Мач с малка акция за река

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Мач с малка акция за река

Мнение от Bai Dobri »

SUPER MARIO написа: Ако ме погледаш някой ден как ловя с мача на Марица, веднага ще си продадеш всички болонези и ще си купиш 3 мача. :lol: :lol: :lol:
INCUBUS е прав, а ти просто не си намерил подходящата болонеза. Ама свят голям и място за всички има!
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Bai Dobri написа:
SUPER MARIO написа: Ако ме погледаш някой ден как ловя с мача на Марица, веднага ще си продадеш всички болонези и ще си купиш 3 мача. :lol: :lol: :lol:
INCUBUS е прав, а ти просто не си намерил подходящата болонеза. Ама свят голям и място за всички има!
Честно казано не ми е и нужна.Трябваше ми мач с малка акция и го намерих.И в кое е прав INCUBUS???Че болото не лепи с леки плувки или че не мога да изтичам с мача в средата на Марица. В голяма грешка сте и двамата. :lol: :lol: :lol: Болото има само едно предимство пред мача и това е дължината. :idea:
Бързай бавно.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Аз имам три болонези - 5, 6 и 7 метра. Никоя от тях не лепи с плувките, които ползвам /диапазон от 1.5 моркови и бурета, та до 8 гр. болота/. Въпроса не е дали ще можеш да заметнеш линията на средата на реката, а дали ще можеш да я контролираш там и да осигуриш правилната презентация на стръвта. Обикновено при свободно изтичане проблемите са по-малки, но ако се налага задържане нещата се усложняват и тогава идва момента..... на апартамента. Щом те устройва мача - ми лошо няма лови си с него. Англичаните ползват даже специални плувки т.нар. "стикове", ама и те имат мачове по 6 метра за специфични условия и съответно по-големи реки. Вида на пръчката, както и нейната дължина се подбират според много фактори.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

.................. щом твърди,че Уондъра ще бие мача :lol: :lol: .И още едно-колегата Супер Марио познава реката повече от вас взети на куп и всеки коментар от ваша страна е излишен/само опонентите/.Това е един отличен РЕЧЕН риболовец и малцина може да му се опрат.Да,рязък съм с изказването си,но си е истина,а него познавам лично.А други само по постовете разбирам,че са рядък айрян :lol: :lol: :lol:
И някой не е обърнал внимание на заглавието-мач с малка акция,Уондъра е с такава нали 40гр :lol: :lol: :lol: Тук става на дума за въдица обираща поривите на речните летни шарани и амури,а зимно време на дивите алаи/скобари/ и всичко това с ТЪНКИ влакна и всичко това на Марица и някои нейни притоци.
Бай Добри,коя болонеза има повече водачи от най-тъпият мач/само моята се доближава по брой до мача :lol: :lol: ,защото е поръчкова :idea: /.Правете разлика от мека и твърда въдица и с кое е по-добре да се лови с ТЪНКИ влакна.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Човека си иска Мач, те се опитват да го убедят, че не му е нужен. ! ! !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Никой никого не се опитва да убеждава-вярно е,че човекът иска "мач",но "... за река".Само в тази връзка,се намесих,щото тук не е Англия,нито реките са такива,нито нашите хора ловят със "стик",въобще не ми дреме кой с кво лови,къде и защо.Много пъти тук писах във този форум,че не съм бил,не съм и няма да бъда състезател и търговец с риболовни такъми.Ходя само за кеф,който не държа да рекламирам,пробвал съм всякакви начини и методи на риболов,парите не са ми били никога проблем,така,че ...мир...Бутников е тънкообиден,доброволно му признавам претенциите за супер знаещ риболовец,щом на всяка цена това му е необходимо,човекът не разполага с реална власт и има проблеми с "его"-то си,така,че нека да няма излишно нагнетяване на нерви в този иначе добронамерен форум.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Господин Бутников, аз също имам поръчкова болонеза с акция 0-18гр. и доста водачи, ама не парадирам с това, и не ползвам влакна над 0.12 и на трите които ги имам.
Никъде не съм сравнявал мача с болонезата, та камо ли с конкретен модел, като "Уондъра".
Е аз си изкарвам хляба с друго и риболова ми е хоби, та сигурно ми е позволено да съм "рядък айрян" в това занятие. Просто исках да съм полезен, пък и да науча нещо от опонентите, и темата да е малко по-различна и дискусионна от повечето тук, които се заключават само в обсъждане на конкретни такъми. Но никого не съм обиждал и на никого не съм правил оценка, да не говорим за негативна такава.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Колеги INCUBUS и Bai Dobri , да ви питам нещо - вие двамата колко излета по Марица имате и откъде знаете каква въдица ми трябва за местата където ловя. :?: :?: :?:
И между другото ето ви малко скобари, които улових миналия ден за 3 часа на Марица с мача, на дистанция над 20 метра, въпреки че според колегата INCUBUS с мача не можело да се прави изтичане. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Изображение
Бързай бавно.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Хо хо хо разбиване е имало ;)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

бай Добри,типично по ....лски се опитвате да налагате вашето си мнение и не е важно с каква въдица ловиш ,а как я използваш.А моят приятел SM ....умее да използва мача.За да кажа нещо значи знам.А айряна ти сам си го лепна,нямах предвид само..... :lol: Я дай да видим тая болонеза 0-18,че ми стана интересно,със сигурност е Тика,това е ясно.Сигнал,Стандарт или от по старите Хънтъри :roll:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Не ти ли е късъчък за Марица тоя мач на 4,20...ако ловиш прав сигурно нямаш проблеми,но седнал...знам ли?На Огоста,която е къде-къде по-малка от Марица ползвам два мача-един на 5,10 и друг на 5,50,но ловя седнал на стола.
Болонезите отдавна ги продадох на разбирачите... :D
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Д-р Дулитъл написа:Не ти ли е късъчък за Марица тоя мач на 4,20...ако ловиш прав сигурно нямаш проблеми,но седнал...знам ли?На Огоста,която е къде-къде по-малка от Марица ползвам два мача-един на 5,10 и друг на 5,50,но ловя седнал на стола.
Болонезите отдавна ги продадох на разбирачите... :D
Докторе не мога седнал, винаги съм прав.Ако седя вярно ще ми неудобно.Седнал ловя само с
директния. :D Между другото с каква акция и с какво тегло са двата ти мача.
Бързай бавно.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Eдиния е Shimano Speed Master Multi Match Dyna Balance 4551,модела без корк по дръжката.тежеше по спомени някъде към 250 гр. на 5,10,акцията е 15 гр.Другия е MAP Concept Match 18-20 ft, тегло на 18 ft-293 гр.,на 20 ft.-340 гр.За акцията-Изображение-ето това пише на пръчката.Шиманото е страшно жилава въдица,не е параболик и се справя и с големите бели мрени по Огоста.MAP-а е мек,работи с тънки влакна и ваденето на риба над кило си е купон,меко казано.Засега го ползвам на 18ft.,на 20 ft. натежава за цял ден риболов.
Шиманото го намерих втора употреба за 170 лв,сега май няма намиране втора употреба,във Филстар са му сложили цена 544 лв за нов,дали го имат-божа работа :shock: . MAP-а -гледам,че в e-Bay.uk последния търг свърши на 82 паунда.До България ще ти стъпи с десетина паунда по-скъпо,зависи как ще го придвижиш.Нов не се предлага,но е струвал чисто нов 170 паунда.Гледам,че има и дълги мачове на DAIWA,например DAIWA CONNOISSEUR MATCH или Daiwa Spectron M2 Match,но там цената на нов е убийствена/меко казано/-къде 260 паунда за CONNOISSEUR и 200 паунда за Spectron,а и теглото на 20 ft. си е 342 гр.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Мерси Док за информацията.
И така вчера си получих чисто новичкия кристал.Днес му направих сефтето.Мача е много лек, с много тънка бланка и е голям кеф да се лови с него.Много съм доволен.Ето го в акция:

Изображение

Излизаха такива риби:

Изображение

Крайният резултат.
Изображение

Та така по въпроса за риболова с мач на река. :mrgreen:
Бързай бавно.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

колега Супер Марио,радвам се новата ти придобивка,пожелавам ти много риби с нея,ако мога да синтезирам нещата накратко:
1.Да за мач при близка дистанция,плувки от 1гр,надолу,тънък повод и свободно/без задържане/ движение на плувката.
2.Да за болонеза при дистанция над 15м,плувки над два грама при риболов на задържане.
.....едно време и около Пловдив,алаите бяха в края и перото трябваше да "лиже" брега,но нещата сега са доста различни,докато надолу правилото си важи....казвам го,по-скоро за да обясня защо ти трябва,точно мачова въдица.....между другото,притежавам и мач какъвто ти искаш на 4.20м с акция до 15гр/уникална въдица/,и някоя и друга болонеза като Тика Уондър та съм ловил и на двете ама вече алаите много-много не ме вълнуват.Поздрави.
валатът не най-лошото нещо на света
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”