Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

За лодка
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
В другия форум- fishing mania се повдигна въпрос за капитанските.
Аз си зададох въпроса ..ама така си стои без отговор.Да пробвам и тука.
Аз си зададох въпроса ..ама така си стои без отговор.Да пробвам и тука.
Кое е вярното - да се сменя ако не си изтървал влака - или си е като диплома - завинаги.по-нагоре прочетох нещо много интересно,което ме касае.
Става дума за документа за правоспособност ..капитанското..
От една страна казвате - важи завинаги със статут на диплома е..
От друга страна казвате ..герба стар..Народна Република България..сега такова нещо няма ...срокове за смяна..намкво що.
.................................................................................
Имам капитанско за 10 бруто регистър тона за р.Дунав от 1976 г.
Ами документите ми за образование - и те са с гербове издадени в НРБ и т.н. ...и разни други документи преди 1989 - ПО ГОРНАТА ЛОГИКА ТОВА ВСИЧКО ДА СЕ СМЕНЯ ЛИ ??
Нека някой който наистина знае да каже със сигурност.Това е важно
-
- кандидат преподавател
Няма логика.Документа е официален - издаден е от бившето Министерство на Транспорта...снимки..печати..подписи...твърди корици.Като диплома е.в най-лошия случай трябва да отидеш да ти издадат нов документ, но иначе капитанското право си е за цял живот...
Ако смяната само за пари..и не е официално наложителна ??
Единственно ме интересува някакво разпореждане..закон за смяна публикувано в държавен вестник ..или нещо такова.
...........................................................................................
- barutchiata ©
- Администратор
- abator
- новобранец
- Обратна връзка:
Момчета, не се заблуждавайте. Изискванията към оборудването на лодките винаги е било малко безумно. Безумно е от гледна точка на това, че ако натоварите всичко не остава място за хората. Трябва да имате спасителни кръгове с номера и на плавателния съд, спасителни жилетки със светлинна сигнализация и годни батерии, и торбички с боя, помпа за осушаване, аптечка, котва с въже (мисля, че трябваше да е 50м.), сигнални ракети, ако лодката е с двигател трябва да имате пожарогасител. Вероятно има и други изисквания за които не мога да се сетя в момента. Това са изисквания за лодки, които са регистрирани. Лодка с такова оборудване получава район на плаване до 200 метра от брега. За малко по-навътре се изисква плавателен съд с по-високи мореходни качества и горното оборудване + радиостанция. Плавателен съд с такова оборудване ще получи район на плаване до 12 мили от брега. За още по-навътре трябва да има спасителни плотове и галюн (тоалетна), а плавателния съд трябва да е с добри мореходни качества.
Изискванията наистина са доста, но са предвидени да спасят човешки живот.
За малките и нерегистрирани плаватени съдове:
1. Кротувайте си в брега и граничарите няма да ви закачат.
2. Влизайте в морето само ако имате подходяща котва и достатъчно котвено въже(дълбочината на която заставате на котва умножена по 3), защото лодките ви са малки и по-силен вятър може да ви отвее доста навътре.
3. Ако не умеете да плувате добре си вземете спасителна жилетка.
4. Задължително си вземете малко храна и вода.
С този си пост в никакъв случай не желая да ви поучавам. Това е по-скоро приятелски съвет. Дали ще го послушате или не си решавате вие.
Изискванията наистина са доста, но са предвидени да спасят човешки живот.
За малките и нерегистрирани плаватени съдове:
1. Кротувайте си в брега и граничарите няма да ви закачат.
2. Влизайте в морето само ако имате подходяща котва и достатъчно котвено въже(дълбочината на която заставате на котва умножена по 3), защото лодките ви са малки и по-силен вятър може да ви отвее доста навътре.
3. Ако не умеете да плувате добре си вземете спасителна жилетка.
4. Задължително си вземете малко храна и вода.
С този си пост в никакъв случай не желая да ви поучавам. Това е по-скоро приятелски съвет. Дали ще го послушате или не си решавате вие.