попери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: попери

Мнение от Vid »

Малко се изненадвам на темата публикувана в началото на декември. Се едно сега започва сезона за риболов с попери? За мен той свърши преди месец. Или Я съм много назад с маТрияла и далече от този риболов или... де да знам?
Все пак смятам, че примамката е удачна както за костур, така и за щука, но работи успешно в топлите дни когато рибата гони по повърхността... и кефа от удара и засечката е голям..
На настоящия етап и сезон в който се намираме, риболова с попер си е по моему просто губене на време и сили :D Ако нещо греша, моля поправете ме.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
antonivanov
новобранец
новобранец

Мнение от antonivanov »

Не напълно си си прав просто зимата се запасявам с примамки за лятото и разпитвам.
И аз несъм много запознат специално с този попер риболов така че.....
Темата се развива добре все пак.
А това поперче с костурче на Мунчо на коя марка е.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Така е , колега , но не виждам нищо лошо в това .
Salmo - Pop
Изображение
Попър с не лош звук , пръска добре но е доста обемен за размера си . Има костури и на него но е предпочитан от мен . По скоро а щука
Един попър на Дайва TDP 4.5 см мисля че се водеше ..
Изображение
Страхотна примамка .Хвържи невероятно добре.
Splasher-Марка: SEBILE 72мм
Изображение
Прави силни пръски и работи добре на по агресивно водене. Отсява тупалки
YO-ZURI 3DS Popper
Изображение
Прекрасен попер .Рботи и лети чудесно.
YO-ZURI Arms Popper Micro
Изображение
Един от най често използваните от мен попъри или по скоро от сина ми . Хварчи , и работи много добре.
Lucky Craft G-Splash 65mm
Изображение
Страхотен попър. Също един от любимите на сина ми!
DUO POCO POCO - мунчо го е показал -Страхотен боец Има го в плуваща версия и потъваща за по агресивна проводка ...
Изображение
В общи линии тези са попърите , които ползвам за косур или които съм взимал за проба от приятеля , кото ме запали по този тип риболов. Лятно време почти зарязвам друг тип примамки заради попърите.
Със сонар сме виждали групирани риби на 2-3м при дълбочина от порядъка на 4м и при тези условия попъра си ги вика горе костурите.... Изникват зад примамката , като стадо косатки :lol: и те правят щастлив. Често ловим на труднодостъпни места с каяците и съм забелязал , че доста често има голямо значение в каква посока се движи попъра спрямо брега . Отделно сме правили извращения със сина тип аз греба а той джърква попъра без да навива ( в стил тролинг е цялата схема ) и работи :lol: :lol:
И така. Като прохождащ (не че съм напреднал вече) такава информация ми е липсвала .Дано сега е полезна на някой. Аз съм сигурен , както вече написах ,че повечето доказани марки имат попъри , които са отлично работещи . Иска ми се да се докосна до повечето но няма как !
Остават още няколко месеца а до тогава ще се утешаваме със силикон!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
antonivanov
новобранец
новобранец

Мнение от antonivanov »

Благодаря ви много.
Преди да прочета тези отговори даже незнаех, че има потъващи попери.
Плаващи или потъващи ползвате повече и кои са по-резултатни за костур
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

От потъващите модели нямам и до сега не съм пробвал. Предполагам , че са по скоро за солена вода и по агресивно водене ,но пък какво пречи да се пробва
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
valentin_vasilev
новобранец
новобранец

Мнение от valentin_vasilev »

Здравеите колеги някои хващал ли е сом на попери
dooj
новобранец
новобранец

Мнение от dooj »

[quote="rimohit"]Аз ловя с плетено влакно и флуорокарбонов лидер от порядъка на метър . Атаките са агресивни и дебелината не оказва голяма значение за успеха освен за кастинга (мое мнение)
Ползвал съм и имам наблюдение (пряко върху тези попъри)
R2S Bubble Pop 35 .
Изображение

Здравей колега.
Аз имам само този но не съм сигурен дали е същата марка но (има абсолюто) същата визия.
Нямах слука на него до тази година. Щуките му разказаха играта тотално. Свалиха му, почти цялата окраска и от опашката не остана почти нищо, но продължава да лови яката.
За мое съжаление само на един гьол :)
На него имам много щуки, един костур към 800 гр. и един костур го беше нацелил (но неможа да го нацели :( ), по моето око, костур гигант. Поне 1,5кг. после се убих да хвърлям, ама нъцки :? :lol:
Май мястото, пробата, настояването и времето му е майката :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”