Алтернативни енергийни източници - направи си сам

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Алтернативни енергийни източници - направи си сам

Мнение от nemalabavo »

pampasa написа:
nemalabavo написа: аз искам мойта кола да гори 4 на 100 ,ма как да стане :D
На мен Аудито ми гори 4л. на 100 дизел..... :idea:

стига бе,че кво е тва ауди....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много съм чел за водородните клетки и направата им, но никъде не намерих данни за ефекта от употребата им върху двигателя.
Температура на горена на отделения газ, скорост и тн.
Явно за сега са толкова ниско ефективни, че това няма значение? :roll:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

GODzillata написа:
fossa написа:Да вземем да изчакаме малко.Ако излезе истина-язък за труда. :mrgreen:

http://lucecita.blog.bg/novini/2012/07/ ... 012.982013

Мдаа....Едно пътуване, например от Техеран до Ню Йорк, ще отнеме максимално около 10 минути.......тия сигурно са открили телепорта?! :roll: :mrgreen:

@David Kamenov, от слънчевия колектор не изкарваш ток, а топъл въздух...единият вариант е да ползваш конвекция и топлото само да влиза, а при другия вариант с вентилатор, свързан с колектора, се изтегля въздуха от стаята, който да речем е 15 градуса, минава през колектора, в който се загрява и после влиза в стаята с температура от 55 градуса....да речем.

@zazturbo, "човек с басейн в къщи мисли за икономии", особено когато е с такъв басейн:
Изображение
...и за кризата си прав, бива, бива, ама чак пък толкова....лошото е, че и по-зле ще става, а пък слънцето ни е безплатно, така че що да бягаме от далаверата? :lol: ...засега единственият ни келепир е, че земята се върти, а ние се возим без пари. :mrgreen:

Както и да е....аз започвам да събирам кенчета, някой ако има излишъци, плащам по 0,10 ст. на алуминиева кутийка! :wink:

Ето как един БГ ентусиаст си е направил колектор и панел ---> http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=1485
Благодаря а колко голям вентилатор ще ти трябва за такова утопление да дома :)
Риболова е хоби.Наслука :)
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

pampasa написа:
nemalabavo написа: аз искам мойта кола да гори 4 на 100 ,ма как да стане :D
На мен Аудито ми гори 4л. на 100 дизел..... :idea:
Аудита се страхотни коли и нашето гори 4 на 100 дизел :) имам предвид за 4 човека в колата Audi a4
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Асен Върбанов написа: Ако някой има интерес, мога да си поиграя и да направя схема за изпълнението.

Направи и качи в темата, ще е полезно ноу-хау.

Аз замислям слънчевия панел по следния начин - някакво дъно, може би шперплат или пвц плоскости, подложка от каменна вата, лист ламарина, медни тръби, отгоре нискоемисийно стъкло, по-известно като Ка-стъкло, колкото и да не е правилно това.
Слънцето ще нагрява медните тръби и ламарината, която допълнително ще топлоотдава към тръбите, вътре ще има парников ефект, а стъклото няма да пуска топлото навън....водата ще циркулира по тръбите, нагрявайки се яко, след което ще отива или в някакъв вододържател или директно в бойлер....бих шибнал един 200 литра, който да захранва цялата къща с топла вода, както и пералнята, на която ще и остане само да върти, намаляйки сметката за ток, тъй като няма да и се налага да топли водата.
Този панел по груби сметки ще ми стъпи не повече от 100 лв.!!!

Що се касае до слънчевия въздушен колектор, ще го направя с кенчета както по клиповете е показано, но явно и двата проекта ще се развият бавно, най-вече през зимните месеци, но ще влезнат в експлоатация на пролет.

За басейна замислям голям панел....около 6 м2, върху основата ще сложа домакинско ламинирано фолио, след това ще направя намотки от черен градински маркуч и отгоре стъкло.
Потопяема помпа ще тегли вода от басейна, ще я прекарва през нагорещените маркучи и след това ще я връща обратно, което ще ми позволи да удължа времето за ползване на басейна....нещо може би в границите от май до октомври. :roll:
Миналата седмица направих експеримент със зелен маркуч около 30 метра, вкарах му вода и само 10-на минути по-късно водата вече беше вряла.

@David Kamenov, ползват се 12в вентилаторчета, като от комп. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

GODzillata написа:
Асен Върбанов написа: Ако някой има интерес, мога да си поиграя и да направя схема за изпълнението.

Направи и качи в темата, ще е полезно ноу-хау.

Аз замислям слънчевия панел по следния начин - някакво дъно, може би шперплат или пвц плоскости, подложка от каменна вата, лист ламарина, медни тръби, отгоре нискоемисийно стъкло, по-известно като Ка-стъкло, колкото и да не е правилно това.
Слънцето ще нагрява медните тръби и ламарината, която допълнително ще топлоотдава към тръбите, вътре ще има парников ефект, а стъклото няма да пуска топлото навън....водата ще циркулира по тръбите, нагрявайки се яко, след което ще отива или в някакъв вододържател или директно в бойлер....бих шибнал един 200 литра, който да захранва цялата къща с топла вода, както и пералнята, на която ще и остане само да върти, намаляйки сметката за ток, тъй като няма да и се налага да топли водата.
Този панел по груби сметки ще ми стъпи не повече от 100 лв.!!!

Що се касае до слънчевия въздушен колектор, ще го направя с кенчета както по клиповете е показано, но явно и двата проекта ще се развият бавно, най-вече през зимните месеци, но ще влезнат в експлоатация на пролет.

За басейна замислям голям панел....около 6 м2, върху основата ще сложа домакинско ламинирано фолио, след това ще направя намотки от черен градински маркуч и отгоре стъкло.
Потопяема помпа ще тегли вода от басейна, ще я прекарва през нагорещените маркучи и след това ще я връща обратно, което ще ми позволи да удължа времето за ползване на басейна....нещо може би в границите от май до октомври. :roll:
Миналата седмица направих експеримент със зелен маркуч около 30 метра, вкарах му вода и само 10-на минути по-късно водата вече беше вряла.

@David Kamenov, ползват се 12в вентилаторчета, като от комп. :wink:
Ще се опитам нещо да измайсторя през зимата и без това училището ми е на 50км и няма да ми се налага да ходя а ще уча от вкъщи навит съм за утоплителния панел. Ще снимам и ако се получи ще пиша :) Успех и на теб :)
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

chirusa_bg написа:Много съм чел за водородните клетки и направата им, но никъде не намерих данни за ефекта от употребата им върху двигателя.
Температура на горена на отделения газ, скорост и тн.
Явно за сега са толкова ниско ефективни, че това няма значение? :roll:
Колега, много си прав! от2г.следя темите в офроуд, опел , ww, рено,дата.бг, мазето.нет и прочие форуми за алтернативна енергия и каране на оксиводород,(браунов газ)или горивна клетка, но се оказа , от лични експерименти, че ефекта е малък, единствено става за горелка,Топи твъростопяеми материали като волфрам , азбестови и огнеупорни тухли, температурата на пламъка на горелката надминава 6-7000градуса по целзий.?Има и запис на предаването "хрътките" по БТВ с"Мичо Табаков"-наберете името в гугъл и вижте репортажа.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Кире що трябва да се чанчим да лепим бирени кутии? :wink:
Аз си мисля че едни кюнци ще свършат същата работа при по малка цена.
Даже една машина за свиване на ламарина за тръби ще свърши идеална работа с по дебела алуминиева ламарина.
После всичко едно към едно и квото сабия покажа.. :drinkers:
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

тва с топлия въздух как ли работи на -20 градуса незнам
питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

dako71 написа:Кире що трябва да се чанчим да лепим бирени кутии? :wink:
Аз си мисля че едни кюнци ще свършат същата работа при по малка цена.
Даже една машина за свиване на ламарина за тръби ще свърши идеална работа с по дебела алуминиева ламарина.
После всичко едно към едно и квото сабия покажа.. :drinkers:

Дани, за да се свали себестойността на макс, освен това кенчетата са тънкостенни и са без пари....еее, трябва да се насили човек да изпие доста бири :drinkers: , ама така се съчетава полезното с приятното. :wink:

Ето тест за различните начини на пробиване на дъното:
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/l-XMbaxVmY8?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/l-XMbaxVmY8?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

batlar написа: питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв
Инвестицията в инсталирането на малки фотоволтаични мощности не е рентабилна. :idea:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Купих си една обла пиличка за заточване на веригите на дърворезачките. Отрязах я с флекса и предния край я захванах на винтоверта. След като пробия отвор с бургията, с тази пиличка си оформям какъвто си искам по-голям отвор на кутията. Удобно е.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

dantho.mihov написа:Купих си една обла пиличка за заточване на веригите на дърворезачките. Отрязах я с флекса и предния край я захванах на винтоверта. След като пробия отвор с бургията, с тази пиличка си оформям какъвто си искам по-голям отвор на кутията. Удобно е.

Виж графиките, отвори 1, 8 и 9 дават най-добри резултати.
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/alzhnyZHNhI?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/alzhnyZHNhI?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

...от своя страна, номер 9 е най-лесен за изпълнение....не знам само дали диаметърът на дупките е от съществено значение....в смисъл някой друг милиметър разлика от тези на теста? :roll:
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

batlar написа: питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв
Инвестицията в инсталирането на малки фотоволтаични мощности не е рентабилна. :idea:[/quote]

ами ако имаш 2 малки деца и вкъщи има постоянно хора за да се комсумира енергията е много рентабилно иначе наистина не е затова и аз се отказах почти няма човек вкъщи през деня консумацията е минимална и наистина не си заслужава но се интересувах от цените тогава и питах по фирмите
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Добре де ако в стаята през по голямата част на дена, има пряка слънчева светлина едни алуминиеви черни щори немали да вършат същата работа.Или до прозореца некъкав черен панел..в хола ми до прозореца е тв 42 инча с черна маса,забелязал съм че,зимата доста се нагряват даже и при по мрачен ден.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Даже ще е по-добре :)

Кире, направи си едно насочващо огледало в двора, ние мравки горяхме, та паркета ли няма да ти запалиме :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”