Каква макара за SHIMANO CATANA CX

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Каква макара за SHIMANO CATANA CX

Мнение от kaleeff »

Е тва вече е отговор. Мерси колега!
Фен-клуб Таранка!
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Колега, malkia_boxing виждам че сме от един град и сме запалени по спининга. Трябва да обменим информация. :D
koruin72
новобранец
новобранец

Мнение от koruin72 »

Колега,ако все още темата е актуална се включвам и аз със съвет.Ползвам шимано катана-3м,телескопична.Макарата ми е Риоби-Екусима 4000.Ползвам я за риболов по дунава-ловя распер,щука и бяла риба.На предната страница колега демонстрира как въдицата и макарата правят кантар и при мен е така.Така,че предлагам ти да си вземеш Риоби Екусима 4000,ще ти свърши отлична работа :supz:
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Взех си 3000 и балансира добре! С брейд 0.16 се постигат прилични дистанции. Я ти сподели мнение за Телеспинигна на Шимано? Щот се каня да си купя такъв? Но мислех за късата 2.10 на с акция до 21 грама?
Фен-клуб Таранка!
koruin72
новобранец
новобранец

Мнение от koruin72 »

Първо да те питам за какъв риболов ще я ползваш на тази дължина.Иначе телескопичната се държи много добре,акция 14-40 7 секции тя е за Дунава,имам и още едно телескопче на Мило акция 10-30 7 секции 2,40м нея я ползвам за река Янтра-кефал,распер,щука.Просто ме орентирай за какъв риболов ти трябва въдица на 2,10,защото с този грамаж и тази дължина не мога да дам конкретен отговор
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

А някой виждал ли е читав теле спининг с малък РЕАЛЕН тест от рода на 2-10 или 3-12 гр. до към 2.20 м. дължина? Виждал съм модели, но почват от 10-30 гр. :roll:
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

koruin72 написа:Първо да те питам за какъв риболов ще я ползваш на тази дължина.
На мен ми трябва къса зглобка, защото тази година ми се очертава доста пътуваме из цялата държава и ми трябва нещо по-универсално. Имам Шимано същата марка на 10-30 на 2.70 на части с транспортна дължина 1.45 ... Имам и Баракуда на 2.40 с 3-13 грама. Та ако ходя целенасочено някъде имам избор. Като погледнах колекцията с воблери ми се струва че тая акция на която съм се спрял е най-универсална. Нито твърда нито мека. Не виждам да имам 20 грамови воблери с които да се лови за по-голямата акция. А относно здравината - Не мисля че пръчката ще е крехка. То все пак обикновено причината за чупене е зад пръчката, не от пред. Та се надявам да се ловят както щучки по дунава (дай Боже), така и патръвки по балкана. Знам че не е предназначена и за двете, но все пак и че ако закача някакъв добитък ще се получи забавно но май нямам друго решение.

Другата за която си мислех е ето това.
http://fishzonebg.com/%D0%9F%D1%80%D1%8 ... Spin/2081/

Но от филстар не бяха така добри да ми отговорят на въпроса има ли резервни части за тоя лазер, щото неми вдъхва много доверие.
Фен-клуб Таранка!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Sleepwalker_ написа:А някой виждал ли е читав теле спининг с малък РЕАЛЕН тест от рода на 2-10 или 3-12 гр. до към 2.20 м. дължина? Виждал съм модели, но почват от 10-30 гр. :roll:
Притежавам такъв на 1.80 2-10gr. http://www.bent-fishing.com/EXCEED-TSX- ... oduct-1234 и доста се доближава до посочения тест.
Остави само стъпки
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Колко му е транспортната дължина колега? Щото не пише в сайта. Иначе и този гледах, да.
Фен-клуб Таранка!
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

kaleeff написа:Колко му е транспортната дължина колега? Щото не пише в сайта. Иначе и този гледах, да.
49см.
Остави само стъпки
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Доколко е оправдано да загубите истинската тръпка от спининга ползвайки телета и то в по малките акции де, въпроса опира до 10-15 см.? Защото риболова с теле означава по ниска чувствителност, по слаба бланка, по високо тегло, по груб кастинг и пр. и пр.
Дали си струва то компромис? Все си мисля, че някой сантим в повече не е толкоз решаващ та даже и със самолет да ходите за риба....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
koruin72
новобранец
новобранец

Мнение от koruin72 »

Колега не си прав.И на Дунав,и на Янтра ловя с телескопи.Обърни внимание,колегата търси къса транспортна дължина.Колкото до чувствителноста на телескопите те се представят добре,не знам защо си на такова лошо мнение за тях.
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

Aбсолютно. Другите две геги си вършат отлично работа. Просто телемача ще се използва за пълнене на дупките в свободното време. В тоя ред на мисли мисля, че марката Шимано достатъчно добре говори за себе си и разчитам на нея както за здравина, така и за чувствителност. Проблема е че не са точно 10-15 см. Телемача е с транспортна дължина 62 см. Снадковата въдица е с 1.45.
Фен-клуб Таранка!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

koruin72 написа:Колега не си прав.И на Дунав,и на Янтра ловя с телескопи.Обърни внимание,колегата търси къса транспортна дължина.Колкото до чувствителноста на телескопите те се представят добре,не знам защо си на такова лошо мнение за тях.
Ловиш с такива щото си още начинаещ. Никой средно-статистически спинингист не лови с телескопи.
gergi762 написа:
kaleeff написа:Колко му е транспортната дължина колега? Щото не пише в сайта. Иначе и този гледах, да.
49см.
Става въпрос за тВа теле http://www.bent-fishing.com/EXCEED-TSX- ... oduct-1234, а това двуколенно http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 в размера си на 1,80 м. е 90 см., на 2,10 м. е 110 см. Вярно че транспортната дължина при първото е към 40 в повече, ама удоволствието е повече от тия сантими. В едно прилично тубосче си го носиш даже и в автобуса без проблем. Ама, по никВи параметри не би могло да се допре до телето....
kaleeff написа:Aбсолютно. Другите две геги си вършат отлично работа. Просто телемача ще се използва за пълнене на дупките в свободното време. В тоя ред на мисли мисля, че марката Шимано достатъчно добре говори за себе си и разчитам на нея както за здравина, така и за чувствителност. Проблема е че не са точно 10-15 см. Телемача е с транспортна дължина 62 см. Снадковата въдица е с 1.45.
"Марката говори.., ама друг път". В тоя ред на мисли, шиманото е далече от към чувствителност, здравина и квото и да е в ниския си ценови диапазон. Дори моите приятели - фенове на марката си купуват единствено макари в то ценови клас, но пръчки, никога...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То и във високият ценови клас пръчките им не са нищо особено като изключим Кардифа :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”