Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Каква макара за SHIMANO CATANA CX
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
Re: Каква макара за SHIMANO CATANA CX
Колега, malkia_boxing виждам че сме от един град и сме запалени по спининга. Трябва да обменим информация. 

Колега,ако все още темата е актуална се включвам и аз със съвет.Ползвам шимано катана-3м,телескопична.Макарата ми е Риоби-Екусима 4000.Ползвам я за риболов по дунава-ловя распер,щука и бяла риба.На предната страница колега демонстрира как въдицата и макарата правят кантар и при мен е така.Така,че предлагам ти да си вземеш Риоби Екусима 4000,ще ти свърши отлична работа 

- kaleeff
- ще става разбирач
Взех си 3000 и балансира добре! С брейд 0.16 се постигат прилични дистанции. Я ти сподели мнение за Телеспинигна на Шимано? Щот се каня да си купя такъв? Но мислех за късата 2.10 на с акция до 21 грама?
Фен-клуб Таранка!
Първо да те питам за какъв риболов ще я ползваш на тази дължина.Иначе телескопичната се държи много добре,акция 14-40 7 секции тя е за Дунава,имам и още едно телескопче на Мило акция 10-30 7 секции 2,40м нея я ползвам за река Янтра-кефал,распер,щука.Просто ме орентирай за какъв риболов ти трябва въдица на 2,10,защото с този грамаж и тази дължина не мога да дам конкретен отговор
- Sleepwalker_
- разбира нещата
А някой виждал ли е читав теле спининг с малък РЕАЛЕН тест от рода на 2-10 или 3-12 гр. до към 2.20 м. дължина? Виждал съм модели, но почват от 10-30 гр. 

- kaleeff
- ще става разбирач
На мен ми трябва къса зглобка, защото тази година ми се очертава доста пътуваме из цялата държава и ми трябва нещо по-универсално. Имам Шимано същата марка на 10-30 на 2.70 на части с транспортна дължина 1.45 ... Имам и Баракуда на 2.40 с 3-13 грама. Та ако ходя целенасочено някъде имам избор. Като погледнах колекцията с воблери ми се струва че тая акция на която съм се спрял е най-универсална. Нито твърда нито мека. Не виждам да имам 20 грамови воблери с които да се лови за по-голямата акция. А относно здравината - Не мисля че пръчката ще е крехка. То все пак обикновено причината за чупене е зад пръчката, не от пред. Та се надявам да се ловят както щучки по дунава (дай Боже), така и патръвки по балкана. Знам че не е предназначена и за двете, но все пак и че ако закача някакъв добитък ще се получи забавно но май нямам друго решение.koruin72 написа:Първо да те питам за какъв риболов ще я ползваш на тази дължина.
Другата за която си мислех е ето това.
http://fishzonebg.com/%D0%9F%D1%80%D1%8 ... Spin/2081/
Но от филстар не бяха така добри да ми отговорят на въпроса има ли резервни части за тоя лазер, щото неми вдъхва много доверие.
Фен-клуб Таранка!
Притежавам такъв на 1.80 2-10gr. http://www.bent-fishing.com/EXCEED-TSX- ... oduct-1234 и доста се доближава до посочения тест.Sleepwalker_ написа:А някой виждал ли е читав теле спининг с малък РЕАЛЕН тест от рода на 2-10 или 3-12 гр. до към 2.20 м. дължина? Виждал съм модели, но почват от 10-30 гр.
Остави само стъпки
- kaleeff
- ще става разбирач
Колко му е транспортната дължина колега? Щото не пише в сайта. Иначе и този гледах, да.
Фен-клуб Таранка!
49см.kaleeff написа:Колко му е транспортната дължина колега? Щото не пише в сайта. Иначе и този гледах, да.
Остави само стъпки
- Vid
- кандидат преподавател
Доколко е оправдано да загубите истинската тръпка от спининга ползвайки телета и то в по малките акции де, въпроса опира до 10-15 см.? Защото риболова с теле означава по ниска чувствителност, по слаба бланка, по високо тегло, по груб кастинг и пр. и пр.
Дали си струва то компромис? Все си мисля, че някой сантим в повече не е толкоз решаващ та даже и със самолет да ходите за риба....
Дали си струва то компромис? Все си мисля, че някой сантим в повече не е толкоз решаващ та даже и със самолет да ходите за риба....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега не си прав.И на Дунав,и на Янтра ловя с телескопи.Обърни внимание,колегата търси къса транспортна дължина.Колкото до чувствителноста на телескопите те се представят добре,не знам защо си на такова лошо мнение за тях.
- kaleeff
- ще става разбирач
Aбсолютно. Другите две геги си вършат отлично работа. Просто телемача ще се използва за пълнене на дупките в свободното време. В тоя ред на мисли мисля, че марката Шимано достатъчно добре говори за себе си и разчитам на нея както за здравина, така и за чувствителност. Проблема е че не са точно 10-15 см. Телемача е с транспортна дължина 62 см. Снадковата въдица е с 1.45.
Фен-клуб Таранка!
- Vid
- кандидат преподавател
Ловиш с такива щото си още начинаещ. Никой средно-статистически спинингист не лови с телескопи.koruin72 написа:Колега не си прав.И на Дунав,и на Янтра ловя с телескопи.Обърни внимание,колегата търси къса транспортна дължина.Колкото до чувствителноста на телескопите те се представят добре,не знам защо си на такова лошо мнение за тях.
Става въпрос за тВа теле http://www.bent-fishing.com/EXCEED-TSX- ... oduct-1234, а това двуколенно http://www.bent-fishing.com/EXCEED-SPX-product-1258 в размера си на 1,80 м. е 90 см., на 2,10 м. е 110 см. Вярно че транспортната дължина при първото е към 40 в повече, ама удоволствието е повече от тия сантими. В едно прилично тубосче си го носиш даже и в автобуса без проблем. Ама, по никВи параметри не би могло да се допре до телето....gergi762 написа:49см.kaleeff написа:Колко му е транспортната дължина колега? Щото не пише в сайта. Иначе и този гледах, да.
"Марката говори.., ама друг път". В тоя ред на мисли, шиманото е далече от към чувствителност, здравина и квото и да е в ниския си ценови диапазон. Дори моите приятели - фенове на марката си купуват единствено макари в то ценови клас, но пръчки, никога...kaleeff написа:Aбсолютно. Другите две геги си вършат отлично работа. Просто телемача ще се използва за пълнене на дупките в свободното време. В тоя ред на мисли мисля, че марката Шимано достатъчно добре говори за себе си и разчитам на нея както за здравина, така и за чувствителност. Проблема е че не са точно 10-15 см. Телемача е с транспортна дължина 62 см. Снадковата въдица е с 1.45.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То и във високият ценови клас пръчките им не са нищо особено като изключим Кардифа 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов