Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нежна е нощта...
Re: Нежна е нощта...
Здравейте и от мен. С доцента се видяхме, но пусто като не се познаваме. Дано се сети за мен, като му спомена, че дойде да ме пита къде е момчето с мерцедеса, преди да си тръгне. Аз снимки нямам, но на 7-ците бях към 6,30 в събота. Понеже ловя само на дъно (на пружина) за захранка използвах най-евтината с възможно най-силен И пак на същото място. И пак историята се повтаря, ноооо тоя път резултатът е в моя полза. Също такова шаранче, малко по-голямо голишарче. Това докъм 10 часа. Него време трябва да беше и един колега до кривата върба измъкна трето шаране. И се отнема работата. Лъчо пусна две лодки с добри рибета, ама жегата взе да ни натиска. Те тогава и доцента доде към мен (жив и здрав бъди) щото си тръгваше човекът. Водата като лист, жегата като през август, мълчанието на звънците и сигнализаторите като в ритуална зала на централни гробища. И така до 17,30, когато ненадейно пиу-пиу-пиу на сигнализатора ме изкара от летаргията и следката приказка с колегите до мен (много приято семейство от триъгълника). Рън като на петак. Викам си, айде джакпот. Леко и нежно водене, като девица към брачно ложе. А то, дивото го зове. Току се лашне дато и то не знае на къде. В крайна сметка и то влезе в кепа. И то същия размер, но от рода диваче, с торпедовидно телце, спортно демек. Едното шаране се хвана на бял, другото не знам на какво, а третото на царевичката. После, ами после си тръгнах, първо защото ми изтече времето и второ димитровградския пазар се изсипа на водоема след работното врама в съботния ден. Те това е от мен. Поздрави на Доцента и огромни благодарности на колегите (семейството) първо за помощта при кепчосването на рибите и второ, което е по-важно мисля, за хубавия лаф и приятното настроение, което не всеки може да създаде около себе си.
-
- учете се от него
Майсторски поднесен репортаж и перфектен излет! Благодарско и на двамата колеги!

-
- научил се да хвърля
С разрешението на docenta, публикувам репортаж от нашия съвместен излет в събота на същия гьол
. Та, поради липса на финанси, отпадна излета на Роман и се насочихме към 777. Преди това се отбихме до река Искър (зад оградата на гьола) да проверим какво е настроението на рибите. А то беше капризноооо
. С общи усилия хванахме 2-3 костура, 1 каракуда и едно късане на docent-ския повод от щука. На бял червей
. След неуспеха на реката се прехвърлихме на 777. Бях малко скептичен към платения риболов, ама се оказа, че въобще не е лесен. До вечерта нямахме кълване, с изключение на едно малко шаранче хванато на бял червей на леко. Непрекъснато захранвахме с бял червей и царевица. Почти се бяхме отчаяли към 20:30 когато Docenta закова едно шаранче около 500 гр. След това започна вече интересното
. Честта се падна на мен. Леко потапяне на плувката, засечка и нещо оживя отдолу. По начина на дърпане мислих, че си имам работа с малко шаранче, но след като усети наближаването на брега аванса не спря да свири
. След 5 мин. се показа ето това

След малко нов удар и доцента се справи успешно със същия по размер амур. Послядва мака пауза, след която имахме и двамата по едно късане.
Общо взето така завърши нашия риболов. Но едно помнете от нас. Колкото и на зле да върви риболова винаги изчаквайте докрай, не се знае кога и какво може да се хване. И накрая едно наздраве

със студена бира, пържен амур и великолепния чеснов сос на docenta
.

След малко нов удар и доцента се справи успешно със същия по размер амур. Послядва мака пауза, след която имахме и двамата по едно късане.
Общо взето така завърши нашия риболов. Но едно помнете от нас. Колкото и на зле да върви риболова винаги изчаквайте докрай, не се знае кога и какво може да се хване. И накрая едно наздраве

със студена бира, пържен амур и великолепния чеснов сос на docenta

Дето вика онова зеленото с големите космати уши, patience (търпение) му е майката. Като при мерака за сексуален контакт
. Поздрави на колегите за успеха! И дано по-големи от тези да споходят мрежата на кепа им!

- кирил великий
- разбира нещата

Ето го и Доцента в 0,04 през нощта, току що извадил шаран на леко със стръв 11 бели червея. Враждебна 777 посред нощ...но весело.