Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Съхранение на готова захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Съхранение на готова захранка
Добре де ,Бутник за остатъка и боклуците съм съгласен,но извинявай два -три килограма захранка,както бе поставил въпроса човека-това как се хвърля а
-а и от тук тръгна темата все пак............
Ай със здраве,аз се изчерпах


Ай със здраве,аз се изчерпах

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- lishev_64
- разбира нещата
- Мнения: 928
- Регистриран на: Сря Май 25, 2011 10:19 pm
- Местоположение: Варна
Re: Съхранение на готова захранка
Наслушах се, по-точно: начетох се, на глупости. Вкиснала била останалата захранка Ами ще вкисне, като се сещате за нея след няколко дена, как няма да вкисне? Що не я "ръгнете" веднага след риболова "у фризеро", пък да видим дали ще вкисне? И това, че не работи след размразяването си, съм убеден, че не е вярно. Колеги, изказали се преди мен (няма да цитирам), го знаят много добре
. Вярно, че не като прясна, но работи доста задоволително.
Те хората сперма замразяват и после работи, вие за една захранка се съмнявате.(ама верно прясната работи по-добре)
Колкото до сушенето - мисля, че по-добре е да се замрази. Сушенето е деликатен процес и в по-вечето случаи е свързан с плесенясване (освен при сушене във фурна). Според мен изсушената захранка има много ниско качество - всичките и подобрители като вкусове, аромати и други, вече са били разтворени и след това изпарени. А при замразяването всичко (почти) се запазва.
Е, ако някой се има за "чичко-паричко", да хвърля останалата захранка смело!

Те хората сперма замразяват и после работи, вие за една захранка се съмнявате.(ама верно прясната работи по-добре)

Колкото до сушенето - мисля, че по-добре е да се замрази. Сушенето е деликатен процес и в по-вечето случаи е свързан с плесенясване (освен при сушене във фурна). Според мен изсушената захранка има много ниско качество - всичките и подобрители като вкусове, аромати и други, вече са били разтворени и след това изпарени. А при замразяването всичко (почти) се запазва.

Е, ако някой се има за "чичко-паричко", да хвърля останалата захранка смело!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Съхранение на готова захранка
Изпуснах момента,че става на въпрос за 2кг. захранка.Няма смисъл да повтарям думите на колегите със замразяването.Само ще допълня,че замразената храна е инертна и няма да прави облак,ако ще ви е необходим е редно да добавите малко количество суха при разбъркването и.Извинявам се. 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
- Местоположение: Силистра
Re: Съхранение на готова захранка
Дай да изясним първо, какво разбираш под работи? Върши работа? Има голяма вероятност замразяваната храна да е по- подходяща и от прясната, в някои ситуации. Това не значи че работи, под работи в риболовните среди се има в предвид, че е активна. Топките се отварят бързо, вдигат се частици, облак. Всичко това го губиш с замразяването на храната и дори с всяко едно следващо доувлажняване. Това имаха в предвид по-горе, че замразената храна не работи, което не е непременно лошо, в много ситуации се търси точно инертност. Вкиснала, това вече е прекалено....lishev_64 написа:Наслушах се, по-точно: начетох се, на глупости. Вкиснала била останалата захранка Ами ще вкисне, като се сещате за нея след няколко дена, как няма да вкисне? Що не я "ръгнете" веднага след риболова "у фризеро", пък да видим дали ще вкисне? И това, че не работи след размразяването си, съм убеден, че не е вярно. Колеги, изказали се преди мен (няма да цитирам), го знаят много добре. Вярно, че не като прясна, но работи доста задоволително.
Те хората сперма замразяват и после работи, вие за една захранка се съмнявате.(ама верно прясната работи по-добре)![]()
Колкото до сушенето - мисля, че по-добре е да се замрази. Сушенето е деликатен процес и в по-вечето случаи е свързан с плесенясване (освен при сушене във фурна). Според мен изсушената захранка има много ниско качество - всичките и подобрители като вкусове, аромати и други, вече са били разтворени и след това изпарени. А при замразяването всичко (почти) се запазва.![]()
Е, ако някой се има за "чичко-паричко", да хвърля останалата захранка смело!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- lishev_64
- разбира нещата
- Мнения: 928
- Регистриран на: Сря Май 25, 2011 10:19 pm
- Местоположение: Варна
Re: Съхранение на готова захранка
Оппааа, заби ме.Венелин Радушев написа:
Дай да изясним първо, какво разбираш под работи? Върши работа? Има голяма вероятност замразяваната храна да е по- подходяща и от прясната, в някои ситуации. Това не значи че работи, под работи в риболовните среди се има в предвид, че е активна. Топките се отварят бързо, вдигат се частици, облак. Всичко това го губиш с замразяването на храната и дори с всяко едно следващо доувлажняване. Това имаха в предвид по-горе, че замразената храна не работи, което не е непременно лошо, в много ситуации се търси точно инертност. Вкиснала, това вече е прекалено....

Извинявам се. Наистина бях малко неточен в коментара си. Наистина, ако трябва да обсъждаме точното значение на израза " работеща захранка", то наистина не съм прав - замразената захранка няма активността и атрактивността на прясната, запазва най-вече вкусовите си качества. Но този проблем мисля, че с добавяне на определено количество прясна храна, ще бъде доведен до минимум. Все пак проблема е да запазим (и оползотворим в последствие) хартисалата ни захранка.



НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- Христо Рангелов
- разбира нещата
- Мнения: 1136
- Регистриран на: Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
- Местоположение: Търговище
Re: Съхранение на готова захранка
Най-доброто решение е да бъркаме храна, колкото горе-долу смятаме, че ще използваме, ако остане малко да я дадем на колега, а ако не стигне да забъркаме още малко 

"The more you know, the less you carry"
- lishev_64
- разбира нещата
- Мнения: 928
- Регистриран на: Сря Май 25, 2011 10:19 pm
- Местоположение: Варна
Re: Съхранение на готова захранка
next4y написа:Най-доброто решение е да бъркаме храна, колкото горе-долу смятаме, че ще използваме, ако остане малко да я дадем на колега, а ако не стигне да забъркаме още малко



НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Re: Съхранение на готова захранка
Мисля че темата се разви хубаво и ще бъде полезна за доста хора варианта и според мен си остава фризера съгласен съм с всички колеги който споменаха този вариант,преди няколко дни го пробвах е така просто да видя какво ще стане с малко останала захранка,моя съвет е да се знае че след ваденето от фризера захранката е преовлажнена
) поздрави

- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Съхранение на готова захранка
Не давай съвети е моят съветgogo_t написа:моя съвет е да се знае че след ваденето от фризера захранката е преовлажнена) поздрави

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Re: Съхранение на готова захранка
След размразяване захранката поема влага от въздуха (кондензира) и се доовлажнява. Става една каша, която за нищо не става освен за пълнеж на друга захранка
.

Изхвърляйте си боклуците след риболова
Re: Съхранение на готова захранка
Ето който не е замразявал захранка как се обажда неподготвенbutnik написа:.Ако захранката си е била нормално овлажнена не може след размразяване да е преувлажнена.

Колегата по-горе е прав за това ,че извадена от фризера при размразяването си поема влага от въздуха и леко се доувлажнява,това го писах още в първия си пост в темата,но чак пък каша


Каша ще стане ако е нистина много мокра преди замразяването си.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Съхранение на готова захранка
Мълчанието е злато
Умишлено замразявам захранка,ама не само защото ми е артисала,а защото ми трябва да е инертна.Та неподготвеният не съм аз.Много добре знам какво става след размразяването,а каша става не за това,че се е размръзила,а че неправилно е разбъркана първоначално.
Идилия-квадратна кофичка от маслинки/или от бяло саламурено сирене/,рибаря нервно разбърква захранка с неясен произход ,няма търпение,едва поела водата и вече се оформят топките,уффф май прекалих с водата,ето първото подобие на топка е вътре, о миг поспри и т.н.Следва половин кофа сварено жито и чакане рибата да огладнее наново
После хепи енд-захранката във фризера-до следващото тримесечие 

Идилия-квадратна кофичка от маслинки/или от бяло саламурено сирене/,рибаря нервно разбърква захранка с неясен произход ,няма търпение,едва поела водата и вече се оформят топките,уффф май прекалих с водата,ето първото подобие на топка е вътре, о миг поспри и т.н.Следва половин кофа сварено жито и чакане рибата да огладнее наново


Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Re: Съхранение на готова захранка
Точно това се случва в 80% от случаите.......butnik написа: Идилия-квадратна кофичка от маслинки/или от бяло саламурено сирене/,рибаря нервно разбърква захранка с неясен произход ,няма търпение,едва поела водата и вече се оформят топките,уффф май прекалих с водата,ето първото подобие на топка е вътре, о миг поспри и т.н.Следва половин кофа сварено жито и чакане рибата да огладнее нановоПосле хепи енд-захранката във фризера-до следващото тримесечие



ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Re: Съхранение на готова захранка
Разкажи по-просто защо и какво целиш със замразяването на захранката. Това с инертността не го вдянахУмишлено замразявам захранка,ама не само защото ми е артисала,а защото ми трябва да е инертна.


Изхвърляйте си боклуците след риболова
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Съхранение на готова захранка
Венко го е обяснил много добре,но явно ..........Инертната храна работи по-бавно в смисъл,че не прави облак.Ако искам леко да прави облак добавям суха захранка към нея
Разбърквам я 2-3 дена предварително/ако може човек да си нагласи нещата с риболова/ и след 4-5 часа престой я слагам във фризера.Това време е достатъчно всички компоненти да са поели достатъчно от водата и да са слабо активни.Когато искам да ловя целенасочено само шарани я разбърквам по този начин,същата процедура правя и когато ловя на реката,независимо дали с фидер или на плувка.По същият начин може да се приготви храната ,ако ще ловите на голяма дълбочина,като тук вече преди да я "изхвърлите" се добавя малко суха за облак,като падне топката на дъното.Обикновено на тая дълбочина се търсят бабушки и платики ,които искат облаче
Много допускат грешка като разбъркат храната и веднага я хвърлят.Изисква се поне 15-20 минути/да не казвам,че и повече/ храната да "дръпне",пресява се за да се овлажни равномерно и да се претрият бучките,пробва се как е овлажнена и ако трябва се доовлажнява.След повторното доовлажняване се минава още един път през сито.Ако се работи с дрелка процедурата се скъсява и отпада пресяването и със сито.
И ай сега да видим колко от вас го правят горе описаното и защо после има плюене по захранки .
А какво става с етерите и глутена ми дреме на дядовия ,за мен е важното,че имам резултат.Винаги мога да добавя ароматизатор преди да я "изхвърля".
И една подсказка-кога разбъркват храната състезателите-преди самият старт или преди тегленето на жребия


И ай сега да видим колко от вас го правят горе описаното и защо после има плюене по захранки .
А какво става с етерите и глутена ми дреме на дядовия ,за мен е важното,че имам резултат.Винаги мога да добавя ароматизатор преди да я "изхвърля".
И една подсказка-кога разбъркват храната състезателите-преди самият старт или преди тегленето на жребия

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....