Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Разрешават нощния риболов
Модератор: sapuna
Re: Разрешават нощния риболов
Това е добро начало. Прекланям се пред колегите положили усилия за промените в закона. Също и на тези събирали подписите за нощният риболов. Сега трябва да се направи следващата стъпка и да се наложи признаване и възможност за се лови със всички членски карти, че свободните водоеми със всяка година намаляват. Сега Крапец, догодина вероятно Сопот и т.н.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
една птичка ми каза че за Свищов местата ще са от геоложките ями до устието на Янтра ...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- вече хвърля и на тежко
e то къде там осветено или ще сложат лампи то няма да се учудя де то простотията край няма
- begleca_sv
- кандидат преподавател
40 кинта а риба в реката няма нито зарибяват нито нищо....
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Цялата работа ми изглежда малко "мижи да те лъжа".pitcha написа:.....НАЙ-ВАЖНОТО.
Проектът е пилотен, т.е. пробен. Ще има проверки. Ако се установи, че има масови нарушения на закона – маломерен улов, наднормен улов и други простотии/парашути, търмъци и т.н./ – догодина ще пием вода.
Ако се установи, че има полза – догодина ще се борим за много повече водоеми.
Затова – не само не нарушавайте закона – а ако искате догодина пак да е така – правете забележки на тия, които го нарушават......
.....OOPS
Пропуснал съм - почти сигурно е, че от догодина билетът ще е 40 кинта.
"Ще има проверки. Ако се установи, че има масови нарушения на закона – маломерен улов, наднормен улов и други простотии/парашути, търмъци и т.н./ – догодина ще пием вода."
Бля,бля,бля...Сега има ли проверки за нощни нарушения?Или пък като разрешат нощния риболов на 6 водоема и нощните нарушения на точно тези водоеми ще спрат?
И сега също съвестните риболовци спазват законите,каквито и да са те,и сега също те подават сигнали на проверяващите за нарушители и сигурно ще продължат да го правят и в бъдеще,само че ИАРА ще провери някой водоем през нощта,ще хване няколко нарушители и тогава ние ще сме виновни за това и ще има:ЕТО ВИЖДАТЕ ЛИ?НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ НОЩЕН РИБОЛОВ!!!
Ако разрешат нощния риболов в БГ изцяло - добре.Ако ли не - какво ме грее,че ще разрешат примерно яз.Ивайловград и яз.Кърджали?

ПП:Да направят билета 100 лева,да не зарибяват въобще и да направят 99 процента от водоемите арендовани и ще цъфнем та ще вържем.

- begleca_sv
- кандидат преподавател
съгласен съм да го направят билета и 100 лв но като идеш на реката да има риба а то нема нищо става по зле и по зле трябва да се забрани напълно стопанският риболов вярно някои хора така се прехранват но ако има много риба а само лиубители на пръчка ще се вадят големи риби и хората ще хапват ......
- MITKO70
- кандидат преподавател
Да ,евала на колегите,показаха ,че с масовост и подписка ,могат да стават някой неща.Това е действително следващата стъпка с членските карти.Дори и да не се разберат за една единна карта,пак е по-добре,ще има допълнителни средства за зарибяване,още от една организация контрол на даден водоем и т.н.КАЯ написа:Това е добро начало. Прекланям се пред колегите положили усилия за промените в закона. Също и на тези събирали подписите за нощният риболов. Сега трябва да се направи следващата стъпка и да се наложи признаване и възможност за се лови със всички членски карти, че свободните водоеми със всяка година намаляват. Сега Крапец, догодина вероятно Сопот и т.н.
Сопот е със съвсем друг статут от Крапец,има го в списъка с големите язовири в БГ за любителски риболов.Следим с колегите от Ловеч и Троян какво става,но за сега само слухове.Може би ще стане с карта 15 лв.,това е вариант,може и така да си остане,все още нищо не се знае.Интересно е дали ще го включат в тези 3 язовира от северна България,но ме съмнява,той е добре пазен,няма толкова проблем с бракониери.

Всичко може,но не всеки го можe.

- antivik
- кандидат преподавател
begleca_sv написа:съгласен съм да го направят билета и 100 лв но като идеш на реката да има риба а то нема нищо става по зле и по зле трябва да се забрани напълно стопанският риболов вярно някои хора така се прехранват но ако има много риба а само лиубители на пръчка ще се вадят големи риби и хората ще хапват ......

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- ще става разбирач
Кърджали,Тракиец и ........sspopa написа:А някой да има идея кой ще са тези водоеми в южна Българиа

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Кво зарибяване бре..токаджийте ще станат милионери,...Докато не ги спрат тия копелета аз не вярвам да се рзавъди риба...Кви 100 лева ..тва и във Америка не е толкова билета..begleca_sv написа:съгласен съм да го направят билета и 100 лв но като идеш на реката да има риба а то нема нищо става по зле и по зле трябва да се забрани напълно стопанският риболов вярно някои хора така се прехранват но ако има много риба а само лиубители на пръчка ще се вадят големи риби и хората ще хапват ......

- begleca_sv
- кандидат преподавател
давам пример само не че ще е толкова инак по др държави за 1 ден ти искат 20 пунда или евро недеи така там на ден се плаща .......
-
- сериозен играч
Е не-навсякъде е така,а и говорим за свободни водоеми...не-под аренда.begleca_sv написа:давам пример само не че ще е толкова инак по др държави за 1 ден ти искат 20 пунда или евро недеи така там на ден се плаща .......
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
то като се замисли човек смешно е да се зарибява по Дунав като се лови с мрежи и ток баси....
-
- научил се да хвърля
40лв. билет ??? От какъв зор, след като примерно в Плевенско( говоря за тук специално) всички язовири са частни и платени? А по реките нито вода нито риба. За какво трябва да плащаме тези пари?
Да видя дали съм разбрал правилно
Само 6 язовира за нощен риболов това значи че за едни ще има каде да си ловят а за други не
или трябва бият някой 200км. едната посока 

Само 6 язовира за нощен риболов това значи че за едни ще има каде да си ловят а за други не

Като не кълве аз ще клъвна.