Гъби йок - риби бол!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Re: Гъби йок - риби бол!

Мнение от Garbolino »

Супер!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

docenta написа:...............................................................................................
Изображение
Изображение

Тази снимка я пускам, да не би да ме забравите, де.

.......................................................................................................
Браво Доценте уникален както винаги. Личи си перото на литератора, а и контраста в тези две снимки бая добре те характеризира, кога ти се дига кефа :wink: , кога държиш риба естествено. А за да не ти се смръзва апарата, дръж го под антерията до сърцето, що всичко де от сърцето излиза винаги е на ниво. :drinkers: И продължавай да ни радваш с хубави писания. :D
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Който го може,си го може!!!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Супер, Доценте! Винаги съм чел с интерес репортажите ти! :o :D :prayer:
Колкото повече толкова повече!
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

барона написа:Супер, Доценте! Винаги съм чел с интерес репортажите ти! :o :D :prayer:
+1
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Чудесно си прекарал съботата и неделята, Майсторе.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Поздравления !!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Благодаря на всички за добрите думи. Но, аджеба, върти ми се един странен въпрос и ще го задам, пък може някой да каже на какво се дължи следната загадка?! Двата шарана, дето ги дадох на Светла и на баба Сийка се оказали със супервкусно месо, без никакъв дъх. Но и в двата имало зрял и неизхвърлен хайвер :!: А сега е третата десетдневка на октомври, мама му стара? Преди месец и нещо имах подобен случай с шаран от 777 във Враждебна, пак платен гьол, но тогава все пак бе септември и си рекох - шашавата риба може да е транспортирана през април-май от някой високопланински развъдник и да се е секнала. Добре де , но на Горна Бешовица случаят не е такъв, а си има собствена популация, включително дребосъци шаранчета по 50 грама, излюпили се тази пролет. Някой може ли да даде читава хипотеза какво става с природата ни и какви са тези аномалии? Да не би пък сушавото и топло лято да е предизвикало втори цикъл за хвърляне на хайвер :?: И има ли подобни случаи и на свободни водоеми :?: Чакам някой да повдигне завесата...
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:( То я не съм много дип запознат с анатомията и физиологията на рибите, ма на времето баба ми га заколеше кокошка вътре си имаше яйца по всяко време. Та не е ли нормално и при рибите яцата да си седят вътре/у женското/, а да се въдат сал през сезона га се мятат и мъжкото се олаби връз тях... :? ?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Браво, доценте! Както винаги пак си на ниво :) . Много добър и увлекателен репортаж сред прекрасна природа :) .
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Брях, има толкоз шаранджии във форума, пък на никой ли не се е случвало през този септември и октомври да улови шарани с хайвер :?: Я, се замислете сериозно над въпроса ми по-горе :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

docenta написа:Брях, има толкоз шаранджии във форума, пък на никой ли не се е случвало през този септември и октомври да улови шарани с хайвер :?: Я, се замислете сериозно над въпроса ми по-горе :D
На платени водоеми може и да има шарани с хайвер по това време...но в природата надали.Иначе браво за излета доценте.. :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

docenta написа:Благодаря на всички за добрите думи. Но, аджеба, върти ми се един странен въпрос и ще го задам, пък може някой да каже на какво се дължи следната загадка?! Двата шарана, дето ги дадох на Светла и на баба Сийка се оказали със супервкусно месо, без никакъв дъх. Но и в двата имало зрял и неизхвърлен хайвер :!: А сега е третата десетдневка на октомври, мама му стара? Преди месец и нещо имах подобен случай с шаран от 777 във Враждебна, пак платен гьол, но тогава все пак бе септември и си рекох - шашавата риба може да е транспортирана през април-май от някой високопланински развъдник и да се е секнала. Добре де , но на Горна Бешовица случаят не е такъв, а си има собствена популация, включително дребосъци шаранчета по 50 грама, излюпили се тази пролет. Някой може ли да даде читава хипотеза какво става с природата ни и какви са тези аномалии? Да не би пък сушавото и топло лято да е предизвикало втори цикъл за хвърляне на хайвер :?: И има ли подобни случаи и на свободни водоеми :?: Чакам някой да повдигне завесата...
И аз имам такива наблюдение, във всички платени в Търговище също шараните имат хайвер..

Даже преди месец ми дадоха един 8 кг, той половината беше хайвер..

Само на платените е така явно, по дивите рибите си следват кръговрата..

Жалкото е, че на Пресиян тъкмо започнаха да излизат хубави шарани и водоема стана много приятен за риболов, а те сега за Никулден ще и видят сметката на всичката риба, макар че не всичката пускана от тях. Абе България , няма какво да говорим,, иначе няма отговор на тази аномалия.. :)
"The more you know, the less you carry"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”