Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Алтернативни енергийни източници - направи си сам
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Re: Алтернативни енергийни източници - направи си сам
pampasa написа:На мен Аудито ми гори 4л. на 100 дизел.....nemalabavo написа: аз искам мойта кола да гори 4 на 100 ,ма как да стане
стига бе,че кво е тва ауди....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много съм чел за водородните клетки и направата им, но никъде не намерих данни за ефекта от употребата им върху двигателя.
Температура на горена на отделения газ, скорост и тн.
Явно за сега са толкова ниско ефективни, че това няма значение?

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Благодаря а колко голям вентилатор ще ти трябва за такова утопление да домаGODzillata написа:fossa написа:Да вземем да изчакаме малко.Ако излезе истина-язък за труда.![]()
http://lucecita.blog.bg/novini/2012/07/ ... 012.982013
Мдаа....Едно пътуване, например от Техеран до Ню Йорк, ще отнеме максимално около 10 минути.......тия сигурно са открили телепорта?!![]()
![]()
@David Kamenov, от слънчевия колектор не изкарваш ток, а топъл въздух...единият вариант е да ползваш конвекция и топлото само да влиза, а при другия вариант с вентилатор, свързан с колектора, се изтегля въздуха от стаята, който да речем е 15 градуса, минава през колектора, в който се загрява и после влиза в стаята с температура от 55 градуса....да речем.
@zazturbo, "човек с басейн в къщи мисли за икономии", особено когато е с такъв басейн:
...и за кризата си прав, бива, бива, ама чак пък толкова....лошото е, че и по-зле ще става, а пък слънцето ни е безплатно, така че що да бягаме от далаверата?...засега единственият ни келепир е, че земята се върти, а ние се возим без пари.
![]()
Както и да е....аз започвам да събирам кенчета, някой ако има излишъци, плащам по 0,10 ст. на алуминиева кутийка!
Ето как един БГ ентусиаст си е направил колектор и панел ---> http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=1485

Риболова е хоби.Наслука 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Аудита се страхотни коли и нашето гори 4 на 100 дизелpampasa написа:На мен Аудито ми гори 4л. на 100 дизел.....nemalabavo написа: аз искам мойта кола да гори 4 на 100 ,ма как да стане

Риболова е хоби.Наслука 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Асен Върбанов написа: Ако някой има интерес, мога да си поиграя и да направя схема за изпълнението.
Направи и качи в темата, ще е полезно ноу-хау.
Аз замислям слънчевия панел по следния начин - някакво дъно, може би шперплат или пвц плоскости, подложка от каменна вата, лист ламарина, медни тръби, отгоре нискоемисийно стъкло, по-известно като Ка-стъкло, колкото и да не е правилно това.
Слънцето ще нагрява медните тръби и ламарината, която допълнително ще топлоотдава към тръбите, вътре ще има парников ефект, а стъклото няма да пуска топлото навън....водата ще циркулира по тръбите, нагрявайки се яко, след което ще отива или в някакъв вододържател или директно в бойлер....бих шибнал един 200 литра, който да захранва цялата къща с топла вода, както и пералнята, на която ще и остане само да върти, намаляйки сметката за ток, тъй като няма да и се налага да топли водата.
Този панел по груби сметки ще ми стъпи не повече от 100 лв.!!!
Що се касае до слънчевия въздушен колектор, ще го направя с кенчета както по клиповете е показано, но явно и двата проекта ще се развият бавно, най-вече през зимните месеци, но ще влезнат в експлоатация на пролет.
За басейна замислям голям панел....около 6 м2, върху основата ще сложа домакинско ламинирано фолио, след това ще направя намотки от черен градински маркуч и отгоре стъкло.
Потопяема помпа ще тегли вода от басейна, ще я прекарва през нагорещените маркучи и след това ще я връща обратно, което ще ми позволи да удължа времето за ползване на басейна....нещо може би в границите от май до октомври.

Миналата седмица направих експеримент със зелен маркуч около 30 метра, вкарах му вода и само 10-на минути по-късно водата вече беше вряла.
@David Kamenov, ползват се 12в вентилаторчета, като от комп.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ще се опитам нещо да измайсторя през зимата и без това училището ми е на 50км и няма да ми се налага да ходя а ще уча от вкъщи навит съм за утоплителния панел. Ще снимам и ако се получи ще пишаGODzillata написа:Асен Върбанов написа: Ако някой има интерес, мога да си поиграя и да направя схема за изпълнението.
Направи и качи в темата, ще е полезно ноу-хау.
Аз замислям слънчевия панел по следния начин - някакво дъно, може би шперплат или пвц плоскости, подложка от каменна вата, лист ламарина, медни тръби, отгоре нискоемисийно стъкло, по-известно като Ка-стъкло, колкото и да не е правилно това.
Слънцето ще нагрява медните тръби и ламарината, която допълнително ще топлоотдава към тръбите, вътре ще има парников ефект, а стъклото няма да пуска топлото навън....водата ще циркулира по тръбите, нагрявайки се яко, след което ще отива или в някакъв вододържател или директно в бойлер....бих шибнал един 200 литра, който да захранва цялата къща с топла вода, както и пералнята, на която ще и остане само да върти, намаляйки сметката за ток, тъй като няма да и се налага да топли водата.
Този панел по груби сметки ще ми стъпи не повече от 100 лв.!!!
Що се касае до слънчевия въздушен колектор, ще го направя с кенчета както по клиповете е показано, но явно и двата проекта ще се развият бавно, най-вече през зимните месеци, но ще влезнат в експлоатация на пролет.
За басейна замислям голям панел....около 6 м2, върху основата ще сложа домакинско ламинирано фолио, след това ще направя намотки от черен градински маркуч и отгоре стъкло.
Потопяема помпа ще тегли вода от басейна, ще я прекарва през нагорещените маркучи и след това ще я връща обратно, което ще ми позволи да удължа времето за ползване на басейна....нещо може би в границите от май до октомври.
Миналата седмица направих експеримент със зелен маркуч около 30 метра, вкарах му вода и само 10-на минути по-късно водата вече беше вряла.
@David Kamenov, ползват се 12в вентилаторчета, като от комп.

Риболова е хоби.Наслука 

- kodek
- ще става разбирач
Колега, много си прав! от2г.следя темите в офроуд, опел , ww, рено,дата.бг, мазето.нет и прочие форуми за алтернативна енергия и каране на оксиводород,(браунов газ)или горивна клетка, но се оказа , от лични експерименти, че ефекта е малък, единствено става за горелка,Топи твъростопяеми материали като волфрам , азбестови и огнеупорни тухли, температурата на пламъка на горелката надминава 6-7000градуса по целзий.?Има и запис на предаването "хрътките" по БТВ с"Мичо Табаков"-наберете името в гугъл и вижте репортажа.chirusa_bg написа:Много съм чел за водородните клетки и направата им, но никъде не намерих данни за ефекта от употребата им върху двигателя.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кире що трябва да се чанчим да лепим бирени кутии?
Аз си мисля че едни кюнци ще свършат същата работа при по малка цена.
Даже една машина за свиване на ламарина за тръби ще свърши идеална работа с по дебела алуминиева ламарина.
После всичко едно към едно и квото сабия покажа..

Даже една машина за свиване на ламарина за тръби ще свърши идеална работа с по дебела алуминиева ламарина.

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
тва с топлия въздух как ли работи на -20 градуса незнам
питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв
питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв
- GODzillata
dako71 написа:Кире що трябва да се чанчим да лепим бирени кутии?![]()
Дани, за да се свали себестойността на макс, освен това кенчетата са тънкостенни и са без пари....еее, трябва да се насили човек да изпие доста бири

Ето тест за различните начини на пробиване на дъното:
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/l-XMbaxVmY8?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/l-XMbaxVmY8?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Инвестицията в инсталирането на малки фотоволтаични мощности не е рентабилна.batlar написа: питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв

-
- Модератор
Купих си една обла пиличка за заточване на веригите на дърворезачките. Отрязах я с флекса и предния край я захванах на винтоверта. След като пробия отвор с бургията, с тази пиличка си оформям какъвто си искам по-голям отвор на кутията. Удобно е.
- GODzillata
dantho.mihov написа:Купих си една обла пиличка за заточване на веригите на дърворезачките. Отрязах я с флекса и предния край я захванах на винтоверта. След като пробия отвор с бургията, с тази пиличка си оформям какъвто си искам по-голям отвор на кутията. Удобно е.
Виж графиките, отвори 1, 8 и 9 дават най-добри резултати.
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/alzhnyZHNhI?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/alzhnyZHNhI?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
...от своя страна, номер 9 е най-лесен за изпълнение....не знам само дали диаметърът на дупките е от съществено значение....в смисъл някой друг милиметър разлика от тези на теста?

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Инвестицията в инсталирането на малки фотоволтаични мощности не е рентабилна.batlar написа: питал сам за фотоволтаик за едно домакинство или 4 кв инсталация + монтажа 12000лв

ами ако имаш 2 малки деца и вкъщи има постоянно хора за да се комсумира енергията е много рентабилно иначе наистина не е затова и аз се отказах почти няма човек вкъщи през деня консумацията е минимална и наистина не си заслужава но се интересувах от цените тогава и питах по фирмите
-
- научил се да хвърля
Добре де ако в стаята през по голямата част на дена, има пряка слънчева светлина едни алуминиеви черни щори немали да вършат същата работа.Или до прозореца некъкав черен панел..в хола ми до прозореца е тв 42 инча с черна маса,забелязал съм че,зимата доста се нагряват даже и при по мрачен ден.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Даже ще е по-добре
Кире, направи си едно насочващо огледало в двора, ние мравки горяхме, та паркета ли няма да ти запалиме

Кире, направи си едно насочващо огледало в двора, ние мравки горяхме, та паркета ли няма да ти запалиме

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.