Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Възможна големина на щуката
Модератор: sapuna
Всъщност колеги, по-горните снимки наистина са реалност. Това е така наречената алигаторска щука (Aligator Gar Pike). Тези риби наистина достигат чудовищни размери. Има и доста статии изписани за тях.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- dimitar_
- сериозен играч
И аз да се включа , защото темата си я бива , просто може да се разстяга дето се казва "до сабалем"...
Щуката може би наистина си е от "праисторията"както крокодила, костенурката, слона, акулата и т. н.... Всеки от нас е слушал като малък приказки за "баба щука", особено от руският фолклор, там щуката си е в "свои води". Не случайно е така , защото сме си" чесали" често езиците по тая тема. Колеги ( руски възпитаници ) казват , че все още в Русия има девствени блата и езера достижими само по въздух, и за там се носят легенди за огромни щуки. Аз съм склонен да им вярвам, защото щуката си е загадачен ,заслужаващ уважение хищник- може би най- добрия в блатата и езерата...
А колкото до килограмите, то си е относително, колкото и да кажем все е вярно- но все пак най- голямата още плува...!
Щуката може би наистина си е от "праисторията"както крокодила, костенурката, слона, акулата и т. н.... Всеки от нас е слушал като малък приказки за "баба щука", особено от руският фолклор, там щуката си е в "свои води". Не случайно е така , защото сме си" чесали" често езиците по тая тема. Колеги ( руски възпитаници ) казват , че все още в Русия има девствени блата и езера достижими само по въздух, и за там се носят легенди за огромни щуки. Аз съм склонен да им вярвам, защото щуката си е загадачен ,заслужаващ уважение хищник- може би най- добрия в блатата и езерата...
А колкото до килограмите, то си е относително, колкото и да кажем все е вярно- но все пак най- голямата още плува...!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето с тези две изречения съм напълно съгласен!dimitar_ написа:.... Всеки от нас е слушал като малък приказки за "баба щука", особено от руският фолклор, там щуката си е в "свои води"...
Относно снимките-първата я качих още днес следобед,но след забележка я махнах от поста си-наистина е арапайма.
И все пак,възможно ли е да достигне такива гигантски размери?
С риск да насоча темата в друга посока/не го желая обаче/, ще споделя моето виждане по въпроса.Според мен всичко е класически метод за "зарибяване" на туристи-риболовци.Дано да греша!
Всички се надяваме на рекорден улов и подобен материал само може да ни мобилизира.Нямам си и идея какво ще е усещането при удар на 20 килограмова красавица например.С моите 7-8кг само мога да предполагам...абе дано да ги има!
- krokibg
- учете се от него

Май ги изловяват още на личинка

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Боро
- научил се да хвърля
Първата снимка да е менте ли...? Ето откъде е взета :
http://www.grouchyoldcripple.com/archives/000369.html
http://www.grouchyoldcripple.com/archives/000369.html