Възможна големина на щуката

Модератор: sapuna

zlak
новобранец
новобранец

Мнение от zlak »

Не е арапайма , нито алигатор , нито щука. Рибата се нарича Alligator Gar или просто ГАР и обитава районите около Мисисипи.
В този случай , тези снимки в темата за щуките са малко неуместни.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Всъщност колеги, по-горните снимки наистина са реалност. Това е така наречената алигаторска щука (Aligator Gar Pike). Тези риби наистина достигат чудовищни размери. Има и доста статии изписани за тях.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Името което знам за рибата е алигаторска щука и е преходното звено между миналото и днес. По уместно от това не би могло да бъде след като си плува и до днес.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

И аз да се включа , защото темата си я бива , просто може да се разстяга дето се казва "до сабалем"...
Щуката може би наистина си е от "праисторията"както крокодила, костенурката, слона, акулата и т. н.... Всеки от нас е слушал като малък приказки за "баба щука", особено от руският фолклор, там щуката си е в "свои води". Не случайно е така , защото сме си" чесали" често езиците по тая тема. Колеги ( руски възпитаници ) казват , че все още в Русия има девствени блата и езера достижими само по въздух, и за там се носят легенди за огромни щуки. Аз съм склонен да им вярвам, защото щуката си е загадачен ,заслужаващ уважение хищник- може би най- добрия в блатата и езерата...
А колкото до килограмите, то си е относително, колкото и да кажем все е вярно- но все пак най- голямата още плува...!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

dimitar_ написа:.... Всеки от нас е слушал като малък приказки за "баба щука", особено от руският фолклор, там щуката си е в "свои води"...
А колкото до килограмите, то си е относително, колкото и да кажем все е вярно- но все пак най- голямата още плува...!
Ето с тези две изречения съм напълно съгласен!
Относно снимките-първата я качих още днес следобед,но след забележка я махнах от поста си-наистина е арапайма.
И все пак,възможно ли е да достигне такива гигантски размери?
С риск да насоча темата в друга посока/не го желая обаче/, ще споделя моето виждане по въпроса.Според мен всичко е класически метод за "зарибяване" на туристи-риболовци.Дано да греша!
Всички се надяваме на рекорден улов и подобен материал само може да ни мобилизира.Нямам си и идея какво ще е усещането при удар на 20 килограмова красавица например.С моите 7-8кг само мога да предполагам...абе дано да ги има!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol: И аз искам да ги има,но тук в Българско,за следващите 100 години няма да стане. :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
Май ги изловяват още на личинка :lol: :lol: :lol: То това стана малко като да си търсим девственни булки...................... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Първата снимка да е менте ли...? Ето откъде е взета :
http://www.grouchyoldcripple.com/archives/000369.html
Danail
новобранец
новобранец

Мнение от Danail »

моят рекорд е 3,200кг и смятам другата седмица да го подобря