Звуков (саунд) кльонк

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Звуков (саунд) кльонк

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Хм е сега с отскок,пиша на Кирето и на Иво двойка с голеееееем минус. :D :D :D Чекай да пиина,че ми се разтрепериха показалците. :drinkers: :drinkers: :drinkers: :D Щото само с тех пиша де,та за тва. Майтап бе група :D :D :D Значи кво е моето становище,по дадената тематика.Та така, преди време,тука некъде у тоя форум,бях написал моите вЧепетления,от един хизлет.Та на практика се получи следното.....На брега,имаше около петима безформени Холандци.Тези същите,държаха по една въдица в ръка.В същото време две Испански профита,се качиха в една лодка и разпънаха въдиците чаааааак до другия край на реката.До тука нищо не-обичайно,пуснаха примаките ииииии.Като се почна едно буане във водата..... ама яко,с гребла,тропане по лодката,единият даже скочи от лодката,и почна да пляска с ръце и крака все едно се дави....заеби,мислех да скоча да го спасявам. :D :drinkers: После як форсаж на мотора ,и лодката се върти в кръг.Абе нема майтап ,яко шоу.И кво мислите че стана след около 15-тина минути.И петимата тюфлеци на брега взеха да вадят сомове.Е тази щуротия още я сънувам по-някога,ама е самата истина.Та Кире заеби,звуковете на кльонк,големите сомове отдавна са привикнали,на тези нежни звуци. :D Ориентирай се към нещо по ХАРД, :D Алис Купър мисля ,че ще е подходящ саунд. :wink: :drinkers: :drinkers: :D :D
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Мда....бай 100-яне, на Ебро така се лови - въртиш с лодката над стръвта и след малко чакаш удар, ама жалко, че Дунава не е Ебро!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

elbosi написа:Звука който записах от Biosonix много прилича на клйонкане.Аз съм от Русе и съм работил малко в Румъния,та там съм разговарял с румънските рибари и някои от тях използват едно електронно устройство голямо колкото топка за тенис,което се залепя от вътрешната страна на борда на стъклопластовите лодки,захранва се от малко акумулаторче и звука е нещо като-дзззъп,дзззъп/как да го напиша,то трябва да се чуе/.С това нещо ловят доста успешно сом.Търсих по китайския пазар в Букурещ,но там не са чували за това или аз не съм успял да обясня правилно.Та си мисля че сома е доста любопитно животно и както каза колегата се дразни от звуци с определен херцов диапазон.
П.П.А това дето са го писали американците за звуци от ранена рибка си е бля бля.Кой знае как вика ранената рибка :?:
Хм....ако разбереш нещо за румънските джаджи - пиши.

Друг митичен уред е сръбската "златна бучка" - представлявала тръба с клапан и ластик, тръбата стои във водата, закрепена отстрани на лодката, дърпайки и пускайки ластика, се задвижва клапанът, някак си се обръща във водата и издава звука на кльонка. :roll:
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

Ще поразпитам пак когато имам възможност,но от това влиза една идея,че можеш да лепнеш говорителя на дъното на лодката отвътре и да я използваш като резонатор без да се мокри нищо
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

elbosi написа:Ще поразпитам пак когато имам възможност,но от това влиза една идея,че можеш да лепнеш говорителя на дъното на лодката отвътре и да я използваш като резонатор без да се мокри нищо
Мда...обмислял съм и това....голям басов говорител на дъното на лодката.

Също така се чудя как да водоизолирам един говорител без да го слагам в разни кутии, които ще убият звука. :roll: :roll:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Годзи има и по лесен вариант..слагаш една тенджера на дъното на лодката ..пърдиш във нея
и сомовете полудяват..Така се създава звук от ранена жаба..ха ха :).. :lol: :P :mrgreen:Като гледам и ти имаш като мен голям басов говорител ...Така че няма да имаш проблеми със озвучаването..Тънкоста е вечерта преди риболова да се наядеш със боб,а на сутринта пиеш една 2 литрова бутилка с кока кола на гладно..Ето ти един перфектен уред за дразнене на сома ../забележка/Повечето случаи се наблюдава раздразване не околните..Във никакъв случай не пуши във лодката..Желателно е използването на противогаз..Наслука... :wink: :wink: :roll: :cry: :toimonster:
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

През 96-97 година мой приятел Иван заедно с неговия съмишленик в риболова Милко Георгиев ме запознаха с риболова на сом с кльонк. Тогава свързвах кльонка с някаква магия и мистика, едва ли не нещото което кара сома сам да скочи в лодката. По късни години запчах да ходя с мой приятел който живееше в Италия на река По. През едно от поредните ми пребиваванета там моя приятел ми каза, че е купил електрически кльонк, който всъщност бил предназначен за риболов на риба тон. Уреда представляваше метална полусвера с гумено дъно. От нея излизаха кабели които се включваха в акомулатор. Звука и беше едвм доловим а вибрациите бяха като от машинка за подстригване с елмагнитно задвижване. :) Корифея на на риболова на сом по реката Франко ни каза да не си губиме времето с кльонкове и тем подобни глупости, но ние си вярвахме в магическата пръчка и цял ден и нощ бучкахме и пускахме вибратора :) :) :).
На другия денрешихме да се вслушаме в думите на Франко, че там където се бие много кльонк да пробваме другу методи. Започнахме да ловиме на спускане с дирекни тежести на въдиците, или на закотвена лодка и спускане с големи плувки над резки разлики в дълбочините по реката... И като ги почнахме забравихме за кльонкове и вибратори. От тогав знам, че кудето е бучкано много скльонк да пробвам нещо друго.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

barutchiata © написа:...От тогав знам, че кудето е бучкано много скльонк да пробвам нещо друго.
Това може би да важи за язовирите... :roll: ....в Дунава днес рибата е тук, утре в Румъния и т.н., няма как да привикне според мен.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бате говоря за река По. За същото време имаше и такива които настояваха с кльонка и нищо не хванаха. НЕ отричам кльонка но определено не работи толкова добре колкото на места където не е бучкано.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Най-простия вариант за предаване звука от високоговорителя във водата без да го мокриш си мисля,че е
ако го залепиш със силикон, отвътре към дъното на кофа от латекс я натопиш във водата.
Дъното на кофата ще предава вибрациите на шпулата почти без загуби поради малкия обем въздух между шпулата и дъното на кофата.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

gogibo написа:Най-простия вариант за предаване звука от високоговорителя във водата без да го мокриш си мисля,че е
ако го залепиш със силикон, отвътре към дъното на кофа от латекс я натопиш във водата.
Дъното на кофата ще предава вибрациите на шпулата почти без загуби поради малкия обем въздух между шпулата и дъното на кофата.

Идейно! :smt023

@Косьо, разбрах, че е за По, но там сигурно като хванат сом и го пускат, та с течение на времето може би асоциира кльонкането с прободени уста, та затова не се хваща вече на този номер, защото човек като се опари, после и на сладолед духа :lol: ....докато по Дунава почти няма сом, който да се е хванал и после да се е завърнал във водата.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Интересно е туй темиче,но тук искате с един истрел 3 заека да ударите.Ако може да се направи механичен модел копиращ човешката ръка или просто хидрофон с който буквално може да оглушите рибата.Виждал съм прикрепени електронни джаджи които примамват уклея със звук,може би трябва да се поровите повече и да намерите готов фабричен продукт.Успех на мераклиите и наздраве
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Може би просто да пъхна говорител в бака от латекс и да го ръгна под водата... :roll:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Пробвай по-някакъв начин да определиш силата на звука на стандартния кльонк/който смяташ да пратиш във вечните рибарски полета/херци,мандахерци и т.н.И чак след това,се ориентирай към правилните говорители.Не вярвам в този модерен и динамичен от към техника свят да не може да се докара този така желан от теб звук/ефект/.Ако не става предизвикай Разбивачите на митове.Успех.Понеже на времето си купих кола за 3000 лв.А си бях сложил озвучение в нея за 3500лв.Та знам това онова за озвучаване и прочие,моят съвет е отиди в някои магазин-сервиз за авто или дискотечно озвучаване и ако са харабия пичове ще те светнат в някой неща.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Не знам как да определя херци-мерци... :roll:

Днес бях на едно погребение и слушайки звука на тъпана, ми хрумна, че мога да метна един тъпан/тупан/басов барабан или к'вото се води там....та да го джитна във водата и да почна да го налагам.....звукът е подобен на кльонк, а и мембраната му ще се раздува във водата... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”