Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаран по това време
Модератор: sapuna
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
..................и аз като започнах да чета мнението на Камбата помислих, че е сбъркал темата, но като го дочетох ............
А колкото до воблер за шаран- е те такова животно и да го видя пак ще кажа- ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА. Макар, че преди години на зарибени язовири най-добрата стръв за шаран беше- малка рибка
А колкото до воблер за шаран- е те такова животно и да го видя пак ще кажа- ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА. Макар, че преди години на зарибени язовири най-добрата стръв за шаран беше- малка рибка
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не знам какво точно имаш предвид под зарибени язовири, те така или иначе повечто в БГ по отношение на шарановите риби са такива..зарибявани(за съжаление глагола е твърдо в минало време)Макар, че преди години на зарибени язовири най-добрата стръв за шаран беше- малка рибка

А риболова на шаран на рибка на мен лично продължава да ми носи успехи и за това не пропускам да опитам на тази стръв. По отношение на изкуствени примамки като воблери, джигове и разни други познавам колеги които имат уловени(не говоря за затралени) шарани на язовири където с успех се лови и на рибка...но според мен за целенасочен риболов на шаран на спининг не може да става и дума.
Така, че малката рибка независимо жива или умряла не я пренебрегвайте като подходяща стръв за риболов на шаран, както на дъно така и на плувка

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравей колега
Къде около Хасково е този водоем???ribarq написа:Аз направих миналия ден един експеримент на нашия яз. и удари един шаран на торен червеи около 3кг и още един кам 1,5кг и доста малки около 400гр! излизат и дреболии на сладка консервирана царевица ! предварително мястото съм го захранвал около 1 седмица ! със сладка царевица-домашно приготвени смески миш маш-последния ден на захранването добавих малко ароматизатор за захранка на RECORD ! след обед м/у 5 и 6и 30 бяха 2та по сериознички удара а времето беше спокойно ! слънчево а водата огледало ! лових ги на плувка и учудващо дълбочина 180-см !
На 24 и 25 март ще си ходя пак до Димитровград и ако искаш може да го посетим?????????
Скоро ходи ли някъде и какво направи????
АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ И НАСЛУКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- ribarq
- сериозен играч
утре ще ходя рано на войвод. река а също и неделя , а за този язовир дето искарах шаранити аз и още един го държиме , тази седмица ще захраня отново и другата ако е по топла може да пробваме как е ! мин година пуснахме 2000бр толостолоб и 3000 щаран , ще пускаме и бял амур около 1000 бр тази година , яз. не е голям около 48-50 декара ! Но не се пускат рибари да ловят и няма риболовна такса , просто е забранен ! но се правят изклиучения
има си и доста от старата риба даржим го вече 8 година !