Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гъби йок - риби бол!
- Garbolino
- разбира нещата
Re: Гъби йок - риби бол!
Супер!
- antivik
- кандидат преподавател
Браво Доценте уникален както винаги. Личи си перото на литератора, а и контраста в тези две снимки бая добре те характеризира, кога ти се дига кефаdocenta написа:...............................................................................................
Тази снимка я пускам, да не би да ме забравите, де.
.......................................................................................................

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- borislav58
- сериозен играч
-
- разбира нещата
Супер, Доценте! Винаги съм чел с интерес репортажите ти!

Колкото повече толкова повече!
- lif3house
- разбира нещата
+1барона написа:Супер, Доценте! Винаги съм чел с интерес репортажите ти!![]()
![]()
- кирил великий
- разбира нещата
Благодаря на всички за добрите думи. Но, аджеба, върти ми се един странен въпрос и ще го задам, пък може някой да каже на какво се дължи следната загадка?! Двата шарана, дето ги дадох на Светла и на баба Сийка се оказали със супервкусно месо, без никакъв дъх. Но и в двата имало зрял и неизхвърлен хайвер
А сега е третата десетдневка на октомври, мама му стара? Преди месец и нещо имах подобен случай с шаран от 777 във Враждебна, пак платен гьол, но тогава все пак бе септември и си рекох - шашавата риба може да е транспортирана през април-май от някой високопланински развъдник и да се е секнала. Добре де , но на Горна Бешовица случаят не е такъв, а си има собствена популация, включително дребосъци шаранчета по 50 грама, излюпили се тази пролет. Някой може ли да даде читава хипотеза какво става с природата ни и какви са тези аномалии? Да не би пък сушавото и топло лято да е предизвикало втори цикъл за хвърляне на хайвер
И има ли подобни случаи и на свободни водоеми
Чакам някой да повдигне завесата...

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- научил се да хвърля
Браво, доценте! Както винаги пак си на ниво
. Много добър и увлекателен репортаж сред прекрасна природа
.

Брях, има толкоз шаранджии във форума, пък на никой ли не се е случвало през този септември и октомври да улови шарани с хайвер
Я, се замислете сериозно над въпроса ми по-горе 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
- Vesko1
- сериозен играч
На платени водоеми може и да има шарани с хайвер по това време...но в природата надали.Иначе браво за излета доценте..docenta написа:Брях, има толкоз шаранджии във форума, пък на никой ли не се е случвало през този септември и октомври да улови шарани с хайверЯ, се замислете сериозно над въпроса ми по-горе

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
И аз имам такива наблюдение, във всички платени в Търговище също шараните имат хайвер..docenta написа:Благодаря на всички за добрите думи. Но, аджеба, върти ми се един странен въпрос и ще го задам, пък може някой да каже на какво се дължи следната загадка?! Двата шарана, дето ги дадох на Светла и на баба Сийка се оказали със супервкусно месо, без никакъв дъх. Но и в двата имало зрял и неизхвърлен хайверА сега е третата десетдневка на октомври, мама му стара? Преди месец и нещо имах подобен случай с шаран от 777 във Враждебна, пак платен гьол, но тогава все пак бе септември и си рекох - шашавата риба може да е транспортирана през април-май от някой високопланински развъдник и да се е секнала. Добре де , но на Горна Бешовица случаят не е такъв, а си има собствена популация, включително дребосъци шаранчета по 50 грама, излюпили се тази пролет. Някой може ли да даде читава хипотеза какво става с природата ни и какви са тези аномалии? Да не би пък сушавото и топло лято да е предизвикало втори цикъл за хвърляне на хайвер
И има ли подобни случаи и на свободни водоеми
Чакам някой да повдигне завесата...
Даже преди месец ми дадоха един 8 кг, той половината беше хайвер..
Само на платените е така явно, по дивите рибите си следват кръговрата..
Жалкото е, че на Пресиян тъкмо започнаха да излизат хубави шарани и водоема стана много приятен за риболов, а те сега за Никулден ще и видят сметката на всичката риба, макар че не всичката пускана от тях. Абе България , няма какво да говорим,, иначе няма отговор на тази аномалия..

"The more you know, the less you carry"