното на размер 4000 с 3 аванса и съм пре доволен и при шаровци от 10кг нямам грижи ! Номера е да можеш да боравиш с аванса :wink: Ловя изцяло и предимно с методи и то на основния фидер който е в ръцете ми , а не забравен на 20м от мен и сложен на сигнализатор :idea: защото това вече не е риболов с фидер, а нещо друго :idea: Има и куп други неща ,но съм ги споделил на едно друго място и не мисля да го правя и тук :wink: :idea:

п.п. Макарата не е единствения фактор в риболова на фидер !

Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Горе долу схванах за какво иде реч,не съм пипал или въобще имал такава макара с тези екстри и затова попитах- благодаря
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

На кратко казано байтрънар системата работи основно при взимането на стръвта от рибата и е подходящ най-вече при дънния риболов, а бързия аванс е много по-подходящ за контролиране на вече закачената риба. При фидер риболова, където въдиците трябва да са пред очите ни, мисля, че байта е безсмислен. Друг е въпроса за бързия аванс - с негова помощ контрола върху закачената риба е 100 процента успешен. :drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

lishev_64 написа:На кратко казано байтрънар системата работи основно при взимането на стръвта от рибата и е подходящ най-вече при дънния риболов, а бързия аванс е много по-подходящ за контролиране на вече закачената риба. При фидер риболова, където въдиците трябва да са пред очите ни, мисля, че байта е безсмислен. Друг е въпроса за бързия аванс - с негова помощ контрола върху закачената риба е 100 процента успешен. :drinkers:
Оказа се, че имам макара с бърз аванс а именно по-скоро мачово изпълнение на Шимано,
с което може да се лови и на фидер.
В интерес на истината този бърз аванс всякъш е по-скоро фетиш на притежателите на Shimano отколкото нещо наистина полезно.
Лично аз съм закачал едри риби на тази макара, но така и не ползвам бързия аванс,
а се доверявам основно на "традиционно" вградения.

И понеже се малко отклонихме от темата.

В запитването ми остават два възможни варианта, като добавих едно ново предложение.

Някой да е ползвал държал в ръце или работил с тази макара ?

1 .Okuma Long Bow http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... a-Long-Bow

2. TFG Power GT Free Spool http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=160

Коя от двете макари бихте ползвали и предпочели и защо?
Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Определено Okumata е по добрия избор,чел съм доста добри отзиви от колеги които я притежават ,казват,че била желязна макара за тия пари ,а защо не погледнеш и ето този модел http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6407 ,пак е червяк ,един от най добрите и успешни модели на фирмата ,малко над бюджета ти е ,но си заслужава парите ,виждам ,че и друг колега преди мен ти я препоръчал ,но цена-качество е най разумния избор според мен
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Окуууууматааааа :wink:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Аз отскоро практикувам риболов с фидер и при мен стоеше същата дилема. Аз обаче тръгнах малко по-иначе да разсъждавам защото на първо време имам само една пръчка и никога не се знае кога от стандартен суим фидер ще преминеш към метод фидер. Защото за тоя последния вариант съвсем не е нужно или задължително да замяташ овнешки главички и си е съвсем във възможностите на моя фидер. Та относно байтрънър системата толкова излишна според някои, аз реших че трябва да я имам, защото с тая единствена пръчка ходя на ..... ами навсякъде. Та понеже фидера ми е лайт вариант, с тест до 90гр. си взех Tica Sportera 3007 - според мен, приятна за работа макаричка, която вече три години си бачка, като часовник с плетените влакна, които и навивам и въпреки моето не дотам добро и понякога мурдарско отношение. С фидера ми съм риболовствал и на затворени водоеми, и на реки по всички възможни начини суим и метод, та ми е влизало всичко в употреба, включително байтрънър системата и съм доволен от избора си.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Байтрънъра си е една екстра, която не е задължително да се ползва на всеки излет :wink:, все пак въпрос на предпочитание.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Окумата се е сшършила.
Няма я складова наличност.
Ако някой я е виждал някъде по магазинитем нека бъде така добър да сподели :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”