Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ето таз годишния рекорд от 17.03.2007- р.Марица
Модератор: sapuna
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
Удари към 17:40 - 18:00 часа.Несъм много сигорен но определено беше някъде там.Моито сомле ми удари към 17:00.Вчера ходих следобяд да повъртя няколко часа,но нивото на Марица е толкова ниско че тук към Пловдив е просто кошмар да се върти на тази вода.Много водорасли сега цъфтят и почти на всяко хвърляне чистиш воблера от тях.Колегата от Хасково дето се зарадва на прогнозите ми за Пловдивчани,просто няма късмет и ще се слиза към Харманли защото много канали,вади и рекички се вливат в Марица и до там нивото и дълбоките места са повече.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- Диканаров
- кандидат преподавател
Ето тазгодишният рекорд от Марица 17.03.
Браво на Стальо и на другите от четата на Кроки. Мъкнете ги и ги снимайте та и ние да се изкефим. По-голями Ви желая! На слука! Тя тръгна вече!

- krokibg
- учете се от него
Момчета,кефите ме
Хубаво е че се радваме заедно на успехите на другите колеги.Аз както знаете,нямам пръст във ваденето на сома,но със Стальо сме приятели от години и когато ходя надолу по Марица,минавам и го взимам от Хасково.Ходим заедно или двамата или със още няколко момчета,просто онзи ден когато извади сома бяхме заедно и на другия ден пак.Когато аз извадя сом,му звъня и му казвам къде,кога,колко е голям/ми/,на какъв воблер или примамка е ударил.Той също ми звъни ими дава информация за всяка риба.До няколко дни,ще си пусне интернт,след като му надух главата да си купи компютър и ще стане наш събеседник във форума.Просто за сега аз му качвах снимки със негово знание и съгласие.За мене,няма кой - знае каква философия във този вид риболов,просто иска ходене и малко от малко човек да научи навиците и местата където този желан обект на риболов обича да си търси храната по реките в България.Има достатъчно писано по този въпрос от миналото лято и всеки може да погледне.Дал съм почти всичката информация която трябва и всеки да може да прецени какво е необходимо за да тръгне човек на този риболов,който е пленяващ след първия уловен екземпляр.Наслука на всички.Ако някои го интересува нещо повече,може и на лични да пита.Аз предлагам на колегите,който живеят покрай големи реки в който се знае че има доста сом,да ходят и не да се отказват след първите валати,който неминуемо ще имат а да са по-настойчиви, да въртят повече часове,и задължително ще хванат сом,щом го има във дадения водоем.

- krokibg
- учете се от него
Big Fish,почти винаги водата подхваща воблера и прави леко коремче на конеца.Хвърля се на 30-40-50 метра.Понякога се налага ако видиш че рибата подгони някъде наоколо да извадиш и да хвърлиш на това място 5-10-15 м от тебе просто и ясно, трябва да се облови цялото място на което ловиш.Конеца който е купил Стальо е на Елит-Браид/едни сини кутий - 0.20.Явно е хванало декиш говоренето да се търсят конци със година на произвадство 2006-2007г.Вкарани са доста нови марки със пресен/скоро произваден/конец.